torstaina, syyskuuta 09, 2010

Mitä haluaisit lukea seuraavaksi blogistamme?

Tuossa oikealla puolella roikkui parisen viikkon kysely, jossa udeltiin mistä aihepiireistä vastaajat haluaisivat lukea juttuja. 43 vastaajaa löytyi ja voin sanoa, että olette vaativa yleisö. Oikeasti vähän kaikkea haluttiin lukea.

Vähiten kannatusta oli saanut laukkauutiset (7 ääntä) ja tekniset helpit (8 ääntä). Laukkauutisia valitettavasti joudutte lukemaan jatkossakin ja toisaalta laukkapohdintoja halusi vähän isompi määrä, 11 ihmistä. Niitä tuleekin aina kun mieleen juolahtaa jotain tarkemman pohtimisen arvoista.
Teknisiin helppeihin ei meillä oikein riitä innostus kirjoittaa. Ne ohjelmointikielet ja muut tietotekniset jutut joita me teemme ammatin/opintojen puolesta ovat aika kaukana siitä, mitä virtuaalitalleilla voisi simppelisti hyödyntää. Tosin pinnan alla kuplii kyllä html 5 ja Django, mutta kuten niin usein ennenkin, ne saattavat jäädä pelkiksi kupliksi.

Käytettävyysohjeistusta sen sijaan toivoi 12 henkilöä ja tämä pannaan korvan taakse. Tänne voisi todellakin kirjoittaa jonkinlaisen lyhyen käytettävyystutoriaalin. Ihme ettei sitä ole jo tehty, onhan Gin tunnettu (?) käytettävyysnärisijä.

Meidän tallien uutisia (Pinkin uutiset ovat kyllä niitä laukkauutisia) halusi 13 ihmistä ja yllättävää oli se, että nimipohdintoja äänesti peräti 15 ihmistä. Jos minulta olisi kysytty etukäteen, olisin ollut ihan varma etteivät meidän sekalaiset nimipohdinnat juuri kiinnosta ketään.

Rotutietoutta arvosti 18 ihmistä ja se onkin hyvä tietää, koska Ginhän on perehtynyt noihin virtuaalimaailman rotuasioihin ainakin jossain määrin ja minä puolestani reaalimaailman rotuihin, niin eiköhän niistä saada jotakin aikaiseksi jatkossakin.

Ylivoimainen kolme kärki olivat jalostuspohdinnat (28), yleiset virtuaaliuutiset (27) ja yleinen pohdinta virtuaalimaailmasta (36). Huh huh, ettepä vähää pyydäkään! No, jalostuspohdinnat ovat toki mielenkiintoisia ja niistä meillä riittääkin juttua, pitäisi vain vääntää sitä juttua blogiinkin soveltuvaksi joskus. Ja vähän muitakin aiheita kuin vain värigenetiikkaa.
Mutta että yleisiä virtuaaliuutisia ja pohdintaa virtuaalimaailmasta? Meistä tuntuu siltä, että tässä olemme niin huonoja. Emmehän me herran jestas tiedä mitä virtuaalimaailmassa on meneillään ellei sitä tulla meille erikseen huutamaan. Ja mitä tulee yleiseen pohdintaan, niin yleensä se on jonkinasteista valittamista...

Kiva kuitenkin tietää, että kaikkia noita mainittuja juttuja halutaan, että ainakaan ihan kaikki eivät ole (vielä) leipääntyneet laukkauutisiin ja nimipohdintoihin. Emme lupaa että yrittäisimme tehdä jotain radikaalia blogin sisällölle, mutta yritämme ainakin pitää mielessä näitä asioita kun iskee taas inspiraatiokato.

Ei kommentteja: