lauantaina, toukokuuta 01, 2010

FVP-jäsenhaku

Silläkin uhalla että minut bannataan koko FVP:stä, aion kirjoittaa tähän nyt vähän juttua kyseisestä paikasta. Nythän on näet menossa jäsenhaku FVP:hen, joka vastoin odotuksiani ei ole nostanut ht.netissä kauheata "no mä en ainakaan semmoseen bessewisser-paikkaan halua"-uhoa. Tosin se käytiinkin kyllä jo ennen jäsenhakua ja Java ikuisti sen loistavasti blogiinsa. Niin että varsinainen haku on näemmä sujunut hyvin siististi ilman turhaa draamaa. Kuten pitääkin.

Pointti haussa on se, että hakijat kirjoittavat hakemuksen, johon pitäisi kirjata nykyiset ja entiset nimimerkit, säpo-osoite ja mitä yleisesti on touhunnut virtuaalimaailmassa. Nämä hakemukset lisätään foorumille nykyisten jäsenten nähtäväksi ja jokainen saa äänestää puolesta tai vastaan hakemuksen tai muiden tietojen perusteella.

Hyvät hakijat, ottakaa huomioon, että tällä hetkellä luultavasti puolet, ellei peräti suurempikin osa FVP:n nykyjäsenistä ei harrasta itse enää aktiivisesti virtuaalihevosia. Eivätkä näinollen luultavasti liiku aktiivisesti esimerkiksi ht.netissä. Teidän nimimerkkinne eivät siis sano mitään juuri kellekään. Luultavasti teidän tallinnekaan ei sano mitään, ellei se nyt satu olemaan perustettu joskus ennen vuotta 2005 tai mieluummin jo aikaisemmin.
Itse kuulun osin tähän samaan jengiin, sillä vaikka olenkin aktiivinen virtuaalihevostelija, en juuri käy sen paremmin ht.netissä tai hevoset.comissa. Niinpä nytkin, kun hakupalstalla on 21 hakemusta, pystyin yhdestä nimimerkistä sanomaan heti "kyllä" ja toisesta yhtälailla varmasti "ei", mutta muut ovat pimeätä ainetta.

Ergo, hakemuksen tärkeyttä ei voi tarpeeksi korostaa. Hyvällä hakemuksella pääsee varmemmin FVP:n jäseneksi kuin suhteilla tai foorumijulkisuudella.
Hakemuksessa olisi kiva nähdä nykyisten tallien nimet ja linkit, moni käy ainakin uteliaisuudesta katsomassa hakijoiden tallit. Myös entisten tallien nimet voi olla hyvä mainita, koska sieltä aina joku saattaa muistaa: "Ai tää oli TÄÄ tyyppi, joka piti tota-ja-tota tallia". Ei se tietysti aina ole hyvä asia, jos on onnistunut möhlimään asiansa tai muuten menettelemään tallinsa kanssa asiattomasti. Useat nopeasti perustetut ja nopeasti unohdetut tallit eivät sen paremmin nosta osakkeita.

FVP:hen kuitenkin haetaan aktiivisia, fiksuja keskustelijoita, jotka harrastavat aktiivisesti virtuaalihevosia. Kuten sanoin, FVP:ssä on tällä hetkellä paljon ihmisiä, jotka eivät enää virtuaalihevosten kanssa pyöri itse, mutta luumuilevat lähinnä FVP:n off topic-osastolla juttelemassa kaikkea muuta. Virtuaalimaailmaa koskevia alueita vaivaa pienimuotoinen hiljaisuus ja tähän haetaan uudella jäsenhaulla apua.
Millainen keskustelija olet? Siihen kysymykseen olisi kiva saada vastauksia, vaikka toisaalta yleensä ne ovat juuri ne muut ihmiset, jotka ovat parempia tätä arvioimaan kuin hakija itse. Siksi minun lisäkseni varmasti jokunen muukin FVP:n nykyjäsen käy katsomassa, mitä kyseinen hakija on viime aikoina kirjoitellut foorumeille. Ja se nyt ei vain anna kovin hyvää kuvaa, jos foorumipostaukset koostuvat omien ruinausviestien upittelusta, yhden sanan vastauksista ja virtuaalimaailmaan liittymättömistä postauksista. Tietysti erityisesti ht.netin kanssa täytyy olla vähän armollinen, sieltä on kaikki vähäiseenkin pohdiskeluun yllyttävä kadonnut vuosia sitten. Sitten jos omasta viestihistoriasta löytyy haukkumista, solvaamista, nälvimistä ja muuta riidanhaastoa, voi jättää hakemuksen tekemättä ihan suosiolla. FVP:ssä tappelevat asiat, eivät ihmiset (harvoin asiatkaan, mutta samaa mieltä ei tarvitse kaikkien kanssa olla).

Varsinaista alaikärajaa FVP:ssä ei taida virallisesti olla, mutta rehellinen ollakseni sieltä löytyy off topicin puolelta sellaisia juttuja, jotka eivät todellakaan sovellu kovin nuorille. Suurin osa tämänhetkisistä jäsenistä on nimittäin täysi-ikäisyyden ylittäneitä ja elämänkuviot sen mukaisia.

Mikä FVP sitten on? Yksinkertaista: keskustelupalsta. Ei mitään hienoa, ei seurapiiri, siellä ei tehdä salaisia päätöksiä eikä suunnitella virtuaalimaailman valloitusta. Yllättyisitte jos tietäisitte, miten hiljaista siellä oli esimerkiksi viime vuoden puolella. Nyt siirto uudelle foorumille on tuonut jonkinasteista piristystä ja lisäpiristettä kaivataan uusista, aktiivisista käyttäjistä.

Ei kommentteja: