maanantaina, heinäkuuta 21, 2008

VRL maksulliseksi?

Hevoset.comissa ja kaiketi myös ht.netissä on ollut topikkeja siitä, että VRL täytyy siirtää maksulliselle palvelimelle ja siihen kaivattaisiin nyt kävijöiltä rahaa. Herrasiunaajahapankaaliahampaisiin, virtuaalimaailman perusteet järkkyvät! "En varmasti maksa senttiäkään, koska en ole tyytyväinen VRL:n toimintaan" "En varmasti maksa senttiäkään, koska pärjään ihan hyvin ilman VRL:ää" "En maksa, koska sitä tätä tuota..."

Topikeissa ainakin Feanaro on tuonut ilmi sen, etteivät rahat menisi ohjelmoijien palkkaamiseen vaan palvelimen ylläpitoon. Sitten VRL:llä olisi palvelin, jonne voisi ohjelmoida kaikenlaisia juttuja, mutta ohjelmointi sujuisi samaan tyyliin kuin nykyisinkin: hitaasti ja silloin kun sattuu ohjelmointitaitoisia huvittamaan. Eikä mikään toimisi yhtään paremmin kuin nytkään, paitsi ettei olisi palvelimesta johtuvia ongelmia.
Ei kuulosta hyvältä kaupalta, vai mitä? No siirretäänkö VRL sitten ilmaispalvelimelle, geoon vai freewebsiin? Heitetään tietokannat huit hemmettiin ja palataan manuaaliseen asioiden hoitoon. Juu, lisätään rekisterisivulle muutama tuhat virtuaalihevosta KÄSIN. Kuulostaa hyvältä ja tämähän parantaa virtuaalimaailman toimintaa suunnattomasti.
Ei kun hei, lopetetaan VRL kokonaan! Mihin me sitä tarvitaan? Pelkkää harmia ja haittaa vain!

Öööh... Jos nyt ei kuitenkaan.
Enhän minäkään ole VRL:n suurin fani enkä käytä sitä juuri mihinkään, mitä nyt etsin ARJ-kisoja ja joskus yritän rekisteröidä hevosiani. Tulisin kuitenkin toimeen ihan hyvin ilman VRL:ää. Silti VRL on mielestäni hieno asia ja olen valmis tukemaan sitä tarvittaessa myös rahallisesti. Koska olen täysi-ikäinen ja töissä, tarvittaessa minulta irtoaisi useampiakin kymppejä kerran vuoteen.
Ginin kanssa kriisipalaveria pitäessäni tuli ilmoille idea, jos me kaksi sponsoroisimme jopa kahdestaan koko VRL:n palvelimen. Tuskin se nyt tonneja maksaa vuodessa. Se olisi vähintä mitä voisimme tehdä virtuaaliharrastuksen eteen. Emme kuitenkaan vaatisi siitä mitään erikoiskohtelua tai mitään mainosta, olisimme edelleen vain rivijäseniä emmekä edes kovin aktiivisia sellaisia. Emme kuitenkaan lupaa mitään, ainakaan vielä.

Ei kommentteja: