maanantaina, elokuuta 30, 2010

Kolmipolvinen puolanarabi

Gin on jo aiemmin pohtinut tässä blogissa Ionicin arabien verilinjoja. Edelleenkään emme ole mitenkään suuntautumassa mihinkään tiettyyn verilinjaan emmekä varsojakaan miettiessä juuri katso hevosten verilinjoja. Suurin osa suvullisista hevosistamme onkin domesticeja ja monen pidempisukuisen takaa löytyykin lähes kaikkia verilinjoja, vaikka edelleen puolalainen ja egyptiläinen ovatkin yleisimpiä. Tosin viime aikoina myös venäläinen on alkanut nostaa päätään. Eivät espanjalaiset tai englantilaisetkaan mitään tavattomia ole meillä, mutta harvinaisempia kyllä muihin verrattuna vaikka viime syksynä niitäkin tuli vähän lisää.

Koska emme tosiaan juuri katsele noita verilinjoja, meiltä harvoin löytyy puhdaslinjaisia hevosia mistään linjasta. Yksipolvinen puhdaslinjainen ei ole kovin yleinen näky, kaksipolvinen puhdaslinjainen on jo varsinainen harvinaisuus ja jos tällaiselle kaksipolviselle puhdaslinjaiselle löytyy jostain toinen kaksipolvinen, toista sukupuolta, samaa linjaa mutta eri nimet suvussa, se on jo melkein lottovoitto. Näitä kuitenkin sattuu joskus ja nyt myimme yhden ylihuomenna syntyvän varsan al Qismatiin, sen omistaja meiltä näet kyseli egyptiläisiä ja puolalaisia arabeja.
Tutustukaa siis tamma Doryn Raniyaan, joka on kolmipolvinen puolalaisvarsa. Ehkä teitä ei suuremmin vaikuta kolmipolvinen arabi, joka nyt sattuu olemaan puhdas puolalainen ja onhan noita arabitalleja, jotka ovat jo pitkiä aikoja jalostaneet jotain tiettyä linjaa ja saaneet aikaiseksi pidempisukuisia, puhdaslinjaisia kasvatteja. Mutta meille tämä on aika mieletön juttu, en olisi uskonut että meiltä tällaisia hevosia löytyy.

Ei kommentteja: