maanantaina, joulukuuta 17, 2012

Joulukalenteri 17: Arabioriin rakennearvostelu

Pitkästä aikaa tulee taas rakennearvostelukin tänne blogiin. Arvostelu tapahtuu samalla kaavalla kuin VSN:ssä, tosin näissä omissa arvosteluissani olen yleensä nihkeämpi antamaan pisteitä. Uhriksi joutuu tällä kertaa arabiori Roshnara Oberon.


Muistutuksena vielä pisteskaala 0-5p:
0 - ei voi arvostella tai 100% surkea
1 - huono
2 - välttävä
3 - kohtalainen
4 - hyvä
5 - erinomainen

Yleisvaikutelma 3p
Takaosa syö pisteitä sen verran ettei tule nelosta, vaikka noin muuten hyvin sopusuhtaisen näköinen onkin.

Rotuleima 4p
Ihan arabiksi on mielestäni uskottavissa.

Sukupuolileima 2p
Minä en pidä tätä erityisen maskuliinisena, muokkaa kuvasta sukukalleudet pois ja se menisi aika hyvästä tammasta. Tämä tosin on jossain määrin yleistä arabeille, mutta olen kuitenkin nähnyt useita arabioreja jotka kauneudesta ja siroudesta huolimatta ovat myös maskuliinisia.

Pää 3p
Hyvännäköinen pää arabille, vaikka profiili ei olekaan kovera. Ei tarvitse olla, suorakin kelpaa. Nelosesta kolmoseen pudotti se, että pää on minusta ihan vähän liian pitkä.

Kaula 4p
Hyvä kaula kaikkinensa, pitkä, kaareva, ohut, päänliittymä avoin ja kertakaikkiaan mainio. Ei siis vikaa, miksei vitosta? No jaa, vitonen säästetään sitä varten, että joskus tulee eteen se TODELLA TÄYDELLINEN kaula. (Tosin vitosen kaulan pitäisi olla erinomainen, ei suinkaan täydellinen. Ehkä minun täytyy tarkistaa skaalaani...)

Etuosa 3p
Lavassa on pituutta, säkä löytyy, mutta lapa voisi olla hieman loivempi vielä. Ihan kyllä hyvä tällaisenakin ja vähemmän nyrpeällä päällä antaisin varmasti nelosen.

Runko 3p
Voi johtua takaosasta ja sen asennosta, mutta lanne näyttää köyryltä. Muuten runko on hyvä, tiivis ja syvä.

Takaosa 1p
Kyllä, arabeilla pitää olla tasainen lautanen. Muttei sellainen, että lautanen vielä nousee ylöspäin rististä lähtien! Okei, kyseessä on varmaan hevosen asento, takaset on lievästi venytetty taakse, mutta silti. Tämä saa hevosen näyttämään takakorkealta ja epäsuhtaiselta. Takaosa jää myös vähän "lyhyeksi", kulmaukset eivät ole tasaiset.

Etujalat 3p
Todella sirot, kyynärvarsi voisi olla lihaksikkaampikin, pitkänlaiset vuohiset.

Takajalat 2p
Todella sirot sääret, reiteen ja koipeen kaipaisi lihaksia. Huono asento arvostella, vuohiset näyttävät pystyiltä.

Yhteensä 28/50p
Näyttävä kuva kyllä, mutta tarkemmin katsoen hevonen ei ole kovin erikoinen. Parasta hevosessa on kaula, muut kohdat jäävät sinne kohtalaiseen tai allekin.

–Gin

5 kommenttia:

Tuire N. kirjoitti...

Maksimipisteet 20 pistettä liian pienet vai minkä takia yhteensä oli 28/30? (:

S + Gin kirjoitti...

Maksimin piti tietysti olla 50 pistettä. Kiitos tarkkuudesta, on korjattu nyt.

Anonyymi kirjoitti...

Tehkää enemmänkin näitä arvosteluja eri roduista niin muutkin alkaa oppia rakenteista, tosi mielenkiintosta! :) Kun parashan opetuskeino on tämä, antaa hevosen josta näyttää mitkä antaisi pisteiksi itse, kiitos tästä!

S + Gin kirjoitti...

Täytyypä panna asia korvan taakse. Näitä rakennearvosteluita on ollut viime aikoina vähän niukalti, vaikka se olisi kyllä helppo konsti saada blogiin vähän elämää, jos muuten aiheet ovat vähissä.

- Gin

S + Gin kirjoitti...

Niin se piti sanoa, että joulukalenterissa on yksi rakennearvostelu vielä tulossa.

- Gin