tiistaina, elokuuta 05, 2008

Piirtämäänkö tässä joutuu?

Eräs tuoreimpia kasvattejamme on ara-appaloosatamma Rhianna Ion, joka syntyi heinäkuun lopussa. Rhiannan suvussa on jo 98,4375% arabia, joten käytännössä se näyttää hyvin pitkälle arabilta, onpahan vain tiikerinkirjava väriltään. Kuvat ovat ongelma, jostain syystä netistä ei tahdo löytyä tiikerinkirjavien, arabityyppisten hevosten kuvia, ei sitten niin millään. Rhiannan isän kuvassa on se suunnilleen ainoa kunnon ara-appaloosasta menevä hevonen, jonka kuvia olen ikinä nähnyt. Ja se on ori.

Vaihtoehtoja kuitenkin löytyy:
1. muokkaa jostain appaloosan tai vastaavan kuvasta arabimaisemman
2. muokkaa joihinkin arabikuviin täplät hevoselle
3. piirtää itse

1- ja 2-kohdissa on se pieni hakaus, että meikäläisen taidoilla niistä ei välttämättä tule tarpeeksi hyvännäköisiä, että menisivät läpi. Tai ylipäänsä näyttäisivät edes hyvältä.
3-kohdassa on ongelmana se, että sen paremmin minä kuin Ginkään emme osaa hevosia piirtää. Tosin, harjoitushan tekee mestarin ja kyse olisi kuitenkin vain yhdestä kuvasta. Ottaa mallia jostain valokuvasta tms ja värittää sopivan väriseksi.
How hard could it be? (© J. Clarkson)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Clarkson-lainaus ansaitsee kommentin. Olen pystynyt olemaan kommentoimatta ihan joka kerran kun on tehnyt mieli (mm. walkerit ja kouluratsastus, kielipuolisuus...), mutta nyt ei.

Tehkää stiinut ja ottakaa miniatyyrihevosen kuva. Katsotte vain, että taustalla ei ole mitään paljastavaa. Joskus tässä törmäsin ihan talliin, joka nimen omaan kasvattaa tiikerinkirjavia 'miniarabeja'. Niistä muutama jopa oikeasti voisi mennä arabista.

Tai sitten pitää ottaa kynä vapisevaan käteen ja piirtää se hevonen itse. Olisihan se ainakin persoonallista ja lähentävää. Eikä sitä koskaan tiedä, millainen muotovalio sieltä hahmottuu. (Omalla kohdallani valitettavasti yleensä ei.)

Mitä tulee "how hard could it be" -kysymykseen, niin näin ihmisenä, jolla on 64 hevosta odottamassa kuvaa, en voi vastata muuta kuin "too damn hard".

Gin kirjoitti...

Haa, minä muistankin sen yhden miniaturekuvan, jota luulin joksikin ihan muuksi kun ei mistään paljastunut hevosen mittasuhteet! Kiitos vinkistä, ei muuta kuin kaivamaan arkistoja.

(sitä paitsi taisithan sinä kommentoida keväällä jotakin siihen kun yrittää kännykällä surffailla virtuaalitalleja?)

Anonyymi kirjoitti...

Gin, oi ei, unohdin kokonaan! Paha erehdys. Olisi siis ehkä pitänyt vaivautua kommentoimaan myös noista walkereista yms., jotka eivät osaa ravata, että miksi hitsissä ne tarvitsee laittaa kilpailemaan lännenratsastuksessa niihin lajeihin, jossa arvostellaan askellajeja (myös puhdasta ravia)? Melkein ärsyttävämpää kuin reiningissä quartereita voittavat randomkopukat.

Muistelen muuten, että se tarkoittamasi miniatyyri taisi olla peräti amerikkalainen shetlanninponi. En jaksa tosin tarkistaa.