maanantaina, elokuuta 16, 2010

Gin Ahaltekia kuosiin

Gin Ahaltek on aina ollut se kakkostalli meille tai nyt Pinkin perustamisen jälkeen kolmostalli. Se roikkuu oman onnensa nojassa kun me puuhaamme laukkoja ja Ionicin kasvatteja. En tiedä miten siinä on niin käynyt, tosin jo silloin kun GA:n perustamista mietittiin, oli aika selvää että se tulee olemaan kakkostalli Ionicille. Ahaltekit tulevat aina olemaan, joten ne jaksavat vähän odottaakin huomiota.

Alkuvuodesta minulla oli varsinainen aktiivisuuspuuska, kunnianhimoisena suunnitelmana oli suunnitella varsat kaikille 2008 syntyneille hevosille. VHKR:n mukaanhan ne alkavat tämän vuoden aikana olla jo vanhoja ja samanlaisia varsaprojekteja olemme pitäneet Ionicin arabeille, terskeille ja muillekin roduille. Niinpä GA:n varsakalenteri täyttyi huhtikuulle asti varsoista.
Sitten tuli taas taukoa ja vasta nyt olemme taas palailleet takaisin GA:n kimppuun. Vastoin normaaleja tapojamme suunnittelemme nyt varsoja jälkikäteen, monille tammoille on merkitty kesän aikana syntyneitä varsoja, jotka päätimme vasta nyt elokuussa. Projekti alkaa tuottaa tulosta, kovin montaa 2008 vuoden tammaa ei ole enää ilman varsoja. Oreja emme ole vielä katsoneet järjestelmällisesti, mutta siellä on monta, joilla on jo varsoja sen verran ettei niistä tarvitse murehtia.

Nimeämisessä siirryimme ainakin väliaikaisesti toiseen metodiin. Aiemminhan orivarsojen nimet ovat alkaneet samalla kirjaimella kuin niiden isän ja tammojen samalla kuin emän, mutta tällä hetkellä alkaa tiettyjen kirjaimien kanssa olla todellakin tekemistä, että saisi jonkinlaisia nimiä kursittua kasaan. Niinpä kaikki huhtikuussa syntyvät varsat saavat A:lla alkavan nimen, toukokuussa B:llä ja niin edelleen. Tosin emme ole päättäneet vielä seuraammeko latinalaista vai kyrillistä aakkostoa. A ja B ovat molempien alkukirjaimet, mutta sen jälkeen katsotaan alkavatko kesäkuun varsat C:llä vai V:llä.

Vielä kun joku viitsisi tehdä sivut noille sadoille varsoille...

Ei kommentteja: