maanantaina, huhtikuuta 19, 2010

Kisauutisia

Pinkin kisatoiminta on päässyt jälleen vauhtiin. Toukokuun koittaessa meillä on jo hyväksyttynä kuudet laukat ja lisää kaavaillaan.
Kuitenkin CAS-vuosi on kääntymässä lopuilleen, uusi alkaa 17.5. joten kovin montaa viikkoa (eli CAS-kuukautta) ei ole enää jäljellä. Viitos- ja kolmosryhmän kisamäärät ovat tässä vaiheessa CAS-vuotta järkyttävän pienet. Risuestehevosista en halua edes puhua. Vaan minkäs teet, kun avoimia lähtöjä ei ole ja jos onkin, niistä osa perutaan, kun sinne ei ole tulossa tarpeeksi osallistujia. Ei meiltäkään riitä sitä maksimimäärää hevosia joka lähtöön. Olemme pohtineet, jos näiden ryhmien kohdalla luopuisimme kokonaan siitä rajoituksesta, että jos johonkin meidän laukkojen lähtöön olisi tulossa vain meidän omia hevosia, se perutaan. Liian moneen lähtöön nimittäin ei ole tulossa kuin meidän hevosia, joten tähän asti ne eivät sitten ole kilpailleet lainkaan. Mutta pakkohan tässä on jotain alkaa tehdä, että saataisiin niillekin edes muutama startti.

Mutta ei se niin loistavaa aina ole ykkösryhmänkään kanssa, vaikka siellä onkin startteja tarjolla. Meillä on silti useitakin hevosia, joille ei ole maaliskuun jälkeen löytynyt sopivia startteja lainkaan. Useimmat näistä ovat allowance-tasolla kilpailevia nurmiradoille erikoistuneita laukkureita. Muiltakin tasoilta tällaisia kyllä löytyy, ne puolestaan ovat aika usein pitkien matkojen hevosia.

Hiljattain mainittu xx-tamma Adagietto GA sitten voitti Santa Anita Oaksin, joka on preppilähtö BC Ladies' Cupiin, joten Ada nähdään siellä sitten. Ada on nyt voittanut putkeen kolme viimeisintä starttiaan eli kaikki grade-tasot, joten odotamme siltä kyllä paljon Breedersissä.

Ionicissa on taas pitkästä aikaa ravit 4.5.. Tarjolla on mailin ryhmälähtöjä lämminverisille ja peitsareille. Muutama osallistuminen onkin jo tullut, joten eiköhän tästä saada lähtöihin hevosia ennen viimeistä osallistumispäivää.

Ei kommentteja: