torstaina, elokuuta 18, 2011

Wikinää

Lempilapseni virtuaaliwiki voi kohtuullisen hyvin, mutta minä kyllä otan siitä kaiken kunnian itselleni. Vilkaiskaa joutessanne tuoreiden päivitysten listaa, ajassa saadaan mennä jotakuinkin kuukausi taaksepäin ennen kuin tulee vastaan jonkun muun tekemä päivitys. Rehellisyyden nimissä on kuitenkin tunnustettava, että aikamoinen osa minunkin päivityksistä on erilaista rakenteellista editointia, kategorisointia ja vanhan parantelua, ihan liikaa en ole tuottanut uutta materiaalia.

Nyt kuitenkin pääsin kiinni siihen kultasuoneen, mitä olen pidemmän aikaa (lue: alusta asti) suunnitellut: merkittävät ahaltekinhevoset! Noiden vanhojen tietojen kaivelu nyt vain on niin hauskaa puuhaa. Jälkeläislistoja kirjoittaessa tosin tulee vastaan todella, todella paljon Gin-hevosia, joku kohta luulee että olen vain omaa napaani tuijotteleva itsekäs kakkiainen, joka käyttää jopa virtuaaliwikiä kohentaakseen omaa egoaan ja tuodakseen kasvattejaan näkyville. Näin ei kuitenkaan ole, vaan kylmä fakta on että ahaltekien historiasta ei vain voi kirjoittaa mainitsematta suurinta ja pitkäaikaisinta kasvattajaa: minua. En ole itsekäs väittäessäni näin, mutta olisi turhaa vaatimattomuutta väittää mitään muutakaan. 16.11.2011 tulee muuten kuluneeksi tasan vuosikymmen ensimmäisen Gin-ahaltekin syntymästä. Repikää siitä.

Yksi asia virtuaaliwikissä huolettaa: pysyvyys. Olen kirjoittanut sinne sivukaupalla tekstiä, entä jos wiki ajetaan alas jonain kauniina päivänä? Geocitiesin kadottua ja VRL:n foorumin häivyttyä olen tullut hysteeriseksi tämän suhteen. Geon mukana meni vanhoja Vippos-artikkeleitani, joita ei enää ole välttämättä missään tallessa eikä Waybackmachine tai Reocities & kumpp. joka kerta pysty auttamaan. VRL:n foorumin VNT-osioon kirjoitin pitkät pätkät eri roduista ja niiden rakennearvosteluista, tein tehtäviä tuomarikokelaille ja raapustelin yhtä ja toista rakennearvostelusta yleisesti. Kaikki tämä katosi foorumin myötä. Arvatkaa muuten sylettääkö? Eipä juuri...

1 kommentti:

Niina kirjoitti...

Tiedätkös, munkin tekisi tosi kovasti mieli kirjoittaa Virtuaaliwikiin artikkeli - mutta kun mistä mä siihen aiheen repäisisin! Siirryin suomenhevosiin 2008 ja sinne jäin. Muusta ei ole tietoa, ja siitäkin vain perusteet. Toivottuja artikkeleita tsekkaillessa ei tullut vastaan mitään, mistä olisin tiennyt yhtään mitään.

Oma talli olisi tietenkin ollut pystyssä yli sen vaaditun vuoden, mutta sitten tulee taas tuo mielenkiintoisuus. 46 rekisteröidystä kasvatistamme tällä hetkellä hurjat kolme on jollain tavalla palkittu ja jälkeläisiä löytyy kai noin kymmeneltä. Ei taida riittää perusteeksi kirjoitukselle, me emme ole vielä osa virtuaalisten suomenhevosten historiaa (painotan sanaa vielä, hähhähhää).

Ehkä sitten myöhemmin, kun ollaan saatu jotain aikaankin! Mutta tosiaan, uskon kyllä, että halukkaita kirjoittajia löytyy - aiheet vain ovat vähän niukassa. Kyllä mäkin osaisin jotain hiilihydraattien tarpeellisuudesta kirjoittaa, mutta kun se ei vain taida liittyä hevosiin - ainakaan virtuaalsiin - millään tavalla.