maanantaina, lokakuuta 28, 2013

Breeders' Cup

Eilen päättyi 30. CAS-vuosi ja kauden viimeisimpiä startteja olivat ryhmien 1, 2, ja 5 arvokisat. Tässä meidän kuulumiset BC:stä.

Ensimmäisen päivän, ns. Ladies' Dayn aloitti G2-tasoinen pitkä matka BC Marathon. Meiltä mukana oli 4-vuotias tamma Pink Bacho Kiro, joka kolmivuotiaana aloitti uransa kovin terävästi kolmella peräkkäisellä voitolla. Putki ei kuitenkaan ole jatkunut ja tällä hetkellä Bacho on vähän meidän keskikastin hevosta parempi esitys. Marathonin alkuasetelmat olivat kovin tasaiset, mukana oli 6 hevosta ja arvonnan nimimäärähaarukka 4-7. Bacholla oli 6 nimeä, mutta niin vain kävi että se jätettiin tylysti viimeiseksi. Voitto meni Miraclen vasta kolmivuotiaalle Second Chancelle.

Seuraava lähtö oli niinikään G2-tasoinen BC Juvenile Turf, avoin kaksivuotiaille ja siellä meiltä juoksi yksi koko BC:n suurimmista toivoista, loistavasti pärjännyt ori Pink Discreet. Ihan hirveän selkeä ennakkosuosikki se ei ollut, nillä oli 8 nimeä kun seuraavilla oli 6. Discreet kuitenkin voitti lähtönsä suht suvereenisti ja se pääsee aloittamaan kolmivuotiskautensa G1-tasolla.

Kolmas lähtö oli taas G2-tasoinen, lyhyen matkan nurmilähtö BC Turf Sprint. Jostain syystä meiltä oli siihen lähtöön prepannut todella monta hevosta ja kun vain kaksi saa ilmoittaa, niin mukaan valikoituivat 4-vuotias tamma Pink Basalt ja 6-vuotias ori Pink Elven Echo. Echosta tuli mainittuakin jo, että olin siirtänyt sen jo eläkehevosten puolelle, mutta päätin silti ilmoittaa sen vielä tähän lähtöön, kun sillä nyt ei ollut lainkaan kehnommat statistiikat. Elven olikin lähdön niukka ennakkosuosikki ja sijoittui kakkoseksi. Basalt sen sijaan jäi viiden hevosen lähdössä viimeiseksi. Lähdön voitti Miraclen Lady Melody.

Sitten alkoivat G1-tasoiset lähdöt, ensimmäisenä BC Juvenile Fillies, avoin kaksivuotiaille tammoille. Meillä ei siihen ollut sopivaa hevosta, kun G3-tasoa ylempänä ei ole yhtään kaksivuotiasta tammaa ylipäänsä. Lähtö meni selkeälle ennakkosuosikille, Daymorin Dancing Around DMORille.

Päivän viides lähtö oli BC Filly & Mare Sprint, johon siihenkin olisi ollut monta hevosta tulossa mukaan. Mukaan päässeistä Pink Blonde sijoittui sijalle 5/6 ja Pink Angel of Music sijalle 3/6. Lähdön voitti ylivoimainen ennakkosuosikki, Daymor Savannah.

BC Filly & Mare Turfissa nähtiin taas Pink-voittaja, kun meidän toinen suuri ennakkosuosikki, Pink Calamity Jane hoiteli sen suvereenisti nimiinsä. Ei se kuitenkaan mikään suuri ennakkosuosikki ollut, nimiä se sai arvontaan 8, kun kahdella seuraavalla oli 7. Mutta niin tai näin, Calamityn statistiikat eivät voitosta ainakaan huonontuneet ja eiköhän se tänä vuonna nähdä monissa pitkien matkojen arvokilpailuissa. Lähdön viimeisteli Pink Being Zoe Barnesin kolmossija, kakkoseksi onnistui itsensä kirimään Daymor Passacaglia.

Päivän päätti tammojen kauden arvolähtö BC Ladies' Classic, meiltä siellä oli mukana kolmivuotias Pink Cersei. Cersein tuloslistalla voitot Future Starista, Rebel Stakesista, ja Coronation Sim Stakesista, sekä kasakaupalla pienempiä sijoituksia, kuten viime vuoden BC Juvenile Turfin kakkonen ja tämän vuoden Coaching Club American Oaks kolmonen. Viime startit eivät kuitenkaan ole menneet ihan putkeen ja statistiikoissa olisi toivomisen varaa, mutta niin se vain pinnisti itsensä kolmanneksi vaikka olikin alkuasetelmissa vähän altavastaajan roolissa. Voiton vei Farleighin ylivoimainen ennakkosuosikki Neon Critic CTB ja kakkoseksi tuli Daymorin Daymor Titania.

Main Dayn aloitti kaksivuotiaiden orien BC Juvenile, jossa siinäkään ei ollut meiltä hevosia mukana. Lähtö oli tasainen, voittoon kiri lopulta Cullamoren Equilibrium.

BC Sprintissä meiltä oli mukana kaksi hevosta, viime vuoden voittaja Pink Ascari ja kolmivuotias Pink CCCP. Lähtö oli suht tasainen, joukossa ei ollut yhtään ylivoimaista ennakkosuosikkia, mutta meidän hevoset jäivät silti sijoille 6. ja 7. kahdeksan hevosen lähdössä.

BC Dirt Mileenkin meiltä olisi ollut useampia hevosia mukaan, mukaan pääsi kaksi nelivuotiasta tammaa, Pink Blue Shadow ja Pink Bad Face Day. Menestyksestä ei voi puhua, Bad oli sijalla 5 ja Shadow vei viimeisen eli 7. sijan. Voiton vei ennakkosuosikki Choco Zone SNAK.

BC Turf Milessa meiltä oli mukana kaksi nelivuotiasta, oriit Pink Bequerel ja Pink Birendranagar, molemmat erityisesti nurmiratojen eksperttejä. Birendranagar sijoittui neljänneksi ja Bequerel kuudenneksi eli viimeiseksi. Lähdön selkeä ykkössuosikki Maroon Flame DMOR tuli kakkoseksi ja yhtä selkeä kakkossuosikki Windjammer voitti.

Sitten oli vuorossa BC Steeplechase, johon meillä oli taas ladattu paljon odotuksia, olivathan meidän mukaan ilmoitetut risuhevoset sieltä kovimmasta päästä. Lähdön ennakkosuosikki oli kuitenkin Double Winter CTB 12 nimellä, seuraava Daymor Garett (9 nimeä), sitten Pink Anthony (8 nimeä), Daymor Jocelyn (7 nimeä) ja Cantina sekä Golden Garden GA (6 nimeä). Double Winter CTB veikin lähdön nimiinsä suhteellisen selvästi. Kakkossijasta kamppailtiin tiukemmin ja lopulta kakkoseksi tuli meidän Golden Garden GA. Daymor Garett oli kolmas, Daymor Jocelyn neljäs ja Pink Anthony otti uransa ensimmäisen sijan neljän parhaan ulkopuolelta, se oli viides. Kyllä sylettää (Goldenin kakkossija oli hieno asia, mutta Antin viides sija todellakaan ei)!

No, ei muuta kuin leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä. Päivän kaksi viimeistä lähtö menivät myös penkin alle, mutta näiden kohdalla se nyt oli aika odotettua. BC Turfissa mukana oli nelivuotias tamma Pink Beryl, joka oli jo alkuasetelmissa lähdön kehnoin ja niin se korjasi viimeisen sijan.

Päivän päätti päälähtö, BC Classic, johon oli ilmoittautunut peräti 9 hevosta. Meiltä oli mukana yksi tamma, Pink Beijing, jolla oli arvonnassa 5 nimeä eikä näinollen juuri nokan koputtamista lähdön ennakkosuosikeille, Acrobatic CTB:lle (16 nimeä) tai Multithrustille (13 nimeä). Multithrust voitti ja Acrobatic CTB oli kakkonen, Beijing oli sijalla 6/9.

–S

Ei kommentteja: