torstaina, joulukuuta 12, 2013

Joulukalenteri 12: rakennearvostelussa arabitamma

Vaihteeksi taas rakennearvostelu, kohteena tällä kertaa arabitamma Galaks Emira. Pisteskaala on vanha tuttu 0-5 pistettä per rakennekohta ja muutenkin arvostelu noudattaa VSN:n mallia.

Yleisvaikutelma 3p
Ei ihan niin sopusuhtainen kuin voisi toivoa. Hieman pitkärunkoinen, piirteetön ja kaulakin voisi olla vähän pidempi. Ei tuo nyt toivoton ole tuollaisena, ihan nätti tamma, mutta ei nyt irtoa parempaa numeroa kuin kolmonen. Voisin ehkä harkita 3,5 pistettä, muttei mielestäni 4 pisteen arvoinen.

Rotuleima 3,5p
Kyllähän tämä arabista menee, vaikka peittäisi päänkin.

Sukupuolileima 4,5p
Mielestäni hyvinkin tammamainen

Pää 4,5p
Kaunis pää, sopusuhtaisen kokoinen, hieno profiili. Juuri sellainen kuin pitää ollakin.

Kaula 3p
Kaulasta sanoinkin jo, että voisi olla karvan verran pidempi. Se myös vaikuttaa aika lihaksettomalta verrattuna runkoon, ihan kuin olisi eri paria rungon kanssa. Kyllähän se ihan hyvä on tuollaisenakin, ettei mikään niin kovin radikaalisti ole vialla. Päänliittymä myös varsin hieno.

Etuosa 4p
Säkä on aika huomaamaton, se on arabeille tyypillistä, mutta niillä saisi olla vähän säkää. Lapa on hyvä, pitkä ja riittävän loiva.

Runko 3,5p
Lievästi pitkä ja avorunkoinen ja melko piirteetön. Taitaa olla vähän turhan hyvässä lihassa. Rungon pituus on tammoille sallittua jossain määrin ja siksi en tämän enempää rokota siitä. Syvyys hyvä, ylälinja samoin.

Takaosa 3,5p
Kulmaukset eivät ole ihan hyvät ja tuo lievästi pyöreämuotoinen lautanen ei ehkä ole se kaikkein tavoitelluin. Häntä on kuitenkin kiinnittynyt hyvin, joten tämäkään ei ole missään määrin toivoton vaan menee siihen kohtalaisen ja hyvän välimaastoon.

Etuset 3,5p
Olen nyt tylsä kun jakelen tätä samaa pistemäärää vähän kaikista kohdista. Etusissakaan ei ole mitään vakavaa vikaa. Ovat aavistuksen eteen asettuneet ja aika sirot, kyynärvarsi saisi olla lihaksikkaampi. Plussaa lyhyt sääri, sopiva pituus ja asento.

Takaset 3p
Asento tekee arvostelun vähän hankalaksi. Koipi ja reisi näyttävät hyviltä, kinner samoin, vaikka kulmaa ei voi nähdä. Vuohiset vaikuttavat lyhyiltä ja yleensä se tarkoittaa myös pystyjä vuohisia.

Yhteensä 36/50p
Hyvä tamma pisteiden valossa, muttei mikään maailman loistavin yksilö. Monessa kohdassa oli pientä sanomista, mutta vakavaa vikaa ei ole missään. Ehdottomasti olisi RCH:n arvoinen, jos VSN-luokassa sellaiselle sijalle pääsisi. CH:nkin saisi minulta, jos sattuisi luokkansa voittamaan.

- S

Ei kommentteja: