tiistaina, maaliskuuta 26, 2013

Preaknessin tulokset

Minä odotan aina kynsiäni pureskellen laukkapuolen arvokisojen tuloksia, aloitan kisakutsusivun maanisen päivittämisen varmuuden vuoksi jo heti osallistumisajan loputtua. Eihän sitä koskaan voi tietää, milloin ne tulokset tulevat... Eilen oli vuorossa The Preakness Stakes, Triple Crownin toinen osakilpailu, johon olin ilmoittanut meidän tähtihevosen, Pink Alizen. Tietenkin mukana oli muitakin arvostartteja, osa niistä oli preppejä Breedersiin, joten meiltä oli Alizen lisäksi mukana muitakin hevosia. Ja nyt on pakko hehkuttaa, että oli kyllä meidän päivä!

No, ensin siitä Alizesta, josta nyt muutenkin on puhuttu. Sillähän tosiaan on osallistumisoikeus Triple Crowniin ja on ainoa meidän hevosista, joka siinä voi juosta. Pari muutakin hevosta on prepannut siihen, mutta ne eivät ole voittaneet G2-tasoa, joten eivät voi G1-starteissa kilpailla. Se harmittaa, koska siellä olisi parikin pitkän matkan juoksijaa, jotka olisivat olleet aivan omiaan viimeisessä osakilpailussa, Belmont Stakesissa. Alizen kisasuunnitelmia olen pohtinut moneen kertaan, osallistuako arvostetumpaan Triple Crowniin vai paremmin sille sopivaan Triple Tiaraan, kun molempiin ei saa osallistua. Varsinkin Triple Crownin kolmas osakilpailu, 2400 metrin Belmont epäilyttää, koska Alize ei ole noin pitkien matkojen juoksija. Tosin mitä katselin noita muita, jotka ovat nyt Preaknessiin osallistuneet, niin kovin harvalla on tuloksia 2000 metriä pidemmiltä matkoilta. Tietenkin Belmontiin voi osallistua muita hevosia, niitä jotka ovat pitkille matkoille erikoistuneet. Onhan se arvokisastartti jo itsessään eikä arvokas pelkästään TC:n osakilpailuna.

Alizen sijoitus Kentucky Derbystä oli kehnonlainen 4/5, joka ei tuonut edes preppipaikkaa BC Classiciin (kaikki TC startit ovat preppilähtöjä BC Classiciin), mutta ajattelin sen siitä huolimatta ilmoittaa vielä Preaknessiin, jonka matka (1950 m) on sille vielä jotakuinkin sopiva. Ja nyt Alize meni sitten voittamaan Preaknessin! Aivan mahtavaa! Ja sikäli mitä minä noista merkinnöistä ymmärrän, Alize olisi ollut neljän hevosen lähdössä se, joka vähiten sai nimiä arvontaan. Ja paikka BC Classiciin on varmistettu sillä.
Mietinkin nyt pää savuten, mitä tehdä Belmont Stakesin suhteen. Siihen ei ole juurikaan vielä tullut osallistujia, joten en tiedä millaisia hevosia siihen on tulossa mukaan. Miettimisaikaa on iltaan asti, siis ei ihan hirveästi. Alize juokee joka tapauksessa PIP Semistayer –sarjan loppuun ja sitten taitaakin seuraava koitos olla se Breeders... Ellei tässä nyt sitä ennen tule jotain kivoja suhteutettuja kisoja.

Alizehan ei kuitenkaan ollut eilisen ainoa menestyjä, vaan voittoja, sijoituksia ja palkintorahoja ropisi muillekin ihan kivasti:
– UG Baltimore City Turf Sprint: Pink Apollinaris 3/7, Pink Arcadian 5/7
– G3 Hirsch Jacobs Stakes: Pink Agile 3/4, Pink Amsterdam 4/4
– G2 Woody Stephens Breeders' Cup Stakes (BC Sprint Prep): Pink Ascari 1/7 ja pääsy BC Sprintiin
– G3 Maryland Breeders' Cup Sprint Handicap: Pink Zedina 4/8, Pink White Walker 1/8
– G2 Mosquito Stakes (BC Dirt Mile prep): Pink Acrux 4/8 ja pääsy BC Dirt Mileen
– G2 Dixie Stakes: Pink Atlantis 8/8, Pink Arrestee 3/8 (tästä olisi ollut kiva saada se voitto, sillä molemmat oriit ovat prepanneet TC:hen ja jos toinen olisi voittanut tämän, se olisi ehtinyt osallistua vielä huomiseen Belmontiin. Mutta pah.)
– G3 William Donald Schaefer Handicap: Pink Adelaide 3/9, Pink Agragaun 8/9

–S

Ei kommentteja: