maanantaina, tammikuuta 20, 2014

Ionic 10v: Ensimmäiset virtuaalihevosemme

Ionic täyttää kymmenen vuotta noin 18.1.2014 ja kymmenvuotisen taipaleen kunniaksi meiltä sai kysyä mitä vain. Kysymyksiä saa esittää edelleen.


Ensimmäiset virtuaalihevosemme
Anonyymi kysyi meiltä, että mitkä ovat meidän ensimmäiset virtuaalihevoset kautta aikain.

Sirpa: minähän aloitin omalla nimelläni virtuaalihevostelun keväällä 2005 (hitsi, siitäkin on kohta yhdeksän vuotta ja minä ajattelen vieläkin, että olen vain tällainen vasta-alkaja virtuaalimaailmassa), joten joku saattaisi luulla, ettei minulla varsinaista ensimmäistä hevosta ole koskaan ollutkaan, koska aloitin virallisesti muutaman sadan hevosen tallilla, näin vaatimattomasti.
Se ei kuitenkaan ole koko totuus, sillä minulla oli virtuaalihevonen jo ennen sitä. Olin nimittäin alusta asti innostunut Ionicista sen verran, että halusin sieltä itselleni hevosen, sen mamman oman kultamussukan, jonka kanssa voisi harrastaa pienesti ja kirjoittaa päiväkirjaa. Hevoseksi valikoitu cleveland-ori Chapman's Ruford. Siellä on vielä päiväkirjakin tallella... Roni palasi Ionicin omistuksiin viimeistään silloin kun otin tallin ohjat omiin käsiini enkä sittemmin ole ehtinyt juuri haaveilla päiväkirjan kirjoittamisesta tai muusta tällaisesta. Myönnän kuitenkin, että Ronin lopettaminen alkuvuodesta 2006 oli ikävä asia, mutta pakkohan se oli. Kiitos takautuvan pakastesperma-mahdollisuuden, haluan Ronista vielä varsan!

Virginia: Zoom Dynamic! Ihan itse keksitty angloarabi-ruuna, kimo väriltään, lahjakas esteratsu, asiallinen käsitellä, muttei mikään pystyynkuollut nahjus. Paljon on muuttunut, ruuniahan ei enää ole, kilpaile en lainkaan, puhumattakaan nyt mistään päiväkirjan kirjoittamisesta (vuonna 2001 se oli se must-juttu, ei se muuten ollut yksäri lainkaan), suosin kouluratsastusta esteiden kustannuksella ja kimokammokin tuli jossain vaiheessa. Zoomin keksin tammikuun 2001 alussa, ensimmäinen talteen jäänyt päiväkirjamerkintä on 10.1.01, muttei ole mahdotonta etteikö jossain Expagessa olisi saattanut olla vielä vähän varhaisempia päiväkirjamerkintöjä.

Hyvin samoihin aikoihin keksin itselleni toisenkin hevosen, koulupainotteisen hannoverilaisen (muistaakseni!) tamman, Anna Kareninan, mutta myin sen pois aika äkkiä. Tämä oli ensimmäinen pettymykseni virtuaalihevosten kaupassa: Anna Karenina sai kai sivut itselleen, mutta sitä ei koskaan linkitetty sille tallille, mihin sen piti mennä ja niin se katosi aikaa myöten. Annan tilalle ostin tai keksin unkarinpuoliveriori Nagorjen, se oli musta, estepainotteinen ori.

Sitten 22.1.01 ostin Tuulenvireen tallilta sf-ori Cadillacin, joka puolestaan oli kenttähevonen. Cad muuten astui yhden tammankin, irlanninpuoliverisen nimeltä Assi's Angel, varsa oli FWB-tamma Angel VA. Harmi kyllä, en löytänyt mistään mitään tietoa, että se olisi vaikuttanut millään tavoin puoliverijalostuksessa.

Että kyllä juu, noita hevosia alkoi kertyä omistuksiini jo vuonna 2001, ei se siis ole mikään uusi juttu. Tuolloin tulin perustaneeksi oman tallinikin sitten, kilpatalli Virginian, jonka piti toimia aluksi welsh-siittola Blue Angelin alaisuudessa. Enemmän tuosta historiasta ja listaa noista omistamistani hevosista löytyy omasta historiikistani.
Noista hevosista on mainittava mm. Wizzerria, joka tuli omistuksiini ensimmäisen kerran jo tuolloin! Wizzerriahan vaikuttaa edelleen joissain suvuissa. Toinen maininnanarvoinen on hannover-tamma Starway's Marquize, ensimmäinen suvullinen hevoseni ikinä. Sen isä oli Starway's Running Star ja emä Starway's Quenie, molemmat kadonneet niin perusteellisesti että edes Google ei löydä mitään. Kasvattajan nimi oli Starway Stable, mutta nuo vanhemmat saattavat nimistään huolimatta olla EVM-hevosia. Marquizella eli Marilla oli muuten hoitaja ja se oli Marinka! Hän jatkoi hoitamista vielä senkin jälkeen kun myin Marin pois kesällä 2001.
Myös Cadilla oli jonkin aikaa hoitaja Matte, sen päiväkirja löytyi vielä. Molemmat hoitajat myös kilpailivat hoitsuillaan.

Ei kommentteja: