lauantaina, tammikuuta 28, 2012

Virtuaalihelppi?

Edellistä valituslistaa kirjoittaessani tajusin, että muutamille asioille minä ja S voisimme konkreettisesti tehdä jotakin. Tai ainakin tarjota apua, eri asia sitten haluavatko ihmiset neuvoja asioista.
Me voisimme perustaa neuvontapalstan.

Olemmehan jo monessa yhteydessä sanoneet, että hei, jos on kysyttävää, niin ottakaa yhteyttää, me kyllä vastailemme ihan mielellämme varsinkin väri- tai käytettävyysasioihin. Muutamat ihmiset ovat tästä vaarin ottaneetkin ja käyttäneet meitä härskisti hyväkseen erityisesti erilaisissa rotu- ja väriasioissa. Useimmiten nämä kyselijät ovat kuitenkin olleet tuttuja pidemmältä ajalta, niitä jotka nyt tuntevat meidät hyvin ja tietävät, että me saatamme jotakin tietää asioista tai ettemme pahastu siitä, jos meiltä kysellään outoja asioita.
Vaan sitten ovat ne muut, vähemmän kokeneet harrastajat, jotka sitä apua oikeasti tarvitsisivat ja haluaisivatkin, mutteivät uskalla lähestyä meikäläistä, koska olen vanha ja pelottava täti, joka syö tuommoisia alaikäisiä aloittelijoita alkuruuaksi. Myönnän etten aina esimerkiksi ht.netissä tai täällä blogissa anna itsestäni kuvaa maailman helpoimmin lähestyttävänä ihmisenä. Enkä minä nyt oikeasti syö ketään. Ei se ole tyhmä joka kysyy, vaan se joka ei vastaa, vaikka tietää vastauksen (tässä on muuten slogan-ainesta).

Niin, siis se neuvontapalsta. Yksinkertaisesti nettisivu, jossa kerrotaan että jos sinulla on kysyttävää tällaisista ja tuollaisista asioista, niin laita postia, me yritämme parhaan taitomme mukaan vastata. Tai vieraskirja tai jokin muu tällainen. Ja me nyt voisimme vastailla ainakin seuraaviin aihepiireihin:
- käytettävyys: yleisiä ohjeita ja sitten voisimme yksittäisistä nettisivuista antaa palautetta
- tekstien luettavuus: kuten yllä
- tekstien oikoluku: suomi, englanti, virheiden korjaus, parempia ehdotuksia tönkköjen lauserakenteiden korjaamiseen
- tiettyjen rotujen rakennearvostelu: meidän näkemys siihen onko kuvassa x miten hyvärakenteinen rotunsa edustaja
- värien tunnistus: minkä värinen on kuvan hevonen, sopiiko väri rodulle y
- värien periytyminen: haluan z-värisen varsa, minkä väriset vanhempien pitäisi olla; minkä värinen varsa voi syntyä näistä vanhemmista, Coat Color Calculator-neuvonta, genotyyppien neuvonta, mahdollisesti merkitseminen
- hevosen tietojen realistisuus: rodulle sopiva säkäkorkeus, väri jne
- muu yleinen neuvonta, koodin kanssa emme auta emmekä ihmissuhdeongelmissa, mutta jos juttu muuten liittyy virtuaalimaailmaa, niin bring it on

Ja kaikki tämä ilmaiseksi! Emme me mitään palkkaa vaadi vastauksista.
Semminkin kun useimpiin noista asioista ei ole välttämättä olemassa yhtä ainoata oikeaa vastausta, osa on ihan mielipidekysymyksiäkin, mutta väitän että meidän mielipiteillä saattaa olla jonkin verran jopa painoarvoa, koska meillä kuitenkin on jonkin verran näkemystä ja kokemusta virtuaalimaailmasta. Ja yleensä nyt osaamme esittää mielipiteemme toisin kuin "Tämä on ainoa oikea tapa tehdä asioita!!11"

Vitsit, tässä olisi oikeasti kehittämisen arvoinen idea...

1 kommentti:

Magnetie kirjoitti...

Itse ainakin voisin tulla härskisti hyväksikäyttämään värigenetiikan kyselytunnin joskus. Tällä hetkellä tosin puurran lähinnä ravurien kanssa, joilla tätä ongelmaa ei niin isona ole.

Uskoisin kyllä että käyttöä löytyisi tällaiselle "palvelulle".

Ja toiseen postaukseen liittyen, itsekin ravimaailmasta huomannut sen, että lähtötarjonta on parantunut ja on kattavampi. Peitsarien lisäys on myös otettava ilolla vastaan ja tarkoituksena on itsekin niitä tuoda lisää.