keskiviikkona, lokakuuta 30, 2013

Kymppi lähestyy

Tiedättekö mitä tapahtui tammikuussa 2004? Älkää nyt vain vastatko, että nuorimmat kanssaharrastajat syntyivät silloin, vaikka sekin saattaa pitää paikkaansa. No, silloin syntyi Ionic! Tai ainakin Ionicin pääsivu, mutta koska parempaakaan tietoa varsinaisesta syntymä- tai julkaisupäivästä ei ole, pidettäköön 18.1.2004 Ionicin syntymäpäivänä. Ensimmäinen kasvatti syntyi 9.2.04, joten silloin sitten viimeistään oltiin jo horjuvilla jaloilla menossa eteenpäin.

Yksinkertainen laskutoimitus paljastaa, että tammikuussa juhlitaan vuosikymmenen mittaista taivalta virtuaalimaailmassa. Mutta miten sitä juhlittaisiin? Meillä ei ole harmainta aavistusta. Kulisseista voin paljastaa, että suunnitelmissa oli tehdä isompi uudistus Ioniciin ja alkaa pyörittää sitä esimerkiksi Djangon tai jonkin Wikin päällä, mutta tässä tapauksessa "hyvin suunniteltu" tarkoittaa sitä, ettei koko projektia ole edes aloitettu... Ehkä sitten 15-vuotisjuhliin.

Muita mieleenjuolahtaneita juhlaideoita oli kirjoittaa jonkinlainen "historia-sarja" blogiin: sattumuksia matkan varrelta, vanhojen hevosten esittelyä ynnä muuta tällaista. Tässä on kuitenkin sellainen pieni ongelma, että aika paljon näistä asioista on kirjoitettu jo ja että ne "vanhat hyvät ajat" eivät kaikilta osin olleet niin kovin hyviä.
Tai ehkä jonkin ihan uuden rodun ottaminen kasvatukseen. Tämä ainakin olisi hyvin ionicmainen ratkaisu ja rotukin saattaa olla valittu jo: campolino. Tai hackney. Tai dartmoor. Tai kenties voisimme herätellä joidenkin vanhojen kasvatusrotujen jalostusta: cleveland, criollo, mustangi, amerikanponi.
Ehkä me voisimme järjestää jotain kilpailujakin, tarkoitan siis muitakin kuin laukkakisoja Pinkissä. Toisaalta vaikkei Pink mikään laukkatalli ole koskaan ollut, voisi jokin Ionic 10wee -cup olla ihan paikallaan. Voisimme toki järjestää VSN-näyttelyt kaikille meidän kasvateille tai ainakin sellaisille, joiden suvussa on toisessa polvessa tai lähempänä ainakin yksi Ion-, Gin- tai GA-hevonen tai muu sellainen hevonen, joka muuten jollain tavoin liitoksissa meidän talleihin.
Monen vuoden tauon jälkeen voisin myös tehdä uuden bannerin tai pari. Tai ehkä kokonaisen kymmenvuotis-juhlasarjan. Harmi vain ettei meikäläiseen vetoava kuivahko business-huumori välttämättä aukea suurelle yleisölle: "We generate buzz and brand-awareness for consumers" (© What Does Your Start-Up Do?)

Tai jotain muuta. Kymmenen vuotta on kuitenkin huikea saavutus, vaikka Ionicia vanhempiakin talleja on olemassa (mikäs sen yhden ravitallin slogan olikaan: "Kun ei tästä eroonkaan pääse"?). Ja oli miten tahansa, niin kymmenvuotias talli on vanha, harva harrastaja voi tällaisella retostella. Jos suurella yleisöllä on ideoita tai ajatuksia juhlimiseen, niin otetaan mieluusti vastaan.

–S

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jotain historiikkiä matkan varrelta olisi todella mielenkiintoista kuulla. Mitä ajatuksia missäkin vaiheessa, esim. mistä homma lähti, onko jossain vaiheessa tehnyt mieli kuopata talli jne. :)

Anonyymi kirjoitti...

Bannereita!

Anonyymi kirjoitti...

Vitsit talli on oikeesti vanha! Mutta nostan hattua ja onnittelen, sillä eipä juurikaan tule vastaan irl kymmenvuotiaita talleja nykyään :D
Hassua, että joskus illon vuonna kivi_ja_käpy, kun alottelin virtuaalihevosia niin vihasin paikkaa xD Nykyään asia on täysin päinvastainen ja arvostan tallia ja Ionicin kasvatustyötä suuresti (: