maanantaina, maaliskuuta 17, 2014

Websin katoavat sivut

Eipä ollut taas kiva huomata, että tällä kertaa Webs on hukannut/poistanut sivuja ihan urakalla. Sinne on toistaiseksi menneet kaikki Crialltin welsh cobit (update: Criallt toimii taas) ja Cendarlen hevoset, puhumattakaan lukemattomista muista hevosten sivuista ja talleista. En tiedä onko kyseessä jokin tilapäinen Websin ongelma vai lopullinen poisto, mahtaako joku lukijoista tietää enemmän?

Täytyy myöntää kuitenkin, ettei se yllätys olisi, jos Webskin liittyisi siihen samaan lopettaneiden ilmaishostipalveluiden kerhoon Expagen, Geocitiesin, Sunpointin, ja Terrieri.netin kanssa. Ja toisaalta kai se pitäisi minunkin hyväksyä se tosiasia, että lopulta hevosten sivut vain tulevat katoamaan, halusin sitä tai en. Myös omani, nehän katoavat sillä sekunnilla kun hevosmaailma.net sanotaan irti, mikä luultavasti tapahtuu viimeistään silloin kun minusta aika jättää. Webarchivekaan ei ole varma ratkaisu, nytkin minusta näyttää siltä, että sinne on tallentunut kovin vähän Websin sivuja.
Mainittujen Crialltin ja Cendarlen kohdalla sentään pelastaa paljon se, että niiden hevoset ovat VRL:n rekisterissä, joten löytyy jokin sivu, mihin ne voi suvuissa linkittää. Minulle näet riittää se, että on jotain mihin linkki menee, en tarvitse luonnekuvausta enkä kisatuloksia. Jos hevoselle löytyy vielä tieto säkäkorkeudesta ja väristä, niin vielä parempi. Mutta jos inhorealisteja ollaan, tunkin VRL:n rekisterikään ikuinen ratkaisu on. Yhden ihmisen takana sekin palvelin ymmärtääkseni istuu.

Sivujen katoaminen närästää yleensä muitakin harrastajia ja toisinaan isomman sivumäärän katoaminen kerralla herättää ainakin jotkut tekemään jotain asian eteen. Nytkin on perustettu kadonneiden virtuaalihevosten foorumi, joka periaatteessa on kyllä erinomainen idea. Paha vain, että ilmaisfoorumin kohtalo saattaa olla sama kuin Geocitiesin. Ja sitten kun tällainen kadonneiden hevosten lista katoaa netistä, se sylettää ihan yhtä paljon. Niin kävi uhrilehto.netiin tallennetuille vanhojen arabien sivuille ja niin näyttää nyt käyneen pelastetut.99k.org-listalle, jossa oli ainakin Amelien hevosia.

- S

5 kommenttia:

Miivi kirjoitti...

Websin myötä itse menetin pääsyn kouluratsastusjaoksen sivuille. Sivujen katoaminen taitaa osittain johtua puuttuvasta freebarista, websin mainosläpyskästä.

S + Gin kirjoitti...

Aivan totta, ei tässä ole kyse pelkästään talleista kyse vaan myös jaoksista ja muista, jotka nyt ovat sattuneet Websissä olemaan.
Luin itsekin jostain epäilyksen, että katoamiset johtuisivat mainoksen puuttumisesta, mikä tietysti tarkoittaa sopimusrikkoa käyttäjän kohdalta, jos käyttösopimuksessa mainosta on edellytetty. Mutta avutonta kuitenkin minun mielestäni Websin puolelta, ettei sieltä ole pakotettu sitä mainosläpyskää automaattisesti kaikille sivuille. Tai en minä tietysti tiedä, että miten se on käytännössä toteutettu.

elen kirjoitti...

Jännintä on, että joka sivulla Crialltissa oli se websin lätkä... Mulla on sivuista varmuuskopiot ulkosella kovolla, mutta en usko, että jaksan enää niitä siirrellä websiin

dani kirjoitti...

Itselläni toimivat kaikki Crialltin sivut? Ts. kaikki pääsivut ja kaikki ponit, joita kokeilin. Outoa. Olen kuullut myös siitä, että Webs on poistanut sivuja ja myöhemmin palauttanut ne.

Epäilyttää vähän, kun omien ponien muistosivut ja kaikki kisakutsut ovat Websissä... Minneköhän nuo nyt sit siirtäisi turvaan?

S + Gin kirjoitti...

Hyvä kun huomautitte, näköjään Crialltin sivut toimivat edelleen! Ehkä ne olivat sitten vain tilapäisesti pois näkyviltä tai jotain. Hyvä näin! Tietysti vielä parempi jos Cendarlen ja muutaman muunkin tallin sivut palaisivat näkyville.