sunnuntaina, syyskuuta 30, 2012

Kuukauden valintojen esittelyt

Meillä on ollut jo vuosia tapana valita joka kuukausi kuukauden ori ja tamma meidän omista hevosista ja niiden lisäksi kuukauden linkkivinkki, yleensä jokin kiinnostava talli tai muu virtuaalimaailmaan liittyvä sivusto. Mitään sen enempää hyötyä tai haloota tästä valituksi tulemisesta ei ole yleensä ollut sen enempää hevosille kuin talleillekaan. Lista valituiksi tulleista.

Nyt ajattelimme, että miksemme raapustaisi kunkin kuukauden valinnoista muutamaa sanaa tänne blogiin. Yleensä ne ovat kuitenkin jossain määrin ajankohtaisia valintoja meille, niin että niiden esittelyllä voisi olla jotain uutisarvoa.

Lokakuu alkaa huomenna ja lokakuun valinnat onkin jo tehty ja julkaistu. Kuukauden orivalinta osui arabiori Ashraf al Najyaan, tamma on Arcaria Catania Candy ja talliksi valikoitui toissapäivänä blogissakin esitelty Raziq Marwaris, joten sen esittely on hoidettu jo.

Ashraf al Najya tuli meille kesäkuussa kasvattajaltaan al Najyasta. Meidän arabilaumassa tällaiset hevoset ovat aina kullanarvoisia: tasasukuinen, mielellään pitkähkö suku ja täysin erisukuinen kuin meidän hevoset. Ashrafilla plussana on vielä se, että se on puhdas egyptinarabi. Vaikka meillä aiotaankin panostaa enimmäkseen puolalaisiin ja venäläisiin sekä tietysti joka sorttia sekoittaviin domesticeihimme, ei yksi egyptiläinen tee lainkaan pahaa. Al Najyassa sen sijaan kasvatetaan nimenomaan egyptiläisiä ja samoihin aikoihin kun hankimme Ashrafin, ostimme myös egyptiläistamma Karimah Sahar al Najyan.

Ashrafin suvussa näkyy monta kuuluisaa kasvattajatunnusta: Elgwir, al Rayad ja al Qismat, kaikki nämä ovat mielestäni huomionarvoisia nimiä nykyisessä arabijalostuksessa. Osa hevosista on peräisin Yhdysvalloista ja harmikseni suvussa on myös muutama ns. RL-hevonen (oikea hevonen, josta on tehty virtuaaliversio), nimittäin Ibn Azadik ja Ansata Nile Mist. En henkilökohtaisesti pidä tällaisesta, mutta menköön tämän kerran.

Arcadia Catania Candy on ihan uusi hankinta, viime viikolla ostimme sen Arcadiasta. Meillä on jo paljon Arcadian morganeita, yhteensä kymmenen kappaletta, neljä oria ja kuusi tammaa. Arcadian omistaja on todellakin ottanut sydämenasiakseen morganeiden jalostuksen ja lukumäärän kasvattamisen. Kantahevosia on todella paljon ja tallille on myös ostettu muualta morganeita, mistä on sattunut löytymään. Voin ylpeänä kertoa, että on sinne myyty pari ionicilaistakin, ori Illicit Ion ja tamma Charm Quark Ion. Catanian suku on kuitenkin ihan jotain muuta. Isänisä on arcadialainen, isänemä Camelotissa ja emä sukuineen puolestaan on kotoisin Yhdysvalloista, Kaimel Stable - nimiseltä kasvattajalta.

Luonnollisesti parasta Cataniassa on sen väri, se on voikko, mutta kantaa hopeaa. Sen emä on hopeanruunikko, joka on perinyt värinsä isältään. Hopeavärisiä morganeita ei tiettävästi ole virtuaalimaailmassa koskaan aikaisemmin esiintynyt, ei edes meillä. Onhan se todella, todella harvinainen väri reaalimaailman morganeilla. Ikävä kyllä en löytänyt mistään sellaista kuvaa, joka olisi ollut edes jotenkin uskottava hopeanruunivoikoksi morganiksi, joten koska en halua kadottaa voikkogeeniäkään (vaikka meidän morganeista aika iso prosentti on enemmän tai vähemmän voikkoja...), oli pakko tyytyä voikon morganin kuvaan ja todeta, että siellä se hopeageeni kuitenkin on taustalla vaikkei hevosen värissä näykään. Catania voi ja varsin varmasti tuleekin jättämään hopeavärisiä Ion-morganeita, ensimmäisiä lajissaan.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tällasta oon kaivannutkin! Oon aina pohtinu, että mitä valintojen takana on, joten ainakin meikäläisestä nää kuukauden valintojen esittelyt on kivoja! Toivottavasti tapa jatkuu muinakin kuukausina (: !
Nintsu

S + Gin kirjoitti...

Joku on siis ylipäänsä seuraillut noita valintoja, hämmentävää. Mutta tarkoitus olisi jatkaa selittämistä säännöllisesti vaikka ihan joka kuukausi ei olekaan tarjolla näin hienosti perusteltavissa olevia syitä valintoihin (joskus kuukauden tamma/ori on valittu sillä perusteella, että sillä on niin nätti kuva).