tiistaina, elokuuta 26, 2008

Foorumeita, foorumeita

Kaiketi kautta koko virtuaalihevostelun historian on yritetty pykätä pystyyn uusia foorumeita. Jostain kumman syystä ne kuitenkin unohtuvat alkuinnostuksen jälkeen ja lopettavat vähin äänin. Hevostalli.net ja Hevoset.com porskuttavat vaikka ne ovat virtuaalifoorumeista oikeastaan huonoimpia. Huonoimpia siksi, että ne ovat vain yksittäisiä foorumeita, samasta läjästä löytyvät niin myynti-ilmoitukset, off topic-ketjut, talliesittelyt kuin html-avunpyynnötkin. Kummankaan foorumin ylläpito ei ole virtuaalihevostelijoita, joten he eivät tiedä millaista foorumia virtuaalimaailmaan tarvittaisiin eikä heitä kiinnosta erityisesti kehittää sitä puolta (olen edelleen erittäin näreissäni ht.netin ylläpidon suoranaiselle pilkalle). Olen joskus ollut jäsenenä eräässä lemmikkifoorumissa, jonka ylläpitäjä ei tiennyt hevonhuilua eläimistä ja foorumi sekä moderointi oli sen näköistä ja oloista.
FVP on asia erikseen, sehän on pyörinyt jo vuosia virtuaalihevostelijoiden voimin ja siellä on erilliset foorumit eri aihepiireille, mutta se on suljettu paikka joten sinne ei ole kaikilla pääsyä.
LJ:n Galloper vaikuttaa myös melko aktiiviselta, mutta on suunnattu yksinomaan laukkaihmisille, joten se ei tule koskaan olemaan mikään "koko kansan foorumi".

Toivon todella, että VRL:n foorumi keräisi kävijöitä ja aktivoituisi, koska se täyttäisi kaikki hyvän foorumin vaatimukset näin pintapuolisesti. Sieltä löytyy omat osastot eri aihepiireille, mutta osastoja ei ole liikaa. Ylläpito on virtuaalihevosporukkaa, jotka tietävät mitä tarvitaan ja miten homma toimii, ettei esim. astutuspyyntöjä moderoida pois, koska ne ovat "pornoksi luokiteltavaa materiaalia" (have seen that...).

Olen kuitenkin hämmästynyt siitä, ettei esim. VTWY:n foorumi ole saanut juuri minkäänlaista kävijäkuntaa osakseen. Luulisi virtuaalimaailmassa nyt olevan edes muutamia walkereista kiinnostuneita ihmisiä, jotka haluaisivat keskustella muiden samanhenkisten kanssa siitä rodusta. Olen itse yrittänyt tuonne foorumille kirjoitella eri asioista, mutta yksikseen on vähän hankala olla aktiivinen keskustelija. Tai sitten ole kirjoittanut keskustelunalustuksiani liian pitkästi ja monimutkaisesti.
Pelkään että ViVeHen foorumille käy samalla tavalla, mutta toivon että sinne löytäisi tiensä edes jotkut venäläisihmiset, olivat he sitten laukka- tai ratsuihmisiä.

Ei kommentteja: