torstaina, joulukuuta 18, 2014

Joulukalenteri 18: joulupukin kehityskeskustelu

"Rakas Joulupukki,
Kyllä, olet edelleen rakas, vaikka tämä vuosi ei ole mennyt ihan putkeen. Myöntänet sen itsekin. Niinpä ajattelimme pitää näin joulun alla kehityskeskustelun kanssasi, katsoa missä meni pieleen ja miten tilannetta voisi parantaa. Ei huolta, emme ole irtisanomassa sinua missään tapauksessa, yritetään vetää tämä keskustelu ihan myönteisessä hengessä.

Lähdetään ensin siitä viime vuoden toivomuslistasta. Joo, se oli aika pitkä ja monet kohdat haastavia. Emme missään vaiheessa uskoneetkaan, että kaikkia voisi toteuttaa ainakaan täydellisesti. Mutta oli se silti vähän pettymys, että toiveista toteutui täydellisesti lopulta vain suklaa ja juusto. Kirjatkin piti ostaa itse.

Se ensimmäinen toive koski uusia ja pitkäaikaisia kasvattajia harvinaisille roduille.
Tässä on ollut jonkin verran yritystä, uusia kasvattajia on tullut, pitkäikäisyydestä ei tietysti voi sanoa vielä mitään, joten tämän kohdan evaluointia ei voida tehdä vielä. Enemmän oikeastaan harmittaakin Suprantin lopetus ja Christa W:n ja hänen talliensa jonkinasteinen taukoilu tässä loppuvuodesta. Tämä kuitenkin on tärkeä asia, joten panostathan tähän ensi vuonna hivenen enemmän?

Toinen kohta oli se, että pitäisi olla paljon hyviä ideoita hevosten nimiksi.
Tämäkään ei mennyt ihan niin kuin olisimme toivoneet. Kyllähän me saimme lopulta paljonkin ihan kivoja nimiä kasaan, mutta niiden päkistäminen aivoista ulos oli työlästä. Juuri tähän ongelmaan olisimme kaivanneet apua, tarvitsisimme helpomman tavan keksiä niitä hyviä nimiä kuin se raaka työ sanakirjojen, Google, Wikipedian, ja nimilistojen kanssa. Ideaalitilanne olisi se, että niitä nimiä vain pulpahtaisi mieleen ilman sen enempää miettimistä.

Kasvattien sivuja ei ilmestynyt valmiiksi tehtynä yhtään, tosin ymmärrämme kyllä sen, että esimerkiksi bangladeshiläisen lapsityövoiman käyttäminen niitä tekemään ei ole kestävä eikä eettinen ratkaisu. Tilanne on kuitenkin edelleen aika paha, varsinkin arabien ja ahaltekien kasvattilistolla, joten voisitko mitenkään silti harkita tätä?

Ihan juuri toiveidemme mukaisia kuvagallerioita ei ilmestynyt, muutamia uusia saitteja kyllä löytyi ja esimerkiksi Bob Langrish on linjoilla edelleen. Tunnustuksen saat myös siitä, että ohjasit meidän tielle muutamia hyviä kotimaisia kuvaajia, jotka olivat halukkaita myymään kuviaan meille. Jatketaan tällä linjalla, eiköhän se riitä.

Yritit kyllä parhaasi siinä, että saisimme muutaman lisätunnin vuorokauteen, mutta meidän on molempien sanottava, että unettomuus ei välttämättä ole se paras keino pitkässä juoksussa. Ehkä me unohdamme tämän toiveen kokonaan, kiitos kuitenkin vilpittömästä yrityksestä. Joku toinen olisi heittänyt hanskat tiskiin tämän kanssa eikä edes yrittänyt.

Blogiaiheiden kanssa kävi vähän samalla tavalla kuin nimienkin: ihan hyviä ideoita tuli kyllä, mutta valitettavan harvakseltaan. Ja yleensä nekin ideat vaativat aika paljon hiomista, mikä taas vei sitä aikaa. Tästä on kuitenkin ihan hyvä jatkaa ensi vuonna. Meillähän on tavoitteena saada ulos teksti viikossa, paitsi joulukuussa, jos taas innostumme pitämään joulukalenterin. Että lisäapuja kaivataan kyllä.

Piirtämistaidoissa ei tapahtunut kummallakaan yhtään mitään, mahdoitkohan unohtaa tämän toiveen kokonaan? Ja siis muistaaksemme puhe oli siitä, ettei se vaatisi meiltä aktiivista harjoittelua. Tähän pitäisi sinun panostaa ensi vuonna.

Ja tämä vika kohta sitten... Se on ensimmäisen kohdan ohella toivelistan tärkeimpiä asioita. Emme oikeastaan haluaisi edes puhua tästä, mutta pakko sekin on käydä läpi. Tämä meni nimittäin todella, todella heikosti ja tässä tarvitaan nyt kunnon ryhtiliikettä. Ei pelkästään se, että Webs hukkasi niin monet sivut kokonaan, mutta myös se, että toiselta meistä hajosi kovalevy on vakavan nuhteen paikka. Me emme voi hyväksyä tällaista ensi vuonna.

Ehdotammekin, että panostaisit ensi vuonna erityisesti noihin kahteen tärkeimpään seikkaan, uusiin kasvattajiin ja sivujen pysymiseen tallessa. Yritämme tukea sinua näissä tietenkin mahdollisimman paljon esimerkiksi ostamalla ja myymällä hevosia aloittaville kasvattajille ja tallentamalla sivuja Web Archiveen. Jos keksit muita keinoja miten voimme auttaa, kerro ihmeessä.

Muita action pointteja voisivat olla sitten nuo hevosten nimet ja blogipostaukset. Mietitään myös niitä kasvattien sivuja ja piirtämistaitoa, muttei tehdä niistä action pointteja vielä tässä vaiheessa. Sitten jos luppoaikaa jää, niin Virtuaalifoorumille voisi järjestää fiksuja keskusteluja eri aiheista.

Tämä olikin meidän osalta tässä. Lähetämme sinulle muistion tämän keskustelun pohjalta vielä ja palaveerataan vaikka tammikuussa seuraavan kerran. Toivoisimme silloin näkevämme kouriintuntuvia suunnitelmia tavoitteiden saavuttamiseksi.

Muuten haluamme toivottaa hyvää joulua Korvatunturille!
Best regards,
Sirpa & Gin

PS. Hei, automaattinen varmuuskopiointi olisi myös tosi jees!
PPS. Suklaa ja juusto voitaisiin kyllä pitää toivomuslistalla tänäkin vuonna, mutta kirjan tilasin jo itse. -S"

1 kommentti:

Joulupukki kirjoitti...

Automaattisesta varmuuskopioinnista puheenollen, CrashPlan on maailman paras keksintö, jos teillä ei sellaista tai vastaavaa jo ole. Muun muassa Adobe käyttää tätä.

http://www.code42.com/crashplan/