torstaina, helmikuuta 24, 2011

Kapulakielen ollessa epäselvä sitä kuitenkin näytetään käytettävän virtuaalisia hevosia koskevilla internet-sivuilla

Jahas, huolimatta uuden vuoden lupauksista, tämä blogi on jäänyt pikkuisen unholaan. Syytän tällä kertaa ajanpuutteen sijaan virtuaaliwikiä, johon olen innostunut kirjoittelemaan melko paljon. No, totta puhuakseni tuoreimpien muokkauksien listassa minun tekemät muokkaukset ovat täysin yliedustettuina ja vieraammasta näyttää varmaan siltä, että minähän sitä itsekseni pyöritän, mutta todellisuudessa suurin osa tekemistäni muutoksista on hyvin pieniä virheiden ja sanamuotojen korjauksia ja lisäyksien tekemistä valmiille sivuille. Tunnustan että silloin kun sattuu olemaan aikaa, saatan valita sieltä jonkin täysin satunnaisen sivun (se satunnainen sivu-linkki on ahkerassa käytössä) ja muokkailla siitä pois silmiin osuvat kirjoitusvirheet ja korjailla kökköjä lauserakenteita ja tehdä muuta sellaista pientä editointia. Itse olen täysin uusia sivuja luonut melko vähän.

Jo sen on huomannut monella virtuaalitallillakin, mutta wikissä erityisesti iskee silmään tekstien joskus aivan uskomaton kapulakielisyys. Kapulakieli on melkein virallinen nimitys vaikeaselkoiselle virkamieskielelle, jossa yksinkertainenkin asia sanotaan hankalasti. Internetistä löytyy esimerkkejä kapulakielestä, mutta tässä muutamia, mitä itse olen korjannut wikistä.
tallin omistajan ollessa jaoksen johdossa -> koska tallinomistaja on myös jaoksen ylläpitäjä
kirjoitusasun ollessa vaihtoehtoisesti -> kirjoitusasu voi olla vaihtoehtoisesti
annettu huolestuneita raportteja -> on aiheuttanut huolestuneisuutta (tai ehkä vielä paremmin, monet vanhemmat ovat huolestuneita)
Hyvä virtuaalihevonen, joka on painotettu raveihin, omaa sivuillaan... -> Virtuaalisen ravihevosen sivuilla on perustietojen lisäksi...
perustettu -- perustajansa X toimesta -> X on perustanut --
historia jäi -- lyhyeksi sen lopettaessa toimintansa -> historia jäi -- lyhyeksi, koska yhdistys lopetti toimintansa
päämääränä on ensisijaisesti -> tärkein päämäärä on
keskieurooppalaisten pv-rotujen suosion lisäännyttyä -> koska keskueurooppalaisten puoliveristen suosio kasvoi

1 kommentti:

Marjaana kirjoitti...

Min ihastelen aina miten jaksat korjata noita (pääosin minun) artikkeleita! Perisyntini on liian pitkät virkkeet. Ai miten niin on huono idea laittaa neljä lausetta samaan niin että virke on kolme riviä pitkä? Ehkä opin jotain lukemalla noita korjauksiasi:D Joitakin lauseita lukiessa ihmettelen kyllä että mitä oikein olen ajatellut... ja joissakin noista norsulauseista olen selvästi aloittanut kirjoittamaan näkökulmasta x mutta puolessa välissä vaihtanut varoittamatta näkökulmaan y, jolloin loppulause kumoaa itsensä:D Pitänee lopettaa ainakin wikin yöpäivittely...