tiistaina, syyskuuta 07, 2010

Pretty In Pink toukokuu

Eilen juostiin ensimmäinen osakilpailu Pretty In Pink-arvokilpailusarjasta. PIP:stä on tarkemmin puhuttu jo aikaisemmin, joten en lähde käymään sitä läpi sen enempää.

Idea on kuitenkin se, että jos haluaa osallistua PIP-sarjan voittokamppailuun, on osallistuttava jokaiseen neljään osakilpailuun. Niinpä ne jotka nyt eilen eivät olleet mukana, ovat automaattisesti poissuljettuja PIP-sarjasta. Mikään ei toki estä ilmoittamasta tammoja jäljellä oleviin osakilpailuihin tai vain yhteen tai kahteen niistä. Onhan niissä tarjolla melko rutkasti rahaa ja arvokilpailusijoituksia.

PIP Juvenilessa oli eilen vain kaksi 2-vuotiasta tammaa juoksemassa. Farleighin Celeritas oli näistä kahdesta kovempi, vaikka kisa oli tiukka eikä Miss Universum hävinnyt lopulta kuin puoli mittaa maalilinjalla. Jos samat tammat ovat vastassa myös jatkossa, on mahdotonta sanoa kumpi seuraavalla kerralla vie voiton.

PIP Sprinterissä oli 8 matkaanlähtijää ja tämäkin kilpailu oli hyvin jännittävä. Driftawayn Appleton Faire RVC sai erittäin huonon lähdön ja jäi heti alkurytinässä hieman jälkeen pääjoukosta, joka juoksi ensimmäisen puoli kilometriä varsin tasaisena massana. Joukossa sattui koko ajan kaikenlaista tönimistä ja kiilailua, sisäradan hevoset olivat pääosan matkasta pussissa. Quiero's Pixie ja Little Miss Rainbow pitivät alkumatkasta kärkisijoja, mutta kilometrin kohdalla Little Miss Rainbow alkoi jäädä jälkeen ja tipahti selkeästi keskivaiheille. Se aiheutti joukossa melkoista häslinkiä.
Tämän häslingin aikana Appleton Faire RVC oli kivunnut joukon ulkoreunoille ja tuli sieltä tappavan kovaa vauhtia kärkeä kohti. Loppusuoralla keskijoukoista kiriin lähtenyt Light Blue, Appleton Faire RVC ja Quiero's Pixie erottuivat muusta joukosta ja lopulta Light Blue oli vahvin. Appleton Faire RVC antoi sille kyllä tiukan vastuksen, mutta se oli joutunut tulemaan niin kovaa koko matkan, että taipui lopulta ja vain vaivoin sai pidettyä Quiero's Pixien takanaan. Toinen alkuvaiheessa häntäpäähän jäänyt tamma Sabinda Blanco SNAK kiri sekin hienosti neljänneksi ja vielä Shanghaikin ehti maaliin ennen Little Miss Rainbow'ta. Heimische's Madelinella oli ollut koko matkan erimielisyyksiä jockeynsä kanssa ja Cat Catcher RVC kompuroi juuri ennen loppukirin alkua jääden siksi viimeiseksi.

PIP Milerissa oli vain neljä hevosta ja niistä Crusade oli melkein ylivoimainen. Se voitti kolmella hevosenmitalla ja vaivattoman näköisesti Farleigh Ciennan ja Wind N' Firen. Joukon nuorin, kolmivuotias Blacknbreezy ei tahtonut kestää muiden matkassa puolen matkan jälkeen ja se jäi selkeästi muista.

Dirt Miler-lähdössä oli myös neljä hevosta. Kaikki juoksivat suurimman osan matkasta melko tiiviissä ryhmässä, kukaan ei erityisesti lähtenyt kirimään tai jäänyt jälkeen muista. Lähtö oli hyvin tasainen, mutta loppusuoralla Queen Dowager '91 sai kurottua muihin hevosenmitan verran eroa. Loput tulivat maaliin miltei yhtä aikaa.

Semistayer-ryhmä oli vain kahden hevosen minilähtö ja alkuasetelma oli varsin jännittävä, vastassa nuori, mutta hienosti pärjännyt Giacinta RVC ja vanhempi ja kypsempi Esperanza. Vedonlyöjät luottivat kumpaankin likimain yhtä paljon. Ensimmäisen puolen kilometrin jälkeen oli kuitenkin selvää, ettei Giacintalla olisi ainakaan tänään paukkuja vastata Esperanzalle, joka sai melk ohelpon juoksun ja maalisuoralla irrottautui kilpakumppanistaan selkeästi.

PIP Stayerissa kokenut RTW Slewsive oli selvä ennakkosuosikki. Vähältä kuitenkin piti ettei nuori ja radoilla vielä kokematon Barboes Hegemony tehnyt jymy-yllätystä, koska se haastoi loppusuoralla sekä Cinereousin että RTW Slewsiven ja lopulta kiri ohitse Cinereousista.

Ei kommentteja: