perjantaina, maaliskuuta 28, 2014

Pientä viipymistä

Vajaa viikko sitten raportoin tuosta hajonneesta kovalevystä. Paljon kuvia (sekä omia valokuvia että hevoskuvagalleriaa) pystyin pelastamaan viime kesän varmuuskopioista, vaikka Murphyn lain mukaisesti sekin ulkoinen USB-levy alkoi osoittaa hajoamisen merkkejä. Asiat ovat siis kohtuullisen hyvällä mallilla siihen pahimpaan skenaarioon nähden ja kun ostin vielä uuden, hienon läppärinkin, niin ei tässä suurempaa valittamisen aihetta ole. Sitä paitsi se vanha läppäri oli päivityslistalla joka tapauksessa, vissiin kuuli sen yhden puhelun systerin kanssa ja päätti vähän nopeuttaa prosessia...

Varsinaisesti täysin menetetyksi dataksi voidaan laskea kaikki päivitykset, joita tein talleille 3.3.-21.3. mutten päivittänyt serverille enkä nettiin, Picasan kuvadatat, ja Operan kirjanmerkit. Harmi kyllä, nämä kaikki vaikuttavat nimenomaan virtuaalihevosharrastukseen ja nimenomaan hidastavasti. Tässä menee ylimääräistä aikaa tähän kaikkeen säätöön ja uudelleen tekemiseen.

Keulin aikaisemmin olevani tekemässä Ioniciin sekä uutta CSS:ää ja sitä myötä uutta ulkoasua sekä uutta hevosten jaottelua. Ne kaikki katosivat, onneksi ideat ovat edelleen aivoissa olemassa. Samoin katosi monen kasvatin ja uuden hevosen valmiiksi tehdyt sivut, osa tietysti jo uuden leiskan mukaisia. Seassa ei ollut kuin yksi varsinainen ostohevonen, jonka sivujen viipymisestä ilmoittelin kasvattajalle jo. Mutta tehdyn työn menetys harmittaa siitä huolimatta. Hopeareuna tässä pilvessä on kuitenkin se, että nyt kun väännän kasaan sitä uutta CSS-tiedostoa, pystyn välttämään ne muutaman kompastuskivet, joihin törmäsin edellisen version kanssa. Mutta olisi se silti ollut kiva, jos siitä ekasta versiosta olisi tallessa edes jotain, se oli jo sen verran pitkällä...

Pinkissä ongelman muodostavat kadonneet kisailmoittautumiset ja tulokset. Onneksi LJ:n kisakalenteria selaamalla näkee, mihin laukkoihin olen mitäkin hevosia ilmoittanut ja Pinkissä tilanne onkin jo melko hyvällä tolalla. Kaikilla hevosilla pitäisi olla sivuillaan laukkailmoittautumiset, tuloksia ei ole vielä kaikilla. Pinkin kanssa ahertaessa tässä enin aika on mennytkin, koska kisailmoittautumisten VIPit juoksevat koko ajan ja pitäisi yrittää ehtiä mukaan.

Gin Ahaltekiin en ole aikoihin tehnyt mitään, joten siitä tallista löytyi palvelimelta ihan ajantasainen versio. En nyt tiedä onko se kovin hyvä asia, että se talli on ollut niin retuperällä viime vuodet, mutta tässä tapauksessa se ei hirveästi harmita.

Picasan datojen katoaminen on iso juttu, koska hallinnoin kuvia nimenomaan siellä ja sinne (ja vain ainoastaan sinne) oli merkitty, millä hevosella mikin kuva on käytössä. Meillä on noita hevosia ja kuvia niin paljon, etten mitenkään voi muistaa enää tuhansien kuvien joukosta, mikä oli käytössä ja mikä ei. Ennen kuin kuvien hallinnointi siirtyi yksinomaan minulle, tapahtui aina silloin tällöin sitä, että kahdella hevosella oli sama kuva. Tätä ollaan nyt yritetty vältellä sillä, että kuvat ovat ainoastaan minun hoidossa ja olen tosiaan aina merkinnyt kun otan jonkin kuvan jollekin hevoselle käyttöön. Periaatteessa voisi jotain toiveita olla ainakin osan datan palauttamisesta, kun varmuuskopioissa on mukana niitä picasa.ini-tiedostoja. Jos niistä vaikka löytyisi noita datoja, täytyy yrittää perehtyä asiaan. Kaikkia datoja ei kuitenkaan tule löytymään.

Operan kirjanmerkeissä oli jäljitettävissä lähes koko selaushistoriani vuodesta 2000 tjsp. lähtien, jolloin vaihdoin pääselaimeksi Operan. Siellä oli varsin laaja linkkilista kaikkea hevosaiheista sivustoa ja niiden katoaminen surettaa. Toinen tärkeä juttu oli kokoelma nimi- ja kieliaiheisia linkkejä, jotka olivat kullanarvoisia nimiä keksittäessä. Tärkeimmät muistanen kyllä ulkoakin ja Google on onneksi kaveri, mutta silti nyppii. Toisaalta, miltei 15 vuoden aikana moni sivu on kadonnut netistä tyystin, joten positiivisesti ajatellen tämä oli ihan tervetullut täyssiivous kirjanmerkkilistaan. Saanpahan aloittaa ihan puhtaalta pöydältä. No, ei se kyllä lohduta ihan hirveästi.

Ja onni onnettomuudessa on kuitenkin se, että se kaikkein tärkein eli inssityön uusin versio, on työpaikan verkkolevyllä suht hyvässä tallessa.

- S

Ei kommentteja: