torstaina, heinäkuuta 19, 2012

Kasvattihehkutusta

Olemmehan valittaneet blogissakin jo moneen otteeseen, että sekä GA:n että Ionicin kasvattilistat ovat vuoden 2011 tauon takia pahoin jäljessä. GA:ssa tilanne ei ole vielä parantunut hirveästi, siellä on edelleen tekemättä sivut monille syksyllä 2010 syntyneille kasvateille. Tilanne tosin ei ole ihan yhtä lohduton kuin netissä oleva kasvattilista antaa ymmärtää, olemme päässeet jo syyskuulle 2010. Ionicissa ollaan päästy tämän vuoden kasvatteihin sekä yleisellä puolella että arabilistalla. Ai miten niin pidetty kurinpalautusta...

Ja nyt on taas pakko hehkuttaa, että viime aikoina meille on syntynyt järjettömät määrät tosi kivoja kasvatteja ja vielä enemmän kivoja on tulossa lähiaikoina. Se nyt tietysti on tunnettua, että ihastumme muutenkin yli 95% omista kasvateista, mutta kun nämä varsat ovat aina ekstraihania.

Tuossa keväällä löytyi Cranberrysta meidän vanha kasvatti, pv-ori Paradox Ion, jolle kiikutimme astuttavaksi peräti viisi erirotuista tammaa. Paradox on alunperin käsitetty FWB:ksi emänsä kanssa, mutta nykyisin se on pelkkä puoliverinen, koska emän suvusta löytyy kaukaa RBSH BDJ Yaroslav, jonka isä on budjonny ja emä minun vanha rakkauteni Wizzerria xx.
Paradox astui meillä puoliveri-, täysiveri- ja arabitammoja, joten kaikista niistä jonkin sortin puoliveristä on tulossa. Paradoxin paras puoli on tosiaan sen suku, sen lisäksi että siellä on Wizzerria parinkin otteeseen, siellä on myös laumatolkulla vanhoja pv-nimiä: Livinstone, Routinier, Lanzinger, Olympica, Casting ja paljon hevosia, joilla on tunnettu kasvattajatunnus: Laakson, RG, M.B, Tuohimäen, K.N, Rockie's, Angel's, Sprietland's, Black River's, Apple Tree's, Adoro's, Music's...
Paradoxin suvussa on myös yksi epävarma kohta, nimittäin eeie. Ash's Charmed Glory xx, jonka sivuilla erikseen sanotaan, että se on varsonut Mammutin Mr. Spicysta kuolleen varsan ja Mr. Charmander ei ole sen varsa. Eli kuollut varsa, joka kuitenkin on jatkanut eloaan jostain syystä. Tätä joskus selvittelin ja periaatteessa Mr. Charmanderilla ei siis ole emää. Päätin kuitenkin merkitä sukutauluihin Ash's Charmed Gloryn Mr. Charmanderin emäksi, siitä on oikeasti kymmenen vuotta aikaa ja poistan merkinnät vain, jos Ash's Charmed Gloryn omistaja tulee sitä vaatimaan, en yhtään aikaisemmin. Siihen asti haluan ihastella hevosteni suvuissa OG Charmiania ja muita hienoja täysiverinimiä.

Tämän lisäksi meille on tullut tai tulee muutamia pitkä- ja hienosukuisia tennesseenwalkereita, ori Licence To Killillä on sivut jo valmiina, samoin Holly Goodheadilla, mutta lisääkin on tulossa, esimerkiksi Ardent Ionin toistaiseksi ainoa orivarsa. Isä on samppanjanrautias ja emä cremello, niin siitähän saisi vaikka samppanjanvoikon, jollaista meillä ei muistaakseni ole ollut ikuisuuksiin.

Ja sitten kun noista vieraista oreista tuli puhe, niin Chinetistä löytyi lyhytsukuisemmille walkertammoille sopiva Harvard BRN. Siitäkin on odotettavissa muutama varsa meille. Mustanpäistärikön tobianon Harvardin ja samppanjanmustanvoikon Sunshine Goldie GA:n varsan väriä voi miettiä illat pitkät (jätän nyt tyystin omaan arvoonsa sen seikan, että sukunsa perusteella Harvard ei voisi olla päistärikkö eikä kirjava, mutta onhan se nyt tuollaisena paljon kivempi kuin perusruunikkona). Siitä tulee tamma nimeltä Goldie O'Gilt Ion ja olen ihastunut jo tuohon nimeenkin.

Sen lisäksi keväällä on saaneet alkunsa mm. ensimmäinen meillä kasvatettu KWPN, ensimmäiset tietoisesti kasvatetut SGSH:t, ensimmäinen newforest ja russi, angloarabeja, oldenburgeja ja frederiksborgeja pitkän tauon jälkeen ja vaikka mitä muuta kivaa. Löysimme Bromfieldistä evm-sukuisia frederiksborgeja ja Giwdeonista kaikenlaista muuta jännää, kuten knabstrupeja, appaloosia, angloarabeja, arabeja...

- Gin

Ei kommentteja: