maanantaina, huhtikuuta 02, 2012

"Bustaaminen"

(otsikko lainausmerkeissä, koska vihaan tällaisia englantilaisten sanojen vääntämistä suomeen, mutta kun ei minulla ole parempaakaan termiä esittää, niin puhutaan sitten bustaamisesta)

Joka tapauksessa bustaaminen tarkoittaa siis sitä, että joku "paljastaa" ihmisen, joka on liikkunut aiemmin toisella nickillä virtuaalimaailmassa ja töpännyt asiansa niin pahasti, ettei ole enää tervetullut ht.nettiin. Yleensä, ellei peräti aina nämä bustaajat toimivat joidenkin puskanickien takaa, vaikka erittäin suurella todennäköisyydellä ovatkin ht.netin ja virtuaalimaailman vakinaamoja. Sillä miten muuten he muka voisivat tietää kuka on kenekin alter ego, millä perusteella tai kuka on töpännyt, miten ja milloin elleivät he ole syvällä tässä harrastuksessa.

Vanhalta kärttyisältä tädiltä on turha hakea sympatiaa tai edes ymmärrystä. Kummankaan osapuolen. Nyt on kuulkaa nuttura tiukalla ja sukkapuikosta saa helposti silmäänsä.

Ensinnäkin nämä nimimerkin vaihtajat ja uuden "henkilöllisyyden" turvin paluuta tekevät harrastajat tai oikeastaan siis ne, jotka mössivät asiansa harrastuksen parissa niin pahasti, etteivät enää kehtaa tulla vanhalla nickillään foorumille. Ensinnäkin, pikkuisen realistisuuden tajua olisi paikallaan. Harva möhläys jää elämään kovin pitkäksi aikaa. Monesta kasvojen menetyksestä selviää yleensä katumalla, parantamalla tapansa ja aika hoitaa loput. Maailman sivu on ollut niitä ihmisiä, jotka eivät tee luvattuja palkkoja ja käyttävät luvattomia kuvia, ei niiden nimiä kukaan enää muista. Paitsi tietysti ne, joita varsinkin tuo palkka-asia koskettaa ja näiden kanssa olisikin syytä hoitaa hommat kuntoon.

Toisaalta, kaikesta nyt vain ei selviä sanomalla: "Kaikki tekee virheitä, olen pahoillani kumminkin". Niinkuin nyt esimerkiksi rahan kavaltaminen ja julkinen (aiheeton) haukkuminen ynnä muu ruma ja asiaton kielenkäyttö toista ihmistä kohtaan. Sitä ei voi perustella mitenkään ja sellainen käytös tulee tuomita ehdottomasti. Tällaisella ihmisellä ei todellakaan pitäisi olla enää sen paremmin pokkaa kuin minkäänlaista oikeutustakaan tulla enää foorumille, omalla tai uudella nickillä. Ei vaikka kuinka kaduttaisi, se on myöhäistä rypistää kun vahinko on jo housuissa. Hemmetti, on tässä muidenkin pitänyt oppia käyttäytymään. Yksinkertaisien käytöstapojen noudattamisen ei pitäisi olla mikään mahdottomuus hormonihöyryisimmällekään teinille.
(Enpä sinänsä voi syyttää pelkästään teinejä, ikävä kyllä osa aikuisista on ihan yhtäläisiä idiootteja netissä ja varsinkin nickin takaa on kiva huudella asiattomuuksia. Ei sillä, että se olisi mikään puolustus.)

Mutta sitten nämä bustaajat, jotka, kuten sanoin, ovat suurella todennäköisyydellä aktiivisia virtuaaliharrastajia, huutelevat puskanickien takaa asiattomuuksia toisia ihmisiä kohtaan. Siis ovat täsmälleen samalla tasolla kuin edellisessä kappaleessa mainitut toisten haukkujat. Yleensä heillä ei ole edes esittää mitään kouriintuntuvia todisteita väitteidensä tueksi, kunhan huutelevat. Eikä tule kysymykseenkään, että pyytäisivät edes anteeksi, jos ovat olleetkin väärässä. Näitä bustaajia olisi oikeastaan mielenkiintoista bustata, sieltä saattaisi paljastua yllättäviäkin nimiä. He saisivat äkkilähdön foorumilta ja koko virtuaalimaailmasta, ihan ansaitusti.

Vaan eiköhän tämä "skandaali" ole tällä käsitelty, toivottavasti kohu laantuu, nythän on ollut jo pari päivää rauhallisempaa ja minä vain olen tällainen myöhään asiat tajuava kirjoittaja.

- Gin

Ei kommentteja: