Sivuten hieman edellistä tekstiä.
Kuvitellaan että olet ihminen, joka ei ole koskaan liikkunut virtuaalihevosten parissa. Löydät netistä jonkin hevosen tai tallin sivut. Mistä tiedät onko kyseessä virtuaalihevonen?
Hevosen sivut
- LYHENTEET: vilahtaako sivuilla jossain jokin seuraavista lyhenteistä: VHKR, VRL, VAI, CAS, VARL, EVM, Vir MVA CH, ARJ, ERJ, KRJ, KeRJ, WRJ, VRER, LJ? Varsin varma merkki siitä, että kyse on virtuaalihevosesta.
- IKÄ & SYNTYMÄAIKA & KUVA: hevonen on syntynyt puolivuotta sitten, sen väitetään olevan 6-vuotias/4-vuotias/jotain muuta kuin puoli vuotta ja sillä on aikuisen hevosen kuva. Epäilyttävää? Se on virtuaalihevonen.
- TEKIJÄNOIKEUSMERKINNÄT: onko kuvan alapuolella tai sivun alareunassa tai jossain näkyvillä jokin maininta kuvan ja mahdollisesti myös ulkoasun (layout) ja tekstien tekijänoikeuksista (kulkee myös nimellä copyright)? Jos on, on syytä tarkistella hevosta enemmän, koska virtuaalihevosharrastajat merkitsevät näitä asioita sivuille melko orjallisesti, oikeiden tallien omistajat eivät niinkään
- PALJON TEKSTIÄ: hevosen luonteesta on kirjoitettu kilometrin pätkä tekstiä, millainen se on harjatessa, ratsastettaessa, kengitettäessä, kuljetettaessa jne. Melko selvä virtuaalihevonen, reaalihevosten omistajat harvoin tuntevat tarvetta raapustella hevosistaan romaaneita nettiin
- KISAKALENTERI: hevosen sivulle on listattu hevosen osallistumiset kilpailuihin ja sijoitukset niissä, kisoja voi olla eri paikassa saman päivän aikana ja kaiken kaikkiaan kisoja on usein. Niin usein ettei reaalihevonen moista kestäisi... Jep, se onkin virtuaalihevonen
- SUKUTAULU: sukutaulusta voi bongailla näitä EVM-lyhenteitä. Sukutauluun on usein linkitetty hevosia, jotka johtavat toisten hevosten sivuille, eivät Sukupostiin tai Hippokseen.
- JÄLKELÄISET: vuosi sitten syntynyt hevonen on astunut jo pari tammaa tai varsonut kerran tai kaksi? Virtuaalihevonen!
Tallin sivut
- YMPÄRISTÖ: jos tallin kuvailu kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, se todennäköisesti ei ole totta. Kun tallilla on maneeseja, laitumia, tarhoja, pyöröaitauksia, maastoreittejä, hiittisuoria ja pesubokseja enemmän kuin omiksi tarpeiksi, olet joutunut virtuaalitallille. Älä anna kuvien hämätä!
- KILPAILUT: jos talli ilmoittaa järjestävänsä kilpailuja, vilkaise ne läpi ja etsi paljastavia KRJ-, ERJ-, KeRJ- yms. lyhenteitä. Kiinnitä huomiota myös kilpailukutsujen sisältöön. Jos ilmoittautuminen täytyy tehdä sähköpostilla tai foorumissa, jos on erikseen rajoitettu yhden ratsastajan yhteen luokkaan ilmoittamia hevosmääriä tai on erikseen sanottu että yksi hevonen yhteen/kahteen/kolmeen luokkaan, olet virtuaalitallilla.
- HEVOSET: jos tallilta löytyy lähinnä vain tammoja ja oreja eikä yhtään tai vain muutama ruuna, olet aika todennäköisesti virtuaalitallilla. Virtuaalitalleilta ei löydy yleensä sen paremmin epämääräisiä tilastohevosia, risteytyksiä tai suvuttomia hevosia vaan kaikille on määritelty rotu ja yleensä hevoset ovat puhdasrotuisia. Lv-ratsun löytäminen virtuaalimaailmasta on hankalaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti