perjantaina, heinäkuuta 13, 2012

Vaihteeksi uusi kasvattajanimi

Arvatkaapas huviksenne mitä tuli tehtyä? No, otsikossahan se jo kerrotaan, rekisteröin uuden kasvattajatunnuksen VRL:ään. Nyt me kasvatamme virallisesti englantilaisia täysiverisiä tunnuksella Pink. Täysiveristen lisäksi Pinkissä on syntynyt takautuvasti myös ryhmien 3 ja 5 hevosia, risuestehevostenkin kasvatusta harkitaan.

Eihän Pinkin kasvatustoiminta ole mitenkään järkevää, siihen käytetään edellisen laukkabuumin jälkeen hylätyiksi jääneitä suvuttomia kilpahevosia, joista ylivoimaisesti suurin osa on vähän kilpailleita tai huonosti menestyneitä, useat molempia. Meiltähän myytiin melko agressiivisesti pois niitä menestyneitä hevosia, niille oli ihan kysyntääkin, joten itselle jäi oikeastaan lauma hylkiöitä. Niistä nyt sitten alamme jalostaa lisää laukkahevosia, lähinnä sillä perusteella, että etsimme tamman ja sille sitten oriin, jonka kilpailema matka mätsää tamman kanssa, viis siitä miltä kisakalenterit näyttävät.

Niinpä meillä on nyt sitten jonkinlainen läjä kaksivuotiaita täysiverisiä ja muutama vanhempikin sekä kolmivuotiaita vitosryhmäläisiä aloittelemassa kilpauraansa. Pinkin sivut tosin ovat vielä onnettomasti päivittämättä ja uusimpia kisatuloksiakaan ei olla saatu nettiin asti, mutta toistaiseksi jokunen elukka on onnistunut jopa voittamaan maidenin.

Lisäksi tunnustan, että osa Pink-kasvattien nimistä on melkoisia aivopieruja. Koittakaa kestää. Ne on nopeasti keksittyjä ja sen kyllä huomaa. Mutta paluu, ainakin toistaiseksi pienimuotoinen, laukkamaailmaan on siis tosiasia.

- Gin

Ei kommentteja: