torstaina, toukokuuta 27, 2010

Mielikuvitustalli

Lueskelin tässä joutessani vanhoja blogitekstejä, niiden kommentteja ja kaikkea muuta aiheeseen liittyvää. Joka kerta kun me kritisoimme jotain epärealistista tms. tulee aina joku huutamaan jostain: "Hei, tää on vaan virtuaalimaailmaa!" ja rivien välistä voi lukea jatkon, joka kuuluu näin: "Löydää vähän pipoasi, nipo".

Kuitenkin useimmat näistä huutelijoista vetäisivät herneen hengityselimiin, jos minä/me päästäisimme mielikuvituksemme täysin valloilleen virtuaalimaailmassa. Kun alan esitellä erilaisia ideoitani, harva huutelija kehtaa tässä vaiheessa esittää enää vastalauseita, koska tulisi tällöin puhuneensa itsensä pussiin. Niinpä monet väittävät, että hulluimmatkin ehdotukset ovat ainakin heille ihan ok, niin kauan kun en esittele niitä valtaosalle virtuaalihevostelijoista, vaan pitää jutut omana tietonaan (eräs lähde, ks. kommentit).
Mutta mitä iloa siitä olisi? Eikö juuri nimenomaan violetti-keltaisia shire-haflinger-risteytyksiä pitäisi esitellä suurelle yleisölle, esimerkkinä siitä, että tämähän on vain virtuaalimaailmaa, jossa kaikki on mahdollista ja kukin saa harrastaa haluamallaan tavalla?

Virginialla oli vuosia suunnitteilla keksiä virtuaalinen patalappu/matontamppausteline/kuittimappi/whatever, jolla hän olisi kilpaillut koulua ja esteitä korkeimmissa luokissa. Ja tietysti niin paljon, että tammanomistajien olisi ollut kisatulosten perusteella pakko huomioida tämä orivalinnoissaan. Ja että tätä virtuaaliesinettä huonommin sijoittuneet hevoset häviäisivät todistettavasti kouluratsastuksessa lypsyjakkaralle ja hyppäisivät huonommin kuin nojatuoli.
Alunperin tämän taustalla oli ärsyynnys siitä, että ihmiset eivät ymmärrä, että kyseessä on vain arvotut tulokset ja että mikä tahansa voi voittaa arvotussa kilpailuluokassa, jopa se lintulauta. Nykyisin tämä ei enää onnistu, kiitos VRL:n hevosrekisteröinnin. Ellei sitten tee totaalihuijausta ja rekisteröi jotain tilastohevosta ja myöhemmin vaihda sen tietoihin kuvitteellisen limsa-automaatin.

Viitsisiköhän sitä perustaa sivuprojektikseen "Mielikuvitustallin"? Sieltä löytyisi hevosia kaikissa sateenkaaren väreissä, siis kirjaimellisesti sinisiä, keltaisia, vihreitä ja muita. Yksisarvisia, pegasoksia, sikakisattuja puoliverisiä, siilinpiikkisiä sotaratsuja, meressä eläviä hevosia (kidukset!), brandenburgeja jotka ovat ihan erilaisia kuin muut puoliveriset, tulenlieskahevosia, orlovin ja oldenburgin risteytyksiä jotka olisivat suomenhevosia ja jotka kilpailisivat laukoissa ja muita tämänkaltaisia mielikuvitusotuksia.
Okei, minuuttitalli on keksitty jo ja kadonnutkin aikoja sitten. Ehkä se pitäisi oikeasti herättää henkiin, vähän toisenlaisena...

4 kommenttia:

tiju kirjoitti...

...ja harvinaiset puoliveriset on ihan samanlaisia kuin muutkin puoliveriset.

Viivuska kirjoitti...

Oho, en olekkaan huomannut, että tuollaisen viestin olet joskus VBY:stä tehnyt. Joo, pakko myöntää, että tuolloin tuolla sivulla ollut esittely teki brandenburgista jotenkin erikoisen, mutta itse en ainakaan nykyään pidä sitä mitenkään erikoisena. Se on vain puoliverinen, jota kasvatetaan brandenburgin alueella ja on vain samanlainen kuin muutkin. Miksi sitten sen olen valinnut kasvatusrodukseni, en tiedä.

Minua itseäni häiritsee enemmänkin se, että juuri asetetaan jotkut puoliverirodut parempaan asemaan. Niitä pidetään parempina, koska ne ovat tunnetumpia tms. Tosiaan esim. hannover ja brandenburg näyttävät pohjinmiltaan aivan samalta. Myös niitä voidaan käyttää samoihin tarkoituksiin jne jne. Kai se on vaan kivaa pitää itseään jotenkin tärkeänä, kun kasvattaa jotain "harvinaista" rotua.

Minun puolestani saa tehdä mitä haluaa, kunhan toiminta ei häiritse muita virtuaaliharrastajia. Esimerkiksi vaikka kasvattaisi pinkkejä brandenburgeja, mutta kunhan ei sitten pahastu ja hauku lyttyyn niitä "realistisempien" brandenburgien kasvattajia, kun he eivät suostu antamaan orejaan isiksi pinkkien brandenburgtammojen varsoille.

S kirjoitti...

Tuosta Viivuskan kommentista päästäänkin siihen, että mikä muka on sellaista toimintaa virtuaalimaailmassa, joka ei häiritse ketään?
Ionicin ja GA:n iso hevosmäärä on vuosien aikana häirinnyt aika monia ja siitä on kuule saatu kommenttia (ei aina niin kaunista, mutta me onneksi osaamme nauraa niille). Ionicin huumorimielellä tehdyt antibannerit ovat häirinneet muutamia. Meitä häiritsee suunnattomasti kaikki sikakisaajat ja se, että värien periytymisestä ei ymmärretä mitään. Jotakuta häiritsee ulkoasukeskeisyys, toista häiritsee liian nopea ikääntyminen, kolmatta häiritsee laukkaurheilu, neljättä häiritsee tämä meidän blogi, viidettä häiritsee arabit, kuudetta suomenhevoset, seitsemättä harvinaiset rodut ja niin edelleen, vaikka ehkä näistä ei kovin suureen ääneen huudella foorumeilla.

Viivuska kirjoitti...

Tarkoitan nyt ehkä enemmänkin sitä, että toiminta oikeasti häiritsee. Ei vaan se, että joku asia ärsyttää vaan, että toiminnasta on oikeasti jotain haittaa. Jos vaikka Ionicin suurin hevosmäärä häiritsee, niin ei sitten tarvitse vierailla siellä sivuilla. Esimerkiksi se, että tahallaan esimerkiksi poikotoi jotakin turhasta syystä tai haukkuu jotakuta ihmistä niin, että se vaikeittaa hänen virtuaaliharrastustaan, se menee minusta jo yli.