maanantaina, syyskuuta 20, 2010

Pretty In Pinkin uutisia

Suurkilpailusarja Pretty in Pink on edennyt jo siihen vaiheeseen, että ensi maanantaina juostaan viimeinen osakilpailu ja katsotaan sitten, kuka kukin on. Homman ideahan on se, että voidakseen osallistua koko suurkilpailusarjan voittotaistoon, on osallistuttava kaikkiin osakilpailuihin (ja tietenkin aina samaan lähtöön). Jos siis jättää vaikka vain yhden osakilpailut väliin, on automaattisesti ulkona. Toki näistä yksittäisistä osakilpailuvoitoista saa sijoituksia ja rahaa reilummin.

PIP-kokonaiskilpailussa tilanne elää koko ajan sen mukaan, miten missäkin lähdössä on osallistujia. Koko sarjaan osallistuneilta hevosiltahan lasketaan kisaindeksi ja kunkin sarjan paras voittaa ylimääräisen 250.000v€ voittosumman (jos kisaindeksi on alle 0,45).

Laskeskelin tässä noita kisaindeksejä kolmen osakilpailun jälkeen ja monella kisaindeksi keikkuu siinä 0,5:n tienoilla eli jos viimeisessä startissa käy hyvin, voi tuo 0,45 alittua ja jos kilpasiskolle käy huonosti, tulee PIP-sarjan voitto kotiin.

Kaikissa Juvenile-lähdöissä on juossut kaksi tammaa, Farleighin Celeritas ja Farfallen Miss Universum. Molempien kisaindeksit ovat tällä hetkellä 0,6:n tienoilla, Miss Universumilla hieman heikompi. Tilanne on siis tasainen, mutta kovin helppoa ei ole voittajan saada kisaindeksiään alle 0,45:n.

Sprinterissä muhii jännittävä finaali, Trihaltonin omistama Little Miss Rainbow on voittanut kolmesta osakilpailusta kaksi ja sen kisaindeksi on 0,372. Se kestää siis jonkinlaisen epäonnistumisenkin (sijoittumisen viimeisen lähdön puoliväliin) ja silti sen kisaindeksi pysyy alle 0,45:ssa. Mutta toisaalta samoissa lähdöissä on kilpaillut monta muutakin tammaa, joilla kaikilla on kisaindeksi 0,5-0,6 tuntumassa ja jos jokin näistä hevosista voittaa viimeisen lähdön ja Little Miss Rainbow ei pärjää, se saattaa menettää sarjavoiton jollekin seuraavista: Appleton Faire RVC, Quiero's Pixie tai Heimische's Madeline.

Miler-sarjan voitosta kilpailee kaksi tammaa, Farleigh Cienna ja Wind N' Fire. Näistä Farleigh Cienna on ylivoimainen suosikki, Wind N' Firella on vain teoreettiset mahdollisuudet saada kisaindeksinsä alle 0,45:n. Se vaatisi isoa lähtöä ja voittoa siinä. Farleigh Ciennan kisaindeksi on 0,555, johto on turvallisen tuntuinen ja sen saa vielä suht helposti hilattua alle palkintorajan.

Dirt Milerissa on vähän samanlainen tilanne, Queen Dowager '91:n kisaindeksi on selkeästi parempi kuin Trischa PA:n, mutta teoriassa Trischankin olisi kyllä vielä mahdollista loistavasti onnistuessaan alittaa palkintoraja ja myös voittaa Queen Dowager '91.

Semistayerissa kilpailee kaksi tammaa, Trihaltonin Esperanza ja Farleighin Giacinta RVC. Molempien kisaindeksit ovat aika kehnot enkä odota näiden pystyvän alittamaan palkintorajaa. Sama koskee myös stayer-lähtöjen kilpailijoita, Greerin Cinereousta ja Farleighin Barboes Hegemony. Näistä kahdesta sarjasta tuskin saadaan sarjavoittajia.

Elämme siis jännittäviä aikoja. Omistajat, muistakaa ilmoittaa tammanne myös viimeisen kilpailupäivän startteihin.

3 kommenttia:

Em. kirjoitti...

Harmi, että noita osallistujia on noin vähän. Wind N' Fire on kyllä meidän polleista ehdottomasti huonoiten pärjännyt, mutta en kehdannut jättää sitä tuosta viimeisestä kilpailusta pois, ihan jo senkin takia, että noissa osallistujissa on muutenkin katoa. Tää CAS-vuosi on muutenkin ollut kovin hiljainen 8(

S kirjoitti...

Onneksi PIP:n viimeisen osakilpailupäivän osallistujamäärä näyttää jo paremmalta :)
CAS-vuosi on todellakin ollut hiljainen, onneksi nyt on sentään kalenteriin saatu preppilähdöjä noihin arvokisoihin ja nekin sitten varmasti järjestetään.

Em. kirjoitti...

Jep, onneksi ihmiset alkavat pikkuhiljaa heräillä niin saadaan BC'henkin osallistujia. BC nyt siis on ainakin tarkoitus järjestää, auttelen hieman tangerinea sen kanssa. Fiencen ja Pratapin kohtalo riippuu ihan siitä, että onko osallistujia. Itselläni ei valitettavasti taida löytyä oikein kumpaankaan kilpailuun sopivia hevosia, mutta täytyy nyt katsella...