torstaina, marraskuuta 27, 2008

Huomionarvoisia uusia tulokkaita

Haluan tässä vähän esitellä Ionicin (GA:ssa ei ole laukkojen lisäksi tapahtunut mitään muutamaan kuukauteen...) uusimpia tulokkaita.

Ensimmäinen on musta tennesseenwalker-ori Tobeornottobe GA, suvuton ja aivan uusi tuontihevonen. Se tulee kilpailemaan askellajipuolella, mutta olemaan ennen kaikkea siitosori. On käytettävissä myös ulkopuolisille tammoille. Luonnetta ei ole kirjoitettu, mutta kyse on todella kiltistä oriista, joka on kaveri kaikkien kanssa, paitsi ehkä toisten orien.

Walker-laumaamme saapui myös Branwenista kaksi vanhempaa, suvullista twh-tammaa siitoskäyttöön. Toinen on Alert BRN, yhdistelmästä Actually Oval - Anxiety X ja toinen Roulette BRN (Gurmudgeon Guerrero - Milana). Molemmista tammoista tulee taatusti olemaan paljon iloa jalostuspuolella, molemmat ovat tehneet jo kisauransa ja tulivat meillekin yksinomaan siitoshevosiksi. Tekee hyvää saada uutta verta laumaan.

Djoehemista ostin kaksi harvinaisuutta, nonius-ori Rheingold v.d. Djoehemin ja gidran-ori Senecio v.d. Djoehemin. Kumpikin on vielä kuvaton, mutta se tulee muuttumaan kyllä jossain vaiheessa. Tarkoitus olisi hankkia pahimmassa tapauksessa noille morsiametkin jossain vaiheessa. Nonius- tai gidran-varsoja meillä ei ole syntynytkään koskaan.
Muutenkin tekisi mieli hankkia taas noita unkarilaisia rotuja, kisbereitä, furiosoja ja shagyoja. Niissä on jokin oma viehätyksensä, muukin kuin se että ovat harvinainen näky virtuaalimaailmassa.

Suvullisesta don-tammasta Evgenia DIXistä kirjoitettiin blogissa jo aikaisemmin ja nyt tamma on saanut vihdoin sivutkin. Ihastuttava uusi tuttavuus! Joulukuun alussa meille syntyy pari don- ja budjonnyvarsaa, näin sivuhuomautuksena. Näistä 4.12. syntyvä orivarsa (Troika GA - Ballada GA) Balalajka Ion tulee olemaan Evgeniyan sulhanen tulevaisuudessa, mutta sitä ennen tamma varmasti varsoo joko Troikasta tai jostain xx-oriista, täytyy katsoa. Myös venäläisiä tekisi mieli hankkia lisää.

Tänään on syntynyt meille upea issikkaori, Snöggur frá Jón, jonka isä on Syndurin kasvattama ja omistama Úrban frá Syndur ja emä meidän omistama ja Syndurin kasvattama Snotra. Snotra etsiskelee taas sulhasta itselleen, se on pari viimeistä varsaa varsonut syndurilaisista oreista, että jos sitä lähtisi vaihteen vuoksi kalastelemaan oreja jonnekin muualle. Snotran ensimmäisellä varsalla Skýfaxalla aloitetaan rauhallinen kilpaileminen tammikuun alussa tai joskus silloin, se täyttää neljä vuotta 28.12.08. Askellajikisoihin suuntaamme sillä, katsotaan jos siitä tulisi edes yhtä hyvä kisatamma kuin emästään.

Vähän aikaa sitten meille syntyi myös pintabian-varsa, tamma All That Jazz Ion, joka jatkaa vanhaa VD Jazzmeeran sukua.

Ei kommentteja: