torstaina, heinäkuuta 17, 2008

Puolustuspuhe vieraskirjoille

Vaikka joskus itsestä tuntuu siltä, että virtuaalitallin omasta vieraskirjasta on lähinnä vain haittaa eikä mitään hyötyä, niin muiden tallien vieraskirja on ihan kätevä juttu. Se on niin helppo keino jättää omat tervehdykset tallin omistajalle!
Käymme nimittäin S:n kanssa ajoittain kertomassa kasvattajille, mitä heidän kasvateilleen kuuluu. Varsinkin tekkepuolella Knoxdalen (kasvattanut Ganymede BHE:n) ja Branwenin (kasvattanut Akeem BRA:n) vieraskirjat ovat olleet ahkerassa käytössä, kun on saanut harva se viikko käydä hehkuttamassa kasvattien menestystä laukkaradoilla. Se on kivaa puuhaa se ja varmasti kasvattajistakin mukava kuulla kasvatin menestyvän.
Kasvattajan voisi kuvitella omistajan ohella olevan niitä ainoita ihmisiä, joita se tietty virtuaalihevonen kiinnostaa. Turha sitä on muille hehkuttaa oman hevosen ihmeellisyyttä, mutta kasvattaja on kyllä minun mielestäni sellainen henkilö, jonka kuvittelisin olevan kiinnostunut hevosen kuulumisista, vaikka joka kerta ei olisikaan kerrottavana uutisia voitoista ja hienoista saavutuksista.

Vieraskirjojen hyödyllisyyden muistaa myös silloin kun käy läpi tallin linkkilistaa karsiakseen sieltä lopettaneet ja epäaktiiviset tallit pois. Jos tallin sivuilta ei näy tietoa viimeisimmästä päivityksestä eikä vieraskirjaa ole (tai siihen ei vastata), mistäs sen tietää miten aktiivinen talli on? Ja pahinta tietysti on, jos vieraskirjaa ei ole lainkaan! Teimme tällaista läpikäyntiä tuossa jokin aika sitten ja pariin vieraskirjaan kävimme jättämässä kyselyt tallin tilasta ja aika monihan niistä oli lopulta hengissä. Kiva juttu. Ne tallit, joiden sivuilta ei näkynyt mitään päivityksiin liittyvää eikä ollut tuoreita kisoja tai kasvatteja eikä vieraskirjaa, poistettiin kylmän viileästi linkkilistalta. Mitäpä me vaivaamaan päätämme moisilla asioilla?

Pitänee muuten varmaan hankkia vieraskirja GA:hankin. Tai tehdä Ionicin vieraskirjasta tallien yhteinen.

Ei kommentteja: