torstaina, syyskuuta 02, 2010

Menneitä ja tulleita

Pinkissä juostiin eilen ykkösryhmän Juvenile Day eli kaikki lähdöt olivat avoimet vain kaksivuotiaille. Koska CAS-vuosi on vasta huhtikuussa menossa, ei voi olettaa kaksivuotiaiden olevan ehtinyt vielä kovin korkealle tasolle ja niinpä lähdöt olivat enimmäkseen maiden-lähtöjä. Jokunen allowance-lähtökin juostiin, mutta ainoaan G3-lähtöön ei ollut tulossa kuin yksi kaksivuotias.
Meillä olikin tekemistä, että saimme omalta tallilta täyden edustuksen maiden-startteihin. Niitä oli nimittäin kahdeksan ja jokaiseen sai yksi omistaja ilmoittaa kolme hevosta eikä meillä ollut yhtään parivuotiasta Pinkissä vielä äskettäin... Jokainen voi laskea, miten monta uutta laukkahevosta meille keksittiin ja siinäpä onkin nyt vähäksi aikaa kaksivuotiaita kilpailutettavaksi.

Vähän samanlainen juttu oli edessä tänään, sillä huomenna juostaan vitosryhmän laukat ja niissä on kaksi kolmivuotiaille avointa maiden-starttia. Vanhempia hevosia meillä vitosryhmässäkin on, mutta kolmivuotiaita ei ole tälle kaudelle vielä saatu keksittyä. Nyt oli kuitenkin "pakko".
Ihan kiva saada taas vähän uutta verta radoille, niin raaskii siirtää pois niitä vanhempia, kehnosti menestyneitä juoksijoita. Meillä pyritään noita laukkauransa lopettaneita vitosryhmäläisiä siirtämään Ioniciin jalostuskäyttöön, vaikkeivät ne olisi radoilla pärjänneetkään. Voihan varsoista tulla sitten ihan ratsuhevosia.

Gin selittikin tuossa vähän aikaa sitten meidän projektia ahaltek-puolella, että tarkoitus olisi tämän vuoden aikana saada jokainen 2008 syntynyt ahaltek jalostuskäyttöön niin että viimeistään vuoden lopussa voisi kaikki vanhukset lopettaa. Nyt kaikille 08-tammoille on suunniteltu varsat niin että niistä ei ole enää huolta.
Koska emme nyt enää "tarvitse" välttämättä oreja noille kiireimmin astutettaville tammoille, niin kävin läpi kaikki 08-oriit ja lopetin joka ainoan, jolla on vähintään 2 varsaa ja vähintään toinen niistä on ori. Tällaisia oreja oli viitisenkymmentä kappaletta, joten voidaan puhua jo joukkomurhasta! Armon sai ainoastaan huippuluokan laukkaoriimme Gin Oscar, joka on vielä siitoskäytössä myös ulkopuolisille. Oscarista ja pärjänneestä xx-tammasta saisi varmasti kovan luokan RBSH-varsan aikaiseksi. Tosin tammaksi kävisi myös angloarabi ja olisihan meillä ainakin Adanya Ion.

Ei kommentteja: