perjantaina, joulukuuta 16, 2011

Joulukalenterin luukku 16: tarinoita kuvien takaa

Kuvista on taas käyty keskustelua harvinaisten rotujen yhteydessä, joten sen inspiroimana kertoilen vähän joistain valikoiduista kuvista, mitä meidän hevosilta löytyy.

Dariuz Ion
RBSH-ori, isä ahaltek ja emä angloarabi ja minä olen todella, todella tyytyväinen tähän kuvaan. Ensiksi jos ajattelette rotuja, tuossa hevosessa näkyy molemman rodun piirteitä, ahaltekin piirteet tietysti ovat varsin selvät. Ja jos katsotte vanhempien kuvia, on tuo hevonen juuri siitä välimaastosta. Rakenteeltaan ei täydellinen ratsu, mutta tällaiseksi risteytykseksi hieno.
Ja kuvassa onkin muuten ahaltekin ja jonkin puoliverisen risteytys!

Andrej Ion
Tässä on muuten sitten ihan ehta terskinhevonen kuvassa! Tunnen itse asiassa hevosen omistajineen, asustelevat Saksassa. Hevonen on ruuna ja luonteeltaan niin rakastettava kuin vain voi olla.

Urbain Ion
Toinen terskinhevonen, mutta kuvan hevonen on arabi. Kyllä, kaikesta huolimatta kuulemma puhdas arabi, venäläisen verilinjan edustaja ja nähtävästi sen raskaamman suunnan...

Aviarejs Ion
Suosikkikuvani orlov-rostoptshinille, mutta kuvassa ei ole rodun edustaja vaan orlov-ravuri! Kieltämättä siinä on tiettyjä ravurimaisiakin piirteitä, mutta siitä huolimatta tuo ei ole minusta lainkaan hassumpi esitys ratsurodullekaan. Ja kaunishan se on kuin mikä.

Gevorg Ion
Tässä on ehta kabardinhevonen kuvassa. Ja ihan sieltä kamalimmasta päästä noiden rakennevirheidensä kanssa.

Pecandio Ion
Tässä puolestaan aito gidran.

Lobbanékony GA
Ja tässä aito furioso.

Hey It's Jazz Ion
Joo, tiedetään että sivuilla väitetään tobianoksi vaikka onkin kirjava. Se onkin isohkomerkkinen sabino ja tunnetusti arabeillakin esiintyy sabinokuviointia, tosin ei yleensä näin laajoilla merkeillä.

3 kommenttia:

Leya kirjoitti...

Kirjava arabi taitaa olla WA Outrageous, joka on rekisteröity puhdasrotuinen: www.khartoonkhlassic.com/WA%20Outrageous.htm. Sivuilla on paljon kuvia tamman sukulaisista, kannattaa selata läpi :)

S kirjoitti...

Tuohan se on, totta kyllä eikä kyseessä ole frame vaikka Gin alkuperäisessä tekstissä niin väittikin, vaan siis sabino. Muokkailin vähän tuota tekstiä, ettei jää kellekään epäselväksi, että puhdas arabi on kyseessä vaikka näyttääkin kovin kirjavalta. Eikä siitä tietysti tobianoa saa siltikään, mutta joskus täytyy vähän venytellä noita värijuttujakin...

Jemina kirjoitti...

Tuo kyseinen kirjava arabi on kyllä todella, todella nätti, sen voin sanoa! Tuollaisen kun joskus saisin kameran linssin eteen niin olisin hyvin iloinen :) Joo tiedän että hehkutan jatkuvasti valokuvauksesta, se on tuon uuden järjestelmäkameran syy...