maanantaina, marraskuuta 16, 2020

Joulukalenterin paluu! Ideoita kaivataan

Siitä on rahtusen verran aikaa kun blogissa on viimeksi kirjoitettu joulukalenteria. Tarkalleen ottaen vuosi oli 2014. Koska olen ollut tämän vuoden laiska bloggaaja, ajattelin korvaukseksi tehdä joulunajan kurinpalautuksen ja satsata joulukalenteriin. 24 tekstiä joulukuun ekasta päivästä aattoon asti. Siinä on ihan tekemistä, mutta mikään ei ole niin hyvä inspiraatio kuin pakko, paitsi ehkä viime hetken paniikki (nämä elämänohjeet eivät sitten ole minkään virallisen tahon sertifioimia).

Ehkä saan Virginiankin avaamaan sanaisen arkkunsa. Syytä ainakin olisi, nimittäin tammikuussa 2021 tulee kuluneeksi 20 vuotta kun hän keksi ensimmäisen virtuaalihevosensa. Että! Minähän olen "vasta" vuonna 2005 aloittanut "nyyppä".

Itselläni on jo jonkin verran idealistaa koossa. Tulossa on nimiasioita, erityisen paljon uusien tulokkaiden esittelyä, yleisiä sukujuttuja, jokunen värijuttu, ehkä rotuesittelyitä ja rakennearvosteluitakin. Jälkimmäisten suhteen saa esittää toiveita. Saatan kirjoittaa myös laatuarvosteluista, jos saan ajatukseni jotenkin järkeväksi kokonaisuudeksi ja viitsin olla joulun alla ilkeä.

Muitakin ideoita saa heitellä, jos teillä on jotakin, mistä haluaisitte lukea. Ehdotuksia voi esittää kommenttikentässä, Keskustassa privaviestillä tai sitten laittaa ihan sähköpostiin (vanha, tuttu vtionic@gmail.com). Jos jollain on toiveissa, että pääsisin vihdoin ja viimein ylös tuosta sabino-suosta, niin ollos rauhoitettu, viimeisin oli vika osa. Paitsi että on tulossa vielä yksi asiaa sivuava postaus, mutta vedetään nyt ensin henkeä vähän ja kirjoitetaan jostakin muusta.

–S

4 kommenttia:

TK kirjoitti...

Idea: Onko sellaisia hevosia, joiden nimi suvussa herättää mielenkiinnon - oli se sitten jalostuskäyttöön tai hevosen ostamiseen tai muuten vaan? Meinasin itse kirjoitella jossain vaiheessa arabien näkökulmasta vähän niistä hevosista, joita mielelläni keräilen omien hevosteni sukuihin. Olisi kiva kuulla muidenkin näkökulmista ja toki myös muista roduistakin.

S + Gin kirjoitti...

Kiitos ideasta, TK! Kyllä, sellaisia nimiä on ja otan tästä ehdottomasti nakin itselleni. Asiaa on sivuttu joskus vuosia sitten jossakin postauksessa, mutta ainahan sitä voi kirjoittaa uusiksikin vanhoja stooreja.

Nintsu kirjoitti...

Ehdoton, iso peukku joulukalenterille! Minua kiinnostaisi, että löytyykö näin isosta hevosjoukosta ns. spesiaaleja hevosia, joissa on vain "sitä jotain". Menneistä suosikkihevosista taitaa jotain postauksia ollakin, mutta löytyykö nykyisistä? Näiden esittelyje/esiinnostoja olisi kiva lukea!

S + Gin kirjoitti...

Kiitos myös tästä ideasta, Nintsu. Tämä on vähän sellainen asia, josta on pitänyt kirjoittaa kyllä, en vain ole muistanut. Mutta joulukalenteri onkin juuri hyvä tilaisuus kaivella tällaisia aiheita, jotka ovat jääneet jalkoihin.