keskiviikkona, heinäkuuta 30, 2008

Hildegard

En yleensä lämpene pikkupiperrys-puoliveritalleille, mutta Hildegard on poikkeus. Tosin eipä kymmenen oriin laumaa ja samaa määrää tammoja voida enää pitää minään ihan pikkupiperryksenä. Tuossa on jo jonkinlaista potentiaalia ihan vakavasti otettavaksi kasvattajaksi, jolla on oikeasti mahdollisuudet lisätä ja muuttaakin rotunsa hevoskantaa, toisin kuin sillä, joka kasvattaa vain "vähän mutta laatua", kuten moni hurskaasti selittää ja näpertelee kolmen kasvatin vuosivauhtia.

Hildegardin ulkoasu on aika kiva, ei mitenkään erikoinen, mutta rauhallinen eikä häiritse. Erinomaisen hienoa tallin ulkomuodossa on linkit. Ne erottuvat tekstistä! Ne on alleviivattu! Ja ne vaihtavat väriä kun sivulla on käyty! Eikö olekin vallankumouksellista? Tätä linjaa soisin muidenkin suosivan, nimittäin niin pikkuseikalta kuin se kuulostaakin, se vaikuttaa käytettävyyteen paljon. Meidät virtuaalihevostelijat on valitettavasti opetettu surffailemaan hiirellä pitkin sivuja linkkien löytämiseksi ja muistamaan ulkoa kaikki ne sivut, joilla olemme käyneet, mutta Hildegardissa tätä ei tarvitse tehdä.
Tekstit on muutenkin hirmukivat, fontti hyvä, tarpeeksi iso, erottuu taustasta jne, kaikki luettavuuteen ja yleensä siedettävyyteen liittyvät seikat on kunnossa. Tekstiä ei ole liikaa, kaikki tärkeä tuntuu löytyvän, mutta teksti ei mene (mielestäni) tarpeettomiin yksityiskohtaisuuksiin.
Tallin kasvatusrotu brandenburg ei sen sijaan herätä sen suurempia intohimoja. Monet pitävät (virheellisesti) brandenburgia harvinaisena ja eksoottisenakin rotuna, mutta se on puoliverinen siinä missä hannover, FWB tai holsteinkin. Mutta puoliverinen kuin puoliverinen, ei kiinnostavia puoliveritalleja silti ole liikaa.

Hauskoja yksityiskohtiakin löytyy. Keskeneräisiltä hevosten sivuilta löytyy "Lorem ipsum"-dummyteksti. Koska olen itse törmännyt tuohon ainoastaan työyhteydessä, epäilin jo että onko omistaja töissä it-alalla, mutta taitaapa tuo olla käytössä muuallakin.
Toinen suun hymyyn vetänyt pätkä löytyi talli-sivulta: "Päästäksesi tallille et siis voi käyttää julkista liikennettä, vaan kuurakettia." Tällä siis viitataan siihen, että talli sijaitsee virtuaalimaailmassa. En ole koskaan ymmärtänyt, miksi virtuaalitallille pitää päästä bussilla, kun se kerran on virtuaalitalli? Hildegardissa asia on kuitattu kauniisti. Tai ehkä hieman oikeampi olisi lause: "Päästäksesi tallille et siis voi käyttää julkista liikennettä, vaan mielikuvitusta."

Ei kommentteja: