keskiviikkona, huhtikuuta 24, 2019

Esimerkki nimien keksimisestä

Kirjoitin taannoin siitä, että tässä vaiheessa harrastusta nimien keksiminen alkaa käydä jotakuinkin työstä (Siitä nimien keksimisestä vielä), jossa inspiraatiolla on vain vähän tekemistä. No, se ei ihan täsmällisesti ottaen pidä paikkaansa, sillä on inspiraatiollakin sijansa. Pitää vain aina nähdä ne mahdollisuudet ja ideat mitä sinänsä ehkä aivan tavanomaiset asiat antavat!

Virtuaalihevosten nimet eivät ole ainoa asia, jossa tarvitaan nimiä. Olen nimittäin järjestänyt melko paljon SPC-kisoja ja nekin ovat aina vaatineet nimiä, vähän toisentyyppisiä toki kuin hevosten nimet. Nimissä on ollut aina ensimmäisenä sana Ionic, mutta jatko on sitten ainakin yrittänyt olla persoonallinen. Luovuin jo miltei heti "järjestäjäurani" alussa siitä, että kisojen nimien pitäisi liittyä mitenkään hevosiin, kilpailemiseen tai kilpailtaviin lajeihin. Ei niitä vain määräänsä enempää keksi ja toisaalta oli hauskaa ja hyödyllistäkin tehdä nimistä uniikkeja. Ionic Pony Show No. 256 ei eroa hirveästi Ionic Pony Show No. 257:sta.

Niinpä järjestämieni SPC-kisojen nimet ovat vaihdelleet kovasti, englanninkielisiä ovat kaikki olleet mutta siihen yhteneväisyydet jäävätkin. Jotkin ovat helppoja: Ionic New Year vuodenvaihteessa, Ionic Oktoberfest syksyllä, samoin kuin Ionic Trick Or Treat. Sitten on ollut kappaleiden nimiä, jouluna oli muutama setti joululauluja, elokuvia, säähän liittyviä. Voinette arvata millainen keli on ollut sinä päivänä kun olen lykännyt hyväksyntäjonoon kisan nimeltä Ionic Slush’n Sleet. Sitten on ollut henkilökohtaisempiakin nimiä: Ionic Aussie Guests, Ionic Hen Night, Ionic Daddy I Love You.


Sitten se esimerkki: millaisia nimiä saa irti yhdestä pikkupaikkakunnalle suuntautuvasta työmatkasta? Äkkiä voisi sanoa etteihän semmoisesta nyt mitään irtoa. Väärin!
Ionic Goes Business Trip ja Ionic Factory Visit ovat ilmiselviä, mutta sitten oli tietysti Ionic Small Village Show, kun varsinainen kohde oli semmoisessa suhteellisen pienessä kylässä. Ionic Remote Town Show tuli siitä, että hotelli oli lähikaupungissa, mutta kotoa katsottuna vähän "remote" paikkakunta.
Ionic Tempered Glass liittyi tuotteisiin, vaikka minä en ollut siellä varsinaisesti tuotteiden vaan käyttöönottoprojektin takia, siihen taas liittyy Ionic I Look.
Projektin toiseen henkilöön liittyvät läheisesti Ionic London Calling ja Ionic Gonna Miss Ya, vaikka kohtalon oikusta tuo Gonna Miss Ya -bundle jäikin viimeiseksi järjestämäkseni SPC-kisaksi, SPC:tä ollaan nimittäin ajamassa alas ja voin kyllä sanoa jääväni kaipaamaan sitä(kin). Ehkä samaan teemaan voisi sanoa littyvän myös Ionic A Bit Too Nice Guy, vaikkei se työkaveri mitenkään "too" nice ollut, mutta tosi kiva tyyppi kuitenkin.

Ja kyllä siitä reissusta tarttui mukaan yksi hevosennimikin. Se asiakkaan mukava käyttöönottoinsinööri sai kaimansa virtuaalimaailmaan ja viime vuoden puolella syntynyt knabstrup-ori on nimetty Ionin Janneksi!

– S

Ei kommentteja: