torstaina, lokakuuta 24, 2013

Breeders' Cup tulossa

Tämän CAS-vuoden Breeders' Cup alkaa kahden päivän kuluttua. Ilmoittelin eilen hevosiani jo mukaan, meillä on taas noita eri lähtöihin prepanneita sen verran, että vain harva BC-startti jää ihan kokonaan ilman Pink-osallistujaa. Ne ainoat taitavat olla G1-tasoiset kaksivuotiaiden lähdöt Juvenile Fillies ja Juvenile. Meidän tämän kauden paras kaksivuotias Pink Devil's Hole ei nimittäin osallistunut yhteenkään preppilähtöön ja toisaalta Devil on sprintteri.

Ja tässä esitän taas sen saman vanhan virren, joka kuuluu näin: vaikka meiltä onkin peräti 19 hevosta mukana BC:ssä, ei menestystä juuri odoteta alkuasetelmien perusteella. Meillä on niin vähän, jos lainkaan, niitä ehdottomia huippuhevosia ja ilmoitan hevosia mukaan BC-startteihin lähinnä kannatuksen vuoksi, ettei niitä jouduta perumaan osallistujien puutteessa. Joskus muistan näinkin käyneen. Ja vaikka lähdöt arvotaankin suhteutetusti, sekin menetelmä saattaa tuottaa yllätyksiä, aina ei edes se ylivoimainen ennakkosuosikki voita.

Tässä on esitelty muutamia sellaisia pinkkiläisiä, joilta voisi vaikka jopa odottaakin jotakin BC:ssä.

Pink Discreet, 2v xx-ori
Meidän toinen kaksivuotis-komeetta statistiikoilla 5: 3-1-0-1 osallistuu G2-tasoiseen BC Juvenile Turfiin. Sen lisäksi että Discreetin statistiikat ovat huippuluokkaa, se on kilpaillut hyvinkin samanmittaisilla matkoilla kuin Juvenile Turf juostaan, sen isän statistiikat eivät ole 100% kehnot ja se on vielä voittanut tänä vuonna yhden preppilähdön.

Pink Basalt, 4v xx-ori
Basalt juoksee G2-tasoisessa Turf Sprintissä. Se on tällä kaudella voittanut yhden preppilähdön, Cullamore Turf Classicin, sen statistiikat ovat kohtuulliset, isällä on jonkinlainen sijoitusprosentti ja periaatteessa suurin osa viidestä viimeisimmästä startista on mennyt kivasti, mutta kun se on juossut vähän pidempiä matkoja kuin 1000 metrin Turf Sprint.

Pink Elven Echo, 6-vuotias xx-ori
Aioin jo siirtää Elvenin eläkkeelle viimeisimmän startin eli G3-voiton myötä, mutta tässä katsellessani sen tuloslistaa totesin, että sen voisi eläköittää komeamminkin: BC Turf Sprintissä, johon se preppasi. Elvenin voittoprosentti ei ole mistään kotoisin, mutta sijoitusprosentti on karvan yli 75%. Lisäksi sen viimeisimmät startit ovat menneet hyvin, ei ole muita kuin sijoituksia ja kaikki suunnilleen samalta matkalta kuin Turf Sprint. Vanhemmista ei kannata mainita muuta kuin että isän sijoitusprosentti on jonkinlainen. Voittoon asti tällä tuskin päästään, mutta sijoituksen jos saisi, niin sekin olisi kiva.

Pink Calamity Jane, 3-vuotias xx-tamma
Calamity on stayeritamma, joka aloitti kilpailemisen vasta nyt kolmivuotiaana ja on tehnyt puhdasta jälkeä: statistiikka on komea 5: 4-0-0-1. Se preppasi Filly&Mare Turfiin voittamalla Prix Indian Runnerin, lisäksi sen isän sijoitusprosentti on hieman yli 80%, niin että tältä odotetaan jopa sitä voittoa.

Pink Cersei, 3-vuotias xx-tamma
Cersei oli kaksivuotiaana parhaita pinkkiläisiä, kauden statistiikka oli komea 9: 3-2-3-1 ja kauden kruunasi kakkossija Juvenile Turfissa. Nyt kolmivuotiaana ei ole mennyt ihan niin hyvin, takkiin tuli Kentucky Derbyssä ja Mother Goose Stakesissa, mutta muuten on ollut sijoilla ja sijoitusprosentti hipoo 90:tä. Niinpä Cersei nähdään Ladies' Classicissa ja siltä voisi jopa varovaisesti toivoa jotakin. Esimerkiksi sijoitusta. Paljonhan tietysti riippuu siitäkin, millaisia kilpasiskoja tulee mukaan.

Pink Ascari, 5-vuotias xx-ori
Ascarilla on alla BC Sprintin voitto viime vuodelta ja kovat statistiikat, mutta kaksi viimeisintä lähtöä eivät ole menneet oikein mitenkään. Silti ilmoitin sen mukaan Sprinttiin vielä kerran ja sen jälkeen ori jää eläkkeelle. Sijoitus olisi kiva juttu, voittoon en jaksa uskoa, mutta ainahan sitä voi toivoa.

Golden Garden GA & Pink Anthony
Viime vuoden BC Steeplechasen ykkönen ja kakkonen. Tältä vuodelta olisi kiva saada samanlainen tulos. Mutta miten päin? Anthonylla on kovemmat statistiikat ja viisi viimeisintä lähtöä menneet paremmin. Lisäksi sen emällä on kova sijoitusprosentti. Goldenilla on kehnommat statistiikat ja viimeisimmissä starteissa olisi ollut toivomisen varaa, mutta lisänimiä antaa Cheltenham Gold Cupin voitto sekä tältä että viime vuodelta ja se viime vuoden BC Steeplechasen voitto.

–S

Ei kommentteja: