maanantaina, maaliskuuta 03, 2014

Esittelyssä kuukauden valinnat

Hupsista kun pääsi taas kuu vaihtumaan ihan yllättäen ja pyytämättä! Mutta parempi myöhään kuin tosi myöhään. Tässä kuussa kuukauden hevosen kunnian saavat gidran-ori Csodasag GA, campolino-tamma Estrela da Miranta ja talleista australialaistalli Jindabyne


Gidran on hyvin harvinainen rotu reaalimaailmassa ja sitä se on myös virtuaalimaailmassa. Pari kertaa on joku yrittänyt aloitella gidraneiden kasvatusta, mutta toistaiseksi niistä ei ole koskaan kuulunut alkutohinan jälkeen mitään. Harmi sinänsä, jos tosin ei kovin yllättävää. Virginian pessimismi alkaa tarttua.

No, meillä näitä on. Ei kovin montaa toistaiseksi, mutta pienimuotoista jalostusta ollaan tässä vuosien mittaan harrasteltu ja gidran on rotuna "näitä lisää" -listalla. Csodasag on sieltä tuoreimmasta päästä, vastikään keksitty ori, joka oli pakko keksiä kun piti tammoille saada sulhasta. Sille onkin pari astutusta kaavailtu kesälle ja jatkoa seuraa, jos nyt intoudun keksimään lisää gidran-tammojakin. Kun vain unkarilaisten nimien keksiminen ei olisi niin turkasen haastavaa...


Niistä campolinoista on blogissa puhuttu moneen otteeseen jo ja nyt viimeinkin saimme aikaiseksi tehdä asialle jotain. Niinpä keksimme Estrela da Mirantan ja pari muuta suvutonta campolinoa, tamma Danuta da Mirantan ja ori Pimento do Campesson. Hienoja, hienoja hevosia (vaikka Danuta näyttääkin erehdyttävästi muulilta) ja väreistä löytyy hallakkoa ja tobianoa.

Minä en kyllä ymmärrä, mitä me näillä campolinoilla teemme, eivät ne käy kaupaksi sitäkään vähää mitä mangalargat, bardianponit, donit tai kladrubit, joten olemme täysin omillamme näidenkin kanssa. Ja senhän tietää miten siinä käy: jossain vaiheessa tulee seinä vastaan, kantaa ei ole tarpeeksi eikä vain jaksa. Olen kuitenkin mieluummin ajattelematta tätä.


Myönnän että minulla oli mielessä jokin puoliverisiittola kuukauden talliksi, mutta koska en kirjoittanut sen nimeä koskaan ylös mihinkään, unohdin sen. Niinpä pysytään omituisten otusten linjalla ja esitellään Jindabyne, jonka olemassaolon olen periaatteessa tiennyt jo kauan ja jopa sen, että siellä on australianponeja, mutta joka iski tajuntaan täydellä voimalla vasta muutama päivä sitten kun Christa myyskenteli ap-kasvatteja ja kyseli jalostuseläinten perään.

Noita australianponeja kuvaa tasan yksi sana ja se on "sievä". Ihania poneja, kuvankauniita kertakaikkiaan! Ja sitten kun löytyy vielä perusvärien lisäksi kimoa, tobianoa ja ennen kaikkea voikkovärejä, niin meikäläinen on myyty. Suosikikseni löysin tamma Da Capo JDB:n ja ostin sitten varsankin Jindabynestä, tamma Elegy JDB:n. Ponien lisäksi tallissa on myös muutama australiankarjahevonen, mutta henkilökohtainen mielipiteeni on se, että ne eivät ihan pärjää näille nättimyksille.

Jindabyne noin muuten on taattua Christa W -laatua: siisti, tyylikäs ja yksinkertainen ulkoasu, paljon hevosia, perustiedot kunnossa ja tosiaan upeat kuvat kautta linjan, laajaa jalostustoimintaa, inhimilliset tekstit. Kun kaava toimii, turha sitä on muuttaa.

- S

1 kommentti:

Viivuska kirjoitti...

Hehee, hauska, että linkititte juuri tuon blogimerkinnän. Siellähän oli kommentti mun blogimerkintään. En edes muistanut, että mullakin on ollut joskus blogi :D.

Vähän tälläinen ot, mutta..