tiistaina, huhtikuuta 10, 2012

Tarjotaan jalostukseen orlov-ori

HOX!
Muistamattomuuksien sun muiden takia ilmenikin, että Milos on myyty Pemberleyihin, mutta se jatkaa edelleen siitosoriin uraansa sieltä käsin. Uusi osoite on http://virtuaali.net/pemberley/hevoset/milos_iostream.php.
Tässä sovitut astutukset käyvät uudelle omistajalle, mutta sopikaa jatkossa astutukset mailitse Tillin kanssa (maatila.pemberley@gmail.com).
Milosin kisaura ja suku kuitenkin on esitelty tässä ja ne ovat aivan paikkaansapitäviä omistajanvaihdoksesta huolimatta.

Historian siipien havinaa, mutta onneksi virtuaalihevosten ikääntyminen joustaa kuin tuore purukumi. Haluan siis esitellä meidän viimeisen jäljellä olevan orlov-oriimme ja tarjota sitä jalostukseen:

Milos Iostream

Milosin statistiikka on 16: 2-4-1-1, voittosumma 19650v€ ja ennätykset 15,8aly - 19,2ke - 22,3mly. Tehnyt siis suht lyhyen uran, ei erityisen menestyksekäs, muttei nyt ihan totaalikehnokaan. Ori on ollut hieman laukkaherkkä, rasteja on taulussa, mutta hylkyjä on vain 5-vuotiskaudelta, kaksi kolmesta on montelähdöistä, kun Milosia kokeiltiin ensimmäisiä kertoja montessa. Myöhemmin monte alkoi sitten kelvata ja sieltä on peräisin toinen oriin voitoista.

Milosin isä Mihail Iostream (63: 7-10-5-2, vs. 42660v€, enn. 16,3aly - 14,0kp - 17,5make) teki pitkän uran radoilla vaikka alkoikin kilpailla täysipainoisesti vasta 4-vuotiaana. Varsinkin myöhempinä vuosina sillä kilpailtiin paljon montea ja se on pärjännyt montessa hyvin. Monte-ennätys on niinkin kova kuin 17,5make. Mihailia on kilpailutettu ja se on pärjännyt parhaiten lyhyillä ja keskimatkoilla, mutta on sillä joitain kivoja sijoituksia pidemmistäkin starteista. Milos on isänsä ainoa varsa.

Milosin emä Oxana (30: 3-0-2-4, vs. 8730v€, enn. 17,8ake - 15,9ke - 21,4mke) ei ollut yhtä menestyksekäs ravuri, mutta jonkinlaisen uran sekin on tehnyt ja saavuttanut keskitason ennätykset. Montea sillä kokeiltiin vain kerran, siitä tuloksena suht kiva ennätys, mutta muuten monte ei tuntunut maistuvan. Oxana on jättänyt myös tamma Odessa Iostreamin.

Milosin isänisä Metropolija oli lähinnä ratsu ja vaunuhevonen, raveissa sillä ei startattu koskaan. Jälkeläisistä suurin osa käsittääkseni startannut raveissa:
- Edviga RDN enn. 1.14,5aly, monté 1.20,3ake, stat. 13+kl:1-2-2-1, vs. 17100v€
- Enetropolija RDN, enn. 1.15,2ake, stat. 13+kl:3-2-3-1, vs. 19300v€
- Ekov RDN, ei startannut
- Mihail Iostream, ks. yllä
- Kryzanka Iostream, enn. 15,4aly, 16,4ly, 20,3mly, stat. 31:5-4-3-5, monté 4:1-1-0-0, vs. 35960v€
- Zhanna Iostream, kilpailutiedot kadonneet, jättänyt ainakin tamma Olga Loiston

Isänemä Karelija III oli meidän ensimmäisiä (ellei peräti ensimmäinen?) suvuttomia orlov-tammoja ja se tekikin pitkän uran radoilla. Ennätykset ovat 1.14,2aly - 1.14,1kex - 1.16,2mke, statistiikka 78: 9-12-6-10 ja voittosumma 41130v€. Lisäksi se jätti 10 varsaa, joista muistitiedon mukaan kaikki ovat startanneet raveissa, mutta kisatiedot ja sivutkin ovat hukassa. Joka tapauksessa jo pelkän varsamääränsä takia Karelija oli Ionicin orlov-jalostuksen kantavia voimia.

Niin että tässä teille olisi siis orlov-ori! Se astuu kaikkia lv-ravuritammoja, ei vain toisia orloveita, joten samalla olisi oiva mahdollisuus saada jenkkilinjoihin taatusti uutta verta. Sen varsoista ensimmäinen, ori Mir Iostream on näytellyt jo kykyjään raviradoilla.

9 kommenttia:

Chao kirjoitti...

Aijai jaijai, miun orlovi neidot on kaikki suvuttomia evm kopuja. :/

Haittaako se, saakos oriista varsoja vaikka suku olisi epätasainen? :D On meinaan hieno. <3

S + Gin kirjoitti...

Ehei, epätasainen suku ei tässä tapauksessa haittaa, eihän Milosinkaan suku tasainen ole ja lopulta varsat tulisivat kuitenkin sinulle, niin itsepä tiedät millaisia sukuja haluat ja viitsit katsella :)

Chao kirjoitti...

Aijai, siinä tapauksessa astuisikos Milos Denoda Dem:n? http://rt-arizona.webs.com/ravurit/denoda-dem.htm

ja toisena "Raivon"? http://rt-arizona.webs.com/ravurit/blitz-raving-mad.htm

Varsat tosiaan jäisi miulle.

Chao kirjoitti...

Raivon sivuilla tosissaan moka, kyseessä on tamma, mutten ole ehtinyt / jaksanut / viitsinyt korjata sitä sivuille asti. :'DD

S + Gin kirjoitti...

Denoda Demin astutus sopii, mutta jos kuitenkin vaihtaisit Raivon sivuilta kaiken tarpeellisen ennen astutuksen sopimista. Sen sivuilla ei pelkästään lue että se on ori, mutta sillä on oriin kuvat ja venäjänkielisen nimen adjektiivi on maskuliinimuodossa ja luonnekuvauksessakin sen kerrotaan olevan tammojen perään. Eli jos muutat nämä ensin ja katsotaan sitä astutusta sitten?

Chao kirjoitti...

Oho. O___o ostin sen tammana, mutta se on näemmä vaihtanut sukupuoltaan jossakin välissä, jääköön siis oriksi. :'DD

Mut juu, mää mailailen teille varsun sivuja, kun syntyy. ;D

LuciDa kirjoitti...

Harmi, kun itselläni ei ole nyt sopivaa tammaa :(

Mutta kuitenkin Metropolijan suku jatkuu tuolta Olga Loiston ainoan jälkeläisen Beast Kiin:in kautta (yksi jälkeläinen syntynyt ja toinen suunnitteilla).
Beast Kiin sivut

Ihan vain tämmöinen ohi heitto, kun "Olgan" muistosivuilla ei ole linkkiä "Pestin" sivuille.

S + Gin kirjoitti...

LuciDa, kiitos Beast Kiin sivuista, sen isän puoleltahan löytyy MVS Srebra ja Karelija III toiseen kertaan. Srebran sukulinja on arvokas, koska se on viimeinen hevonen, jonka kautta jatkuu edelleen vanhat Jouhelan/Rakenlovin sukulinjat. Srebra ei siis ole suvuton, sen sivut ja suku löytyy osoitteesta http://www.hevosmaailma.net/Ionic/Muut/mvs_srebra.html.

LuciDa kirjoitti...

Tuon Beast Kiin suku on näemmä siis muutenkin tärkeä, kuin vain kantatammani Almost an Angelin kautti, jonka vuoksi olen Pestin itselläni pitänyt jatkamassa sukua ^^