keskiviikkona, joulukuuta 17, 2008

Muutama uusi kopu

Tänään saimme tehtyä muutamille ostamillemme hevosille sivuja. Kuvia ei vielä ole, mutta vilkaista silti saa, ovat mielenkiintoisia tapauksia suvullisesti.

Doninhevonori Gavriil NEFillä on yksi polvi sukua ja ihan tuiki tuntematonta Ionicissa. Siis ei varsinaisesti tuntematonta, isä Samuil 8 on tuttu nimi ja lienee joskus vilahdellut jonkiun meidän RBSH:n suvussa. Mutta puhdasta don-varsaa siitä tiettävästi ei ole meillä ollut. Emä TT Grett ja kasvattaja Johanna R. ovatkin sitten meille ihan outoja nimiä, emmepä olisi muuten tätä oriakaan tajunneet hankkia ellei Gin olisi nähnyt VRL:n foorumissa myynti-ilmoa. Gavriil on jo aikuinen ja tulee hetimiten jalostuskäyttöön.

Heidi M:ltä ostimme peräti kolme kalliovuortenponia, kaksi oria ja yhden tamman. Kaikki ovat suvuiltaan sellaisia, että niitä nimiä ei meidän ponien suvuissa näy. Nämä ovat vielä nuoria, mutta viimeistään ensi kesänä aloittavat siitosuransa, oriit varmaan myös kilpauransa askellajipuolella. Olkaapa siis hyvät: ori Creator BRN, ori Porter BRN (tuo suku on hieno!) ja tamma Rohara BRN.

1 kommentti:

Kerppa kirjoitti...

Haa! Toi Gavril päätyi siis teille! Mä olisin sen muuten ottanut meille (olen häpeäkseni hävittänyt alkuperäiset doninhevoseni jälkeläisineen..), ellen olisi juuri Samuilista hankkinut uuden donitammani kanssa orivarsaa..