maanantaina, lokakuuta 26, 2009

Tennesseenwalkerien värejä

Vajaa vuosi sitten esittelin tilastoa meidän walkereiden väreistä. Silloin kuvallisia hevosia oli 18 ja eri värejä 11. Puhuinkin walkerista meidän värikkäimpänä rotuna ja se pitää edelleen paikkaansa.
Tällä hetkellä meillä on 28 kuvallista walkeria ja eri väri+kuvio-kombinaatioiden määrä on noussut kuuteentoista. Lista näyttää tältä:

ruunikko 4 hevosta
ruunikko tobiano 4 hevosta
rautias sabino 3 hevosta
rautias 2 hevosta
musta 2 hevosta
voikko 2 hevosta
rautias tobiano 2 hevosta
ruunivoikko 1 hevonen
cremello 1 hevonen
rautiaanpäistärikkö 1 hevonen
ruunikonpäistärikkö 1 hevonen
gold champagne 1 hevonen
amber champagne 1 hevonen
voikko sabino 1 hevonen
musta tobiano 1 hevonen
musta sabino 1 hevonen

Mustanruunikot luetaan ruunikoiksi.
Värikirjoa siis riittää. Hieman joskus harmittaa se, että mitenkään helposti ei löydy harvinaisille kombinaatioille kuvia netistä. Samppanja + kirjava ovat todella harvinaisia, puhumattakaan joistain ruunivoikonpäistäriköistä tai päistärikönkirjavista. Päistärikkö ei ole yleinen väri reaalimaailmassakaan, mutta me emme aio silti päästää meidän ainoata päistärikkölinjaa kuolemaan. Myös samppanja periytyy yhdestä ainoasta sukulinjasta, meidän suvuttomasta samppanjatammasta Champagne Keeps Goin'ista ei nimittäin jäänyt varsaakaan meille itsellemme.

Huomasin muuten yllättäen viikonloppuna erään jutun koskien juuri walkerien värejä: ruunikot ovat harvassa! Ihan totta. Yritin ehtiä ruunikolle tammalle kivaa kuvaa, joka vaihteen vuoksi ei olisi Could 9:sta peräisin, mutta heikosti sellaisia löytää. Mustia ja rautiaita löytyy ihan hyvin, ruunikkoja ei. Sama juttu muuten ruunivoikon kanssa, niitä on todella, todella harvassa. Voikko vielä onkin kohtuullisen helppo väri, mutta ruunivoikko on jo harvinaisuus. Ruunivoikon tamman kuvan löytyminen olisi jo lottovoiton arvoinen tai jotain...
Tietysti yhtenä syynä on sekin, että me olemme kuvia etsiessämme painottuneet niin paljon erikoisväreihin. Meillä on kirjavaa ja samppanjaa yllin kyllin varastoissa, rerusvärien kanssa on nihkeämpää.

Ei kommentteja: