Tunnustan, että itse tartumme hanakasti ht.netissä pinnalle nousseisiin aiheisiin tai ainakin saamme sieltä usein inspraatiota kirjoituksiin. Miten sitä muuten tietäisi mitä virtuaalimaailmassa tapahtuu ellei ht.netistä, joka tällä hetkellä on jotakuinkin ainoa suosittu foorumi, jossa virtuaalihevostelijat käyvät ja keskustelevat? Ja minun on tunnustettava, että omilla talleilla tapahtuu sen verran vähän asioita, että niiden kommentoimiseen ei kovin montaa blogitekstiä vuodessa tarvita ja aika harvoin ihan noin vain omasta päästä herää jokin aihe, josta voisi kirjoittaa. Yleensä siihen tarvitaan ulkopuolista apua, tahallista tai tahatonta. Emme me elä emmekä voi elää tyhjiössä.
No miksi sitten blogiin, miksemme lähde keskustelemaan kyseiseen viestiketjuun? Ensinnäkin blogitekstin kirjoittamiseen kuluu yleensä enemmän aikaa kuin johonkin nopeaan foorumivastaukseen eli samalla blogiteksti on viimeistellympi, hiotumpi, jäsennellympi ja ylipäänsä ajateltu läpi. Myönnän, että foorumivastaukset harvoin ovat näitä. Ja toisaalta foorumilla saattaa jokin sivulause kiinnittää huomiotani ja kerä lähtee purkautumaan siitä, mutten voi alkaa siitä vääntää kyseisessä viestiketjussa, koska aihe ei välttämättä liity koko viestiketjun varsinaiseen aiheeseen.
Lisäksi täytyy sanoa, että foorumi"keskustelu" on lopulta aika turhaa. Topikki on pinnalla ts. etusivulla puoli tuntia, tunnin, kaksi tuntia parhaassa tapauksessa ja sitten se unohtuu. Tai se paisuu päiväkausia kestäväksi topikkien virraksi, jossa on suloisessa sekasotkussa riidanhaastajat, puskista huutelevat muut trollit, kantansa hyvin perustelevat kirjoittajat joilla oikeasti on asiaa, ne jotka tietävät aiheesta jotakin ja ne, jotka yrittävät vähän hillitä pahimpia törkeyksien kirjoittajia. Topikeista noin 25% on asiaa, loppu yleensä turhaa huutelua. Ja kun homma paisuu monen viestiketjun mittaiseksi, ei siitä ota enää tolkkua vanha vihtahousukaan.
Blogissa saamme esittää oman mielipiteemme ja näkemyksemme vapaasti, ilman näitä häiriötekijöitä ja se ei jää muiden huutelijoiden jalkoihin. Ja onhan se toki kiva olla ainoa kirjoittaja, silloin saa olla oikeassa... Blogiin kommentoidaan niin vähän mitään, että keskustelua harvoin syntyy (mikä toisaalta on kyllä harmi).
Ja lopuksi, blogiin kirjoitettu teksti säilyy kauemmin kuin foorumin topikit, jotka katoavat jopa suorien linkkien takaa jonkin ajan kuluttua. Plus että ht.netin hakutoiminto on niin onneton, ettei pahemmasta väliä. Sehän näyttää vain 30 tuoreinta ja hakuaika yltää kokonaisen kahden kuukauden päähän. Blogissa (ainakin meidän blogissa, ollut pystyssä vuodesta 2007) tekstit pysyvät tallessa toivoakseni hamaan tulevaisuuteen asti ja ehkäpä joskus myöhemmin voidaan naureskella tai kauhistella tänään tapahtuneita draamoja.
Niin että varokaa mitä kirjoitatte ht.netiin. Sopivasti sattuessa saatatte joutua ikuistetuksi meidän blogiin (yleensä ilman nimiä kuitenkin).
-Gin
Kun teillä tuota väritietämystä (ja siihen liittyvää kielitaitoa) on enemmänkin, niin olisiko tämän ( http://www.plosgenetics.org/article/info:doi/10.1371/journal.pgen.1002653 ) artikkelin sisällön (suomeksi) aukikirjoittaminen suuri pyyntö? Itseä virtuaalirussiharrastajana ko. väri kiinnostaa kovasti, mutta itse artikkeli sisälsi hiukan liikaa erikoissanastoa ja "ylimääräisyyksiä" etten ihan päässyt perille, että mitä ko. värin periytymisestä lopulta todettiin.
VastaaPoistaUhhuh, mielenkiintoinen teksti, mutta terminologia menee pitkälle yli sen mitä me genetiikasta tai biologiasta käsitämme. Yritän katsoa tuota joskus paremmalla ajalla, jos saisin siitä jotain irti, mutten lupaa nopeata vastausta.
VastaaPoista