perjantaina, tammikuuta 06, 2012

Jotain uutta, jotain vanhaa, jotain ostettua, jotain kuollutta

Päätimme poistaa taukoiluilmoituksen Ionicin pääsivulta ja jatkaa kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Huonoa huumoria: mitään ei ole todellisuudessa tapahtunutkaan, olemme edelleen lusmuilleet kasvattien kanssa ja kasvattien sivuja on tekemättä lokakuusta 2010 eteenpäin... Mutta kuitenkin tästä jatketaan nyt sitten "virallisen" aktiivisesti eteenpäin.

Ja siltä varalta, että blogin lukijat ovat jo vuosia sitten väsyneet kuulemaan "meidän pitäisi tehdä jotain rodun X kanssa"-virttä, niin tällä kertaa olemme oikeasti tehneet jotain asioiden eteen emmekä vain suunnitelleet. Me jatkamme frederiksborgien kanssa! Meillähän oli vanhasta jalostustoiminnasta tähteellä kolme 2008 syntynyttä, pitkäsukuista tammaa. Niistä on hyvä aloittaa, mutta pelkästään niillä ei saada mitään aikaiseksi. Niinpä teimme sen mitä yleensä ennenkin tällaisissa tilanteissa: keksimme hevosen ja sille kolme polvea vanhempia. Saa siis ihastella ori Geffle af Saddholmea ja sen sukua. Kuvia on vasta pienellä osalla noista hevosista, mutta pyydän silti kiinnittämään huomiota emänemänemä Tara af Evengaardiin, joka on ruunivoikko! Oli onnea löytää ruunivoikon tamman kuvat, sekä muutaman voikonkin frederiksborgin, ikävä kyllä ruunikkoja ei ole tullut vastaan yhtään (paitsi että FHF:n orilistauksista bongailin muutamia ruunikkoja ja ainakin yhden mustan oriin, mutta että kuvia saisi, niin aika toivotonta).

Toinen tanskalaisrotumme knabstrup sai sekin pienen piristysruiskeen, kun ostin Chinét Ranchilta peräti kolme yksipolvista knabstrupvarsaa. Niiden sivuissa ei tietenkään vielä ole mitään näkemisen arvoista, mutta suvut nyt ainakin ovat täysin poikkeavat siitä, mitä meillä on. Ja kenttäpainotteisia hevosia voi käyttää sekä koulu- että estehevosille. Varsat ovat oriit CHR Espen, CHR Lidenskap ja porukan ainoa tamma CHR Adelia.

Muutama vähän vanhempikin ostohevonen ansaitsee esittelyn. Uusi morgan-talli Arcadia Morgans sai kunnian olla tämän kuun kuukauden talli Ionicin etusivulla, mutta jo kuukausi sitten ostimme sieltä pari suvullista morgania, oriin nimeltä Arcadia Atlanta Soldier ja tamman Arcadia Malibu Certified. Noilla saadaan helposti piristystä meidän niin kovin suppeaan morgankantaan ja mikä tietysti tärkeintä: erikoisvärejä! Molempien vanhemmissa on voikkovärejä, Soldierin isä on peräti perlino, joten poika on ainakin yksinkertainen voikko väriltään.

Kun voikkoväreistä tuli puhe, niin jo aiemmin syksyllä ostimme Calasta cremellon saddlebred-oriin CLA Red Light Nightin. Todennäköisesti tulemme kiristelemään hampaitamme tämän takia, koska kaikki sen varsat ovat aina voikkovärisiä ja on myönnettävä, että meidän varastoista ei ihan järjettömiä määriä löydy voikkoväristen saddlebredien kuvia. NSH:t ovat vielä toivottomampi juttu, mutta toisaalta jos tuolla astutetaan kimoja arabi-tammoja, voi varsoista tulla kimoja myös ja sittenhän voimme väittää, että siellä alla on ruunivoikko tai voikko tai joku.

Sitten meillä olisi myynnissä kolmisenkymmentä vanhahkoa kladrubinhevosta, nimittäin kaikki meidän kladrubit. Joukosta on tänään listitty kaikki ne, jotka ovat oman osuutensa jalostuksessa tehneet ja jäljelle jäivät vain ne, joilla ei vielä ole sopivia varsoja. En ole katsonut sen tarkemmin noita sukuja, mutta epäilen vahvasti että ne ovat kaikki sukua keskenään, kun alkavat suvut olla niin pitkiä. Koska rotu ei nyt kuulu niihin ihan tärkeimpiin, yritämme myydä kaikki pois, tosin yritämme kyllä varsojakin noista vielä saada aikaiseksi.

Keksittiin meille muuten yksi uusi kabardiiniori, Tsarvanist GA. Komea kaveri, eikö vain? Muuten noista venäläisistä doninhevoset ovat myynnissä, tammat ainakin, niistäkin on karsittu pois ne vanhat kävyt, oreille se pitää vielä tehdä. Osa doninhevosista varmasti jää meille ja ne tulevat jatkossa vaikuttamaan enimmäksen RBSH-puolella.

Ei kommentteja: