keskiviikkona, helmikuuta 01, 2012

Virtuaaliset peitsarit

Seurailen ravimaailmaa edelleen silloin tällöin ja viimeksi lokakuussa kehuin virtuaalista peitsariyhdistystä. Syksyllä peitsarit olivat muutenkin pinnalla, meiltä ostettiin vanhan ravitallin raunioilta muutama peitsari joko siitokseen tai sitten vielä nuorennusleikkauksen jälkeen kilpailutettavaksi.

Noste ei ole kadonnut mihinkään. Pitkästä aikaa vilkaisin VRER:n kisakalenteria ja lähtöjen tilannetta. Peitsareille on tarjolla paljon lähtöjä, en edes liioittele sanoessani että suurimmassa osassa raveista on peitsareillekin tarjolla jotakin. Ja hevosia on paljon, yhtenä ravipäivänä radalla saatetaan nähdä useita kymmeniä peitsareita. Asiaa parantaa suunnattomasti se, että jotkut järjestävät eivät rajoita peitsarilähtöihin osallistumista vaan niitä saa tuoda lähtöön niin paljon kuin sielu sietää. Tämä suosii isoja omistajia, joita näyttää olevan ainakin yksi.

Muutenkin kilpailukalenteria katsellessani ravit ovat selkeästi monipuolistuneet. Useimmissa raveissa tarjotaan lähtöjä lähes kaikille ravureille, peitsareiden lisäksi siis normaalit lämminveri- ja kylmäverilähdöt, mutta varsin usein myös sekä A- että B-ponit ovat tervetulleita. Monte-lähtöjäkin näyttäisi olevan. Virtuaalisen raviurheilun voisi siis väittää olevan hyvin terveellä tolalla. Ravi-ihmiset ansaitsevat kyllä kunnon aplodit!

1 kommentti:

LuciDa kirjoitti...

Minä kiitän, meidän ravipuolen ihmisten puolesta ja VRER:n edustajana :)