maanantaina, joulukuuta 08, 2014

Joulukalenteri 8: nimisuunnitelmia

Älypuhelimet ovat siitä hauskoja kapistuksia, että niihin voi tarpeen tullen tallentaa kaikenlaisia muistiinpanojakin. Meillä molemmilla kulkee koko ajan siis mukana muistilappu, johon voi reissun päällä ollessaan kirjata mieleen tulleita ideoita, koskivat ne sitten blogitekstejä, twiittejä tai ennen kaikkea hevosten nimiä. Ei pääse hyvät ideat unohtumaan! Tosin niiden ideoiden hyvyydessä on toisinaan toivomisen varaa.

Tällä hetkellä listalta löytyy mm. seuraavia nimi-ideoita:

How Much Is The Fish
Milli Vanilli
Hoobastank
Jam-A-Holic
Take That
Boys Boys Boys
Bändejä, kappaleiden nimiä, nämä ovat aika vakiokauraa hevostennimissä. Osa näistä on mietitty erityisesti Pinkkiä ja sen täysiverisiä varten, mutta kelvannevat kyllä muillekin.

Hauki Katonrajassa
Teekkarilauluihinkin on tullut tutustuttua. Emme vain yhtäkkiä keksi, miten ihmeessä tästä voisi minkään hevosennimen kehitellä...

Palpatine
Star Warsista tuttu. Tietysti pitäisi olla sitten myös Skywalker, Darth Vader, Han Solo, Leia Organa ja niin edelleen. Kiellämme että kumpikaan olisi mikään erityinen SW-fani, mutta on ne leffat tullut katsottua.

Shaken Not Stirred
Lisää leffa-aiheita. Tämäkin toimisi ehkä parhaiten laukka-täysiverisen nimenä.

Meechum
Ei leffasta, mutta tv-sarjasta. House of Cardsin törkeän komea henkivartija (toisella meistä on heikkous miehiin tummassa puvussa).

Go Or No Go
Työelämästä tuttu termi.

Emerentia
Hreggi
Jostain napattuja nimiä.

Wild Rose
Ei mikään mielikuvituksen riemuvoitto, mutta kun kalliovuortenhevosilla on noita Rose-nimiä jo muutenkin, niin menisi varmaan siinä seassa.

Spitfire
Seafire
Starfire
De Havilland
Sopwith
Sikorsky
Fokker
Hävittäjävalmistajia ja -malleja.

Icee
Napattu The Idea of Order -sarjakuvasta. Icee on herttainen tamma, joka tarjoaa apuaan ihmisongelmien kanssa painiville kanssahevosilleen. Myös sanaleikki, lausutaan kuin "I see".

Mint In It
Satunnainen aivopieru.

Nimistä onkin kohkattu blogissa säännöllisesti, jonkin verran myös niiden keksimisestä. Fakta kuitenkin on se, että Ionicissa on syntynyt kohta neljä tuhatta kasvattia ja jokaisella on nimi, joten uusien nimien keksiminen ei ole mikään ihan läpihuutojuttu. Varsinkaan kun niitä kasvatteja syntyy jatkuvalla syötöllä lisää. Yhtäkään ideaa ei siis ole varsinaisesti varaa hylätä eikä yhtään inspiraationlähdettä ylenkatsoa, oli se sitten Gaimanin kirjat, teekkarilaulut, joulupukin porot, tai 90-luvun eurodance.

Nimien keksimisessä apuna on useita eri lähteitä, kuten:
- Wikipedia, kaikki soveltuvat kieliversiot, tietty
- sanakirjat, sekä manuaaliset että nettisanakirjat, Google Translate, sanalistat
- nimilistat, Behind the Name lienee paras
- Sukuposti, täältä saa mallia ja inspiraatiota
- IMDB
- Google, tietenkin

- S & Gin

Ei kommentteja: