perjantaina, lokakuuta 11, 2013

Yleisökysymys: mitä haluaisitte blogista lukea?

Nyt kuulkaas kun blogilamasta on suht pysyvä suhdanne, niin pistänpä pystyyn kyselyn. Se tulee myös sivupalkkiin, mutta eritoten kaipailisin kommentteja tähän postaukseen, koska teillähän voi olla jotain sellaisia ideoita, joita en ole itse osannut edes ajatella. Niistä meinaan on todella pulaa!
Tosin tätä samaa kehitystä on ollut näkyvissä myös muissa blogeissa, moni tuossa sivupalkissa oleva blogi ei ole aikoihin päivittynyt ja toisaalta olen ollut huomaavinani jonkinlaista laskua myös meidän blogin kävijämäärissä (mikä tietysti suoraan johtuu blogin kehnosta aktiivisuudesta).

Tässäpä muutama kysymys herättämään ajatuksia ja toivottavasti keskusteluakin. Kaikkiin ei todellakaan ole pakko vastata eikä tarvitse vastata lainkaan, mutta jos on jotain muita ajatuksia blogeista, bloggaamisesta yleensä tai erityisesti meidän blogeista, niin antaa tulla vain.

1. Tarvitaanko virtuaaliblogeja enää? Onko aika ajanut niiden ohitse? Olisiko jokin muu tapa/kanava parempi?
2. Mitä haluaisit noin yleensä lukea blogista?
3. Kiinnostaako virtuaalinen laukkaurheilu ja erityisesti meidän hevosten uutiset, pärjäämiset sun muut? Olisitko enemmän kiinnostunut lukemaan yleisiä laukkauutisia, jotka koskisivat laukkaurheilua yleisemminkin (toivottavasti et, koska minusta ei ainakaan ole niiden kirjoittajaksi...)
4. Hevosten väreistä ja genetiikastakin on blogissa kirjoitettu paljonkin. Vieläkö aihepiiri kiinnostaa? Millaisia väriasioita haluaisit lukea?
5. Myös meidän hevosten nimistä on kirjoitettu jonkin verran, ne ovat minulle ja meille toinen tärkeä asia värien lisäksi. Kiinnostaako aihepiiri?
6. Kuvat ovat sitten kolmas asia, jotka ovat meidän virtuaalielämän top 3 -listalla värien ja nimien lisäksi. Kiinnostavatko kuva-aiheiset postaukset? Millaisia kuvapostauksia haluaisit lukea?
7. Rotuesittelyitä? Rakennearvosteluita? Sukuesittelyitä?
8. Pitäisikö meidän esitellä enemmän muita talleja? Tarjoilla linkkivinkkejä ja kirjoittaa (lyhyitä) esittelyitä enemmän kuin nyt eli kuukauden tallin esittelyssä? Pitäisikö esitellä muitakin linkkejä, hevos- tai it-aiheisia?
9. Satuilu-postauksia on kirjoitettu vain muutama, kiinnostaisiko näitä lukea, entäs valmennuksia?

–S

3 kommenttia:

Wolf kirjoitti...

1. - Lyhyesti ja ytimekkäästi: tarvitaan, ei ole ja en osaa sanoa. Olen nyt tätä blogia lueskellut varmaankin noin reilun vuoden päivät, joskus useammin ja joskus harvemmin. Yleensä kuitenkin käyn ainakin kerran viikossa tsekkaamassa olisiko uusia bloggauksia näkyvillä. Miksi sitten olen jaksanut tätä seurailla niinkin kauan, johtunee siitä, että täällä on yleensä aina jotain oikeaa asiaa. En välttämättä jaksa lukea kaikkia bloggauksia ihan ajatuksella, saati sitten että jaksaisin kaikkia laukkamaailman asioita lukea läpi (yleensä vilkaisen niitäkin kyllä), mutta yleisesti itseäni kiinnostavat bloggaukset ovat kyllä olleet mielenkiintoisia ja tarpeeksi hyvin kirjoitettu, jotta jaksan niitä lukea.

2. - Tuohon sivupalkin kyselyyn vastasin seuraavat: värit, genetiikka, nimet, rodut, tarinat ("satuilu") (en ole ihan varma mitä tämä tarkoittaa, mutta kuulostaa mielenkiintoiselta!), virtuaalimaailma yleisesti, uutiset, ilmiöt, muiden tallien esittely, kuvat, rakennearvostelu.
Aikaisemmin näistä aiheista on ollut kiva lukea ja tekstit ovat olleet hyviä. Erityisesti rakennearvostelut ovat auttaneet myös oman rakennesilmän parantamisessa, niitä voisi olla enemmän! (ehkä teille haasteeksi esim. yksi rakennearvostelu kuukaudessa/kahdessa?)

3. - Ihan näin rehellisesti sanottuna, ei juuri kiinnosta. En ole laukkaharrastaja, vaikka ponilaukkapuolella pyörinkin, enkä jotenkin ole erityisen kiinnostunut laukkapuolen asioista. Kuten jo ylempänä sanottu, katselen kuitenkin niitäkin postauksia välillä ja ihastelen esimerkiksi esittelemiänne statistiikkoja.

4. - Ehdottomasti kiinnostaa! Enpä osaa sanoa mistä väriasioista haluaisin lukea lisää, mutta yleisesti näin biologia-ihmisenä kaikki väreihin ja genetiikkoihin on yleensä kiinnostavaa luettavaa.

5. - Minusta on kyllä ihan kiva tietää miten nimet ovat syntyneet, eli siis kiinnostaa. Joskus myös tuntuu siltä, että ei oikein tiedä minkä maalaisen nimen hevoselle voi laittaa, joten kenties myös jonkinlainen postaus nimien kielistä?

6. - Kuva-aiheiset postaukset kiinnostavat nekin, mutten kyllä taaskaan osaa sanoa, millaiset.

7. - Rotuesittelyitä on ollut kiva lukea, samoin rakennearvosteluja, kuten jo aiemmin sanoinkin. Sukuesittelyt ovat vähän siinä ja siinä, nekin ovat periaatteessa kiinnostavia, mutta usein en vain jaksa lukea niitä.

8. - Yksi talliesittely kuukaudessa riittää minulle oikein hyvin, mutta lukisin kyllä ehdottomasti jos niitä olisi enemmänkin. Muidenkin linkkien esittelyjä voisi olla kiva lukea, muistelisin ainakin, että täällä on joskus ollut joku linkki ja esittely tietokoneella kirjoittamisesta, se postaus oli ihan kiva lukea.

9. - Edelleenkään en ole ihan varma, mitä tällä satuilulla tarkoitatte, mutta voisi olla ihan hauskaa (paitsi juuri nyt tuli mieleen eräs postaus joka oli kirjoitettu hevosen näkökulmasta, ehkä näitä? Se ainakin oli ihan hauska). Valmennusten lukemisesta en ole juurikaan kiinnostunut, ellen sitten tarvitse ideoita omiin päivismerkintöihin/valmennuksiin. Ihan hyödyllisiähän nämä siis, mutta todennäköisesti en lue niitä silloin, kun blogi päivittyy vaan saatan vasta palata lukemaan myöhemmin.

Dea kirjoitti...

1. Itse ainakin tykkään lukea hyvin kirjoitettuja blogeja, joten vastaan, että kyllä tarvitaan.

2. Virtuaalimaailmasta varmaan hevosesittelyjä, uutisia, kannanottoja ja miksei tarinoitakin. Reaalimaailmaa liippaavista aiheista erityisesti hevosaiheisen tieteellisen tutkimuksen, esimerkiksi värien, esitteleminen on mielenkiintoista. Samoin rotuesittelyt saattavat olla nekin kiinnostavia, jos niihin on kaivettu mukaan sellaista tietoa, jota ei joka lähteestä saa (esim. rodun historiaa tai vanhoja jalostusperiaatteita). Myös ihan rakennearvostelut ja yleinen kuulumisten kertominen käyvät hyvin aiheeksi.

3. Kyllä, koska pyörin itsekin laukkapuolella, ja varsinkin omien hevosten kilpakumppaneista on kiinnostava lukea juttuja, esimerkiksi hevosen suvusta, historiasta tai ihan vain kuulumisista. Myös kisaraportteja on mielenkiintoista selata, niin kauan kun suunnilleen tietää, mistä hevosista puhutaan.

4. Väriasiat kiinnostavat paljon, ja kuten aikaisemmin sanoinkin, erityisesti kovaa vauhtia etenevä tutkimus kiinnostaa. Näitä uutitis toki seuraan myös englanninkielisiä kanavia pitkin, mutta miksipä niitä ei lukisi myös suomalaisista blogeista? Esimerkiksi noki-geenin esittelypostaus oli mielenkiintoinen, ja myös esimerkiksi eri värien esiintymisestä tietyissä roduissa olisi mielenkiintoista lukea. Ylipäätään mikä tahansa genetiikkaa liippaava aihe käy!

5. Olen lukenut kiinnostuneena myös nämä aiheet (ja erityisesti satunnaiset kannanotot), vaikka genetiikka kyllä aiheiden kiinnostavuudessa ajaakin nimistä edelle. Mutta kyllä kiinnostaa!

6. Toki, varsinkin sellaiset, joissa käsitellään jotain tiettyä teemaa, esimerkiksi vertaillaan vaikka erilaisten hevosten rakennetta.

7. Vaikka kaikkia näistä :D

8. Tämäkin voisi olla mielenkiintoinen idea. Saattaisi olla ihan mielenkiintoista saada vinkkejä hyvistä tai erikoisista talleista ja palveluntarjoajista, ja toki muistakin aiheista, kun nyt kerran aiheissa ei muutenkaan pysytä täysin virtuaalipuolella. Kaikenlainen atk-taitoja edistävä linkkailu tai kirjoittelu on myös hyvin tervetullutta!

9. Ehkä, joskin itse tykkään kuitenkin enemmän "tosielämää" liippaavista aiheista. Valmennuksia en ole lukenut, mutta jonkinlaisia hevosten tarinoita saattaisin olla kiinnostunut lukemaan.

S + Gin kirjoitti...

Wolf ja Dea, kiitos todella paljon kommenteista ja vastauksista! Näiden ja blogin kyselyn perusteella voisin ainakin toistaiseksi tehdä sen suuntaisia johtopäätöksi, että vähän kaikkea halutaan lukea, joten täytyy yrittää pitää tarjonta edes jossain määrin monipuolisena eikä miettiä liikaa "ei tää nyt varmaan kiinnosta ketään". Ja varmaankin juuri kirjoittaa jotakin, eikä unohdella blogia viikoiksi...