torstaina, syyskuuta 13, 2012

Kommentointiin muutos

Kas niin, tein nyt sen mitä Gin uhkasi: blogitekstejä ei voi enää kommentoida rastittamalla "uskomatonta soopaa". Nyt jos haluaa pelkillä rasteilla kommentoida, ovat vaihtoehdot seuraavat: tykkään, en tykkää, täyttä asiaa, hauskaa. Jos sitten olet sitä mieltä, että jokin teksti on todella paksua sitä-itseään, niin ollos hyvä ja avaa sanainen arkkusi kommenttikentässä. Se auttaa meitä kirjoittajia paljon, paljon enemmän kuin satunnainen ruksittelu ilman tarkempia speksejä.

Miksi sitten jätimme nuo tykkäämiset sun muut kohdat edelleen rastitettaviksi? Eiväthän ne auta meitä yhtään sen enempää, kun emme tiedä mikä kunkin rastittelijan mielestä on ollut erityisen asiaa tai tykättävää. No, perustelematonta positiivista palautetta on kiva saada, vaikkei siitä mitään varsinaista apua olisikaan. Tietääpähän ainakin tehneensä jotain oikein jonkun mielestä. Perustelemattomalle negatiiviselle palautteelle ei voi tehdä muuta kuin kohauttaa olkapäitään ja jatkaa samalla linjalla kuin siihenkin asti. Siinä näiden kahden asian ero.

Kuten Gin sanoi, kommentointi on tehty mahdollisimman helpoksi, saa ihan anonyyminä kirjoittaa ja edes ip-osoitetta emme pysty tietääksemme selvittämään millään tavoin. Tällä hetkellä myös kirjainvarmistus on pois, nämä Bloggerin uudet vahvistuskuvat ovat niin hirveitä, ettei mitään rajaa. Vähäsen on tullut spämmiä, mutta onneksi Blogger osaa suodattaa ne pois kokolailla automaattisesti.

- S

Ei kommentteja: