tiistaina, toukokuuta 25, 2010

Laukkamania!

Pakko se on myöntää: virtuaalinen laukkaurheilu elää nousukauttaan.

Laukkoja on melkein joka päivälle useammat, harvinaisempiakaan roturyhmiä ei ole unohdettu, ei edes risuestehevosia. Ja meitä aina ilahduttaa myös nurmilähtöjen yleistyminen (lähinnä ykkösryhmän nurmilähdöt meitä kiinnostavat). Pinkissä onkin jo pidemmän aikaa painotuttu melkein kokonaan ykkösryhmän nurmilähtöihin, mutta näemmä se alkaa kiinnostaa muitakin kisajärjestäjiä.
Meidän huomisiin maiden-laukkoihin on tulossa niin paljon osallistujia, etten hetkeen muista nähneeni tuollaista määrää hevosia kaikissa lähdöissä, jopa yleensä vähän suosituissa 5-ryhmän starteissa. Osallistujien joukossa on tietysti useita suuria omistajia, joilta löytyy hevosia melkein joka roturyhmään useita, mutta seassa on aina joku pienempikin omistaja.
Meille on viimeisimmän viikon, parin aikana tullut myös enemmän ostokyselyjä laukkahevosistamme kuin pitkään aikaan. Se luo uutta uskoa siihen, että meidän toiminnalla on todellakin merkitystä: että joku tuo jatkuvasti uutta verta laukkapuolelle, kilpailuttaa hevosia, myy niitä kilpailu- ja siitoskäyttöön.

Erityisen iloinen olen siitä, että entistä useampi laukkatalli alkaa nähtävästi olla Pinkin kaltainen: iso ja useampien roturyhmien kotitalli. Laukkamaailmassa ei olla kai koskaan uskottu suuremmin näihin ratsumaailman kliseisiin "Pieni on kaunista" tai "Vähän mutta laadukasta", mutta nyt se alkaa toden teolla näkyä tallien toiminnassa.

Toivottavasti tällainen aktiivisuus jatkuu myös sen jälkeen, kun VRL palaa tauoltaan. Ettei laukkainnostus ole johtunut vain siitä, ettei ole oikein muitakaan kilpailuja ollut...

1 kommentti:

Welby kirjoitti...

Pakko olla samaa mielta. Ei ole pitkiin aikoihin nakynyt noin paljon osallistujia. Hieno juttu kylla.

Totta tuokin, laukkatallit ovat olleet aina isoja, jotenkin en vain osaa nahda laukkatallia muutaman kisahevosen tallina. Niinhan se menee IRL maailmassakin. Ei ole kannattavaa pitaa vain muutamaa hevosta, joiden tulevaisuuden menestyksesta ei voi olla mitaan varmuutta.

Rupeenkin muuten kattelemaan noita teidan kisanneita hevosia, jos jokunen paasisi vaikka Carteriin...