tiistaina, tammikuuta 31, 2012

RBSH:n kymmenvuotispäivitys?

Olen tässä pohtinut sitä hehkuttamaani SGSH:ta ja sen rotumääritelmää. Lisäksi meiltä pyydettiin englanninkielistä käännöstä RBSH:n rotu- ja jalostusmääritelmistä, jolloin jouduttiin miettimään ihan tosissaan, mitä siinä RBSH:n rotumääritelmässä halutaan sanoa.

Niinpä mietin, että ollessani RBSH-rodun päädiktaattori (ei kukaan minulle moista titteliä ole antanut, muttei ole tarvinnutkaan, koska otan sen ihan itse käyttöön) voisi jonkinlainen päivitys olla paikallaan. Lähinnä siis rotumääritelmän päivitys, jalostusohjesääntöön en halua koskea enkä näe siinä tarvettakaan. Eikä rotumääritelmäänkään tulisi mitään suuria linjamuutoksia, lähinnä vain pieniä tarkennuksia ja lisäyksiä.

RBSH kehitettiin syksyllä 2002 joten siitä tulee kohta kuluneeksi vuosikymmen. Pieni kasvojenkohotus voisi siis olla ajankohtaista. No, en kuitenkaan aio ihan vielä tehdä mitään, vain vähän kypsytellä ajatusta. Ongelmahan on se, että RBSH:lla ei ole mitään rotuyhdistystä tms. olemassa, joka virallisesti ottaisi asiakseen tiedottaa rotumääritelmän muutoksista. Ainoa mitä minä voin tehdä on se, että julkaisen päivitetyn rotumääritelmän täällä blogissa, ht.netin foorumilla ja kirjoitan sen virtuaaliwikiin.

Ei kommentteja: