sunnuntaina, joulukuuta 11, 2011

Joulukalenterin luukku 11: 10 suosikkirotuani

Gin esitti jo aikoja sitten oman listansa suosikkiroduistaan ja minulle annettiin sama nakki, mutta olin unohtanut sen kokonaan. Tämäkään ei ole mikään ehdoton paremmuusjärjstys, mutta ehkä vähän sinne päin.

1. Suomenhevonen
Okei, nyt moni lukija putoaa tuoliltaan, mutta kyllä: huolimatta siitä ettei Ionicissa ole ainoatakaan suomenhevosta (ja Ginillä on rotuun jonkinlainen viha-einiinrakkaus-suhde), minusta suomenhevonen on ehdottomasti niiden kiinnostavimpien rotujen joukossa. Syitä ei tarvinne toisille suomalaisille selittää: monipuolisuus, vaatimattomuus, rotevuus, sotahevosta en edes mainitse ja niin edelleen.
Miksei meillä ole sitten virtuaalisia suomenhevosia? No jaa, mahtuisihan sinne ja muutama kuvakin olisi tarjolla, joten ehkä vielä jonain päivänä. En tosin tiedä, että kenelle siitä olisi mitään suurempaa iloa, mutta onhan Ionicissa kautta aikojen ollut erilaisia "huvin vuoksi"-hevosia, jotka ovat suvuttomia, jotka eivät kilpaile ja jotka eivät koskaan vaikuta jalostuksessa.

2. Arabianhevonen
Tarvinneeko tätäkään erityisesti perustella... Kaunis ja niin monen rodun taustalla, monikäyttöinen myös virtuaalisessa jalostuksessa ja ihan monipuolinen rotunakin.

3. Ahaltekinhevonen
Minun ja Ginin ahaltek-kuumeella on yhteinen tausta ja taidan olla pääsyyllinen siihen, että Gin rodusta aikanaan kiinnostui. Kaunis, poikkeuksellinen rotu, mutten voi väittää olevani lainkaan niin syvällä rodun kanssa virtuaalisesti tai reaalisesti kuin Gin.

4. Andalusianhevonen
Barokkirotujen kantaisä. Virtuaalimaailmassa tämäkin rotu on meillä hieman paitsiossa, ehkä jossain vaiheessa niitäkin tulee enemmän. Toivottavasti ainakin.

5. Englantilainen täysiverinen
Voin yhtyä Ginin kommenttiin hevosmaailman kuninkaallisesta. Virtuaalimaailmassa monipuolinen myös risteytysjalostuksessa.

6. Puoliveriset
Ah, tarvitseeko tätäkään perustella? Näyttäviä, suosittuja, monipuolisuutta löytyy roduista ja tyypeistä.

7. RBSH
Nerokas idea jo alkuaankin ja minusta on todella hienoa, että juuri tämä rotu on Ginin luoma ja että juuri tämä rotu on ottanut ilmaa siipiensä alle virtuaalimaailmassa, mikä ei suinkaan ole itsestäänselvyys virtuaalisten rotujen kohdalla.

8. Pasot
Ainakin jossain määrin barokkityyppisiä rotuja ja plussana erikoisaskellajit. Otan itselleni ison osan siitä kunniasta, että meillä Ionicissa on pasoja niinkin paljon kuin on. Enemmänkin voisi olla, ei sen puoleen.

9. Welsh part-bred ja ratsuponi
Miellyttävännäköisiä risteytysrotuja, olen aina ihaillut näiden rotujen yksilöiden kuvia. Yhdistää ponimaisen kauneuden ja puoliveristen sliipatun ulkonäön ja tietysti suorituskyvyn.

10. Saddlebred ja National Show Horse
Todella näyttäviä rotuja ulkoisesti, mutta toivoisin kovasti näkeväni näitä rotuja käytettynä monipuolisemmin kuin nykyisin vain askellajikisoihin ja saddle seatiin. Ovat oikeasti hyviä ratsuhevosia vaikkapa koulukentillä.

Ei kommentteja: