torstaina, tammikuuta 23, 2014

Ionic 10v: Rodut joista emme pidä reaalimaailmassa, mutta virtuaalimaailmassa kyllä tai toisinpäin

Ionic täyttää kymmenen vuotta noin 18.1.2014 ja kymmenvuotisen taipaleen kunniaksi meiltä sai kysyä mitä vain. Kysymyksiä saa esittää edelleen.


Hevosrodut, joista pidämme virtuaalimaailmassa muttemme pidä reaalimaailmassa (tai toisinpäin)
Anonyymi kysyi meiltä virtuaalihevosten lisäksi myös sitä, onko olemassa joitain rotuja, joista pidämme reaalimaailmassa, muttemme virtuaalimaailmassa tai toisinpäin.

Sirpa: Sellaista rotua ei ole, josta en pitäisi tai ehkä paremmin sanoen en olisi kiinnostunut. Inhottavia rotuja reaalimaailmassa ovat ne, joista ei löydy mitään tietoa, mutta eihän sekään niiden rotujen vika ole. Jokainen rotu on omalla tavallaan kiinnostava ja erilainen, siksihän ne ovat omia rotujaan.
Virtuaalimaailmassa en kuitenkaan ihan kaikkiin rotuihin halua kajota enkä kaikkia eksoottisia otuksia Ioniciin halua. Tästä Virginia kirjoitti jo kauan sitten otsikolla Liian eksoottinen rotu?
Sitten on näitä muutamia tapauksia, joista kyllä tiedämme paljon, mutta jotka eivät vain iske: suomenhevonen, shetlanninponi ja lv-ravuri ovat malliesimerkkejä. Minua itseäni kyllä periaatteessa kiinnostaisi näistä ainakin nuo kaksi ensimmäistä, mutta siinä on jokin juttu minkä takia ne tuntuvat vaikeilta... Ensinnäkään meillä ei ole niille kovin paljon kuvia tarjolla, mikä taas johtuu siitä, ettei Virginia ole koskaan kysellyt kuvalupia, kun niitä ole koskaan tarvittu... Tietenkin kuvia löytyisi Hippokselta ja Bob Langrishiltä sekä saisi ostamalla. Toinen, ehkä tärkeämpi syy on se, että shetikka ja suokki ovat vanhoja rotuja virtuaalimaailmassa, hyvinkin vanhoja, niitä on ollut alusta lähtien täällä, mutta Virginialla ei ole ollut mitään yhteyttä niihin. Meistä kumpikaan ei siis tiedä hölkäsen pölähtämää virtuaalisista shetikoista tai suokeista! Ja toisaalta kun me olemme kumpainenkin viehtyneitä näihin erikoisempiin otuksiin, niin suomenhevonen ja shetlanninponi eivät ole rotuina koskaan jaksaneet kiinnostaa niin paljoa, että olisimme viitsineet nähdä vaivaa enemmän alkaa asioihin perehtyä. Lv-ravurien kohdalla tilanne on taas se, että ilman ravitoimintaa niitä on meidän mielestä turha pitää ja se ravimaailma ei vain ole meitä varten.

Virginia: Sirpa sanoi yllä oikeastaan kaiken tarpeellisen. Tämä seuraava menee nyt vähän aiheen vierestä, mutta tästä kysymyksestä ajatusketju lähti liikkeelle.
Minä voisin väittää, että on tiettyjä rotuja, joita kyllä harrastan innokkaasti virtuaalimaailmassa, mutta jossain määrin karsastan reaalimaailmassa. Tai ei oikeastaan rotuja itsessään vaan niihin liittyviä käytäntöjä. Pahin esimerkki on tennesseenwalkerit, joiden show-käyttöön liittyy läheisesti soring ja vaikkei liittyisikään, niin tuo meno askellajikehissä ei ole näin puolisuomalaisen silmin mitenkään järkevää vaan suoraan sanoen luonnotonta ja sairasta enkä minä henkilökohtaisesti voi ymmärtää tuota. Nämä big lick -hevoset ovat kuitenkin vähän niinkuin tennesseenwalkerien "tavaramerkki" ja monille tulee tennesseenwalkereista mieleen ensimmäisenä juuri nämä, minun on aina pakko lisätä se mutta-alkuinen lause sinne perään: "Minä pidän tennesseenwalkereista, MUTTA en pidä lainkaan tästä big lick -tyylistä". Mutta kuten sanottu, tämähän ei ole rodun vika, vaan ihmisten.
Ionicin tennesseenwalkereilla on yleisesti ottaen melko vähän kuvia big lick -hevosista, vaikka kuvia kyllä olisi tarjolla pilvin pimein. Vaikka kuinka yrittäisi ajatella, että se on vain kuva ja sen käyttö virtuaalihevosella ei vaikuta sitä eikä tätä mihinkään, niin jokin vain tökkii.

(ps. tämä on ehkä maailman huonoimmin muotoiltu blogipostaus ikinä. Pahoittelut. Ei tule tavaksi. - S & Gin)

Ei kommentteja: